Bos alweer politicus van het jaar

Ook de kijkers van het actualiteitenprogramma EenVandaag hebben minister Wouter Bos van Financiën gekozen tot politicus van het jaar 2008. De PvdA-leider kreeg 20 procent van de stemmen tijdens de jaarlijkse publieksverkiezing. Ook de Tweede Kamer vindt Bos de beste politicus.

Geert Wilders splijt de gelederen. Het publiek heeft hem uitgeroepen tot slechtste politicus, zo maakte EenVandaag maandagavond bekend. Maar Wilders neemt tevens een tweede plek in op de lijst met beste politici, direct achter Wouter Bos.

Voorstanders vinden dat de PVV-voorman gevoelens uit de samenleving goed verwoordt en het debat op het Binnenhof bepaalt. Zijn tegenstanders typeren Wilders als onbetrouwbaar. Zij vinden dat de PVV-leider aan stemmingmakerij doet en dat hij discrimineert.

Rita Verdonk neemt met ruim 13 procent van de stemmen een tweede plaats in op de lijst van slechtste politici. Zij werd in 2007 nog politicus van het jaar.

Het publiek waardeert minister Bos als deskundig en daadkrachtig in deze crisistijd. De PvdA-leider is de afgelopen dagen bij verscheidene verkiezingen uitgeroepen tot politicus van het jaar.

Enig...  (foto: ANP)