Bush staat open voor top over crisis

De Amerikaanse president George Bush staat open voor een internationale top over de wereldwijde financiële crisis, heeft een woordvoerster van het Witte Huis gezegd. Bush voerde gisteren telefonisch overleg over de crisis met de Britse premier Gordon Brown, de Franse president Nicolas Sarkozy en de Italiaanse premier Silvio Berlusconi. Volgens woordvoerster Dana Perino is Bush tevreden over de samenwerking met de Europese bondgenoten tot nog toe.

Voorzitter van de Amerikaanse centrale bank Ben Bernanke heeft dinsdag gezinspeeld op een renteverlaging. De huidige kredietcrisis heeft de vooruitzichten op economische groei verslechterd en dit kan volgens Bernanke nog lang nawerken. De Federal Reserve 'moet overwegen' of het huidige rentebeleid 'gepast blijft', zei hij in een toespraak in Washington.

De rente in de VS staat nu op twee procent. De Fed besloot in juni de rente niet meer te laten dalen omdat de inflatie dreigde aan te wakkeren. Inmiddels zijn met name de energieprijzen weer enigszins bedaard, zodat er weer ruimte is voor een renteverlaging.


Bush staat open voor top over crisis