'Jort Kelder aangeklaagd door Quote'

Voormalig hoofdredacteur van Quote, Jort Kelder, ligt weer eens met zijn oude werkgever overhoop. Kelder heeft in navolging van het blad Quote, zijn eigen Quote 500 opgesteld. Kelder, die tegenwoordig voor 925.nl werkt, is van mening dat de lijst met de 500 rijkste Nederlanders niet up-to-date is vanwege de kredietcrisis. 925 heeft de vermogens opnieuw berekend en hun 'Rijken Rekenmachine' op de site gezet.

Quote eist nu dat 925.nl hun aangepaste lijst van de site haalt. De rechter heeft bepaald dat Kelder inbreuk maakt op de databankrechten van Quote. Op straffe van € 50.000 euro per dag, moet de 'Rijken Rekenmachine' verwijderd worden.

"We begrijpen dat de collega's van Kwoot zich gebruskeerd voelen door onze actualisering van hun ietwat -mogen we het zeggen- gedateerde rekenlijst. Het gaat ons echter niet om de Quote 500, maar de stelselmatige ontkenning van de rijken dat ze niet hebben geleden onder de kredietcrisis De door ons gebruikte indices van Stoxx liegen niet; het is een slagveld", aldus de redactie van 925.nl op hun website.

Kelder zegt zelf: "Ik ben niet eens gehoord in deze zaak. Met mij is nooit gesproken. Ik schrik toch niet van zo'n briefje van een advocaat?! Het staat er morgen en overmorgen ook nog op."