Radio 2 met afstand marktleider

De Top 2000 heeft Radio 2 met afstand het marktleiderschap in radioland bezorgd. Uit de laatste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt over de maanden december en januari blijkt dat Radio 2 een marktaandeel van 12,8 procent heeft. Dat is 0,4 procent meer dan in de vorige periode. Radio 538 wordt daardoor verder terug gedrongen en haalt nu 9,9 procent. Dat is evenveel als Sky Radio die het in de kerstperiode traditioneel ook goed doet.

Caz! is helemaal uit het onderzoek verdwenen. De zender werd enige tijd geleden overgenomen door Arrow Classic Rock. Via internet en de kabel werd nog wel uitgezonden, maar nu is de stekker er zo goed als uit. Vorige maand haalde de zender nog een marktaandeel van 0,4 procent.

Voor de rest waren de verschillen zeer klein. De ene radiozender won iets, de andere moest wat inleveren. We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 14 minuten per dag naar de radio. Dat is twee minuten korter dan in de vorige meetperiode. Aan het luisteronderzoek doen maandelijks zo'n 9500 mensen mee.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden .