Hoofdverdachte kunstheling vrijgelaten

De rechtbank in Den Bosch heeft vandaag de 23-jarige Bosschenaar vrijgelaten die volgens justitie hoofdverdachte is van de heling van vijf zeventiende-eeuwse schilderijen die in 2002 uit het Frans Hals Museum in Haarlem waren gestolen. Een woordvoerder van de rechtbank heeft dat laten weten. De vrijlating was tegen de zin van justitie.

De jongeman werd begin september samen met zijn vader en een 69-jarige 'intermediair' aangehouden. Later werd nog een man uit Boxtel gearresteerd.

Justitie maakte vandaag verder bekend dat onlangs een vijfde verdachte van betrokkenheid bij de heling in België is aangehouden. Het gaat om een 47-jarige man die in Nederland is geboren en in het Belgische grensplaatsje Neerpelt woont. Woensdag meldt hij zich in Nederland, aldus een justitiewoordvoerster.

Infiltranten van de Engelse politie kochten de vijf meesters begin september van twee verdachten en betaalden daarvoor 1 miljoen euro. De hoofdverdachte heeft nog geen verklaring afgelegd over zijn rol bij de heling. Volgens zijn advocaat Mark Teurlings wil zijn cliënt dat later nog wel doen.

Hoofdverdachte kunstheling vrijgelaten  (foto: ANP)
Submitter:  Bron: ANP