Coen Swijnenberg terug in de 3FM-studio

3FM-DJ Coen Swijnenberg is vanmiddag omstreeks drie uur na 24 uur vluchteling 'spelen' terug in de studio. Coen is het slachtoffer dat de dagen voor kerst opgesloten zit in het Glazen Huis in Breda. Het goede doel van dit jaar is het helpen van vluchtelingen, die door de vele rampen en conflicten toenemen.

Gistermiddag werd de uitzending abrupt onderbroken door de 3FM-stem Edwin Diergaarde die Coen vertelde dat hij één van de DJ's is die in het Glazen Huis zit. Hij mag in het Huis gedurende zes dagen niets eten. Om de DJ's een beetje een indruk te geven hoe het is om als vluchteling te leven worden de DJ's, die in het huis mogen, 40 kilometer van de studio gedropt om vervolgens binnen een dag weer terug te keren naar de studio. Ze mogen daarbij geen gebruik maken van gemotoriseerd verkeer. Ook mogen ze geen slaapplaats accepteren.

Coen werd gisteren gedropt in het plaatsje Doornspijk, dat ligt in de gemeente Elburg. Hij moest vanuit het plaatsje terug lopen naar de studio. Er stond voor hem een tent klaar van het Rode Kruis in Ermelo, waar hij kon slapen en iets kon eten.

Uiteindelijk is Coen vandaag om ongeveer 15:10 uur gearriveerd in de 3FM-studio, tijdens het programma RabRadio van collega-DJ Paul Rabbering. "Het was een heftig tochtje, met name vannacht werd ik door de kou (-5) goed uit m'n slaap gehouden. Maar het blijft natuurlijk niets vergeleken met het leven van een echte vluchteling", aldus Coen op zijn blog.

De Serious Request-actie van 3FM is van 19 tot 24 december te volgen op radio (3FM), televisie en op de Grote Markt in Breda.

 

Coen Swijnenberg overvallen tijdens De Coen en Sandershow