Wilders haalt fiks uit bij algemene beschouwingen

PVV-leider Geert Wilders heeft vandaag bij de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar voormalig D66-Tweede Kamerlid Bert Bakker. Bakker is volgens Wilders het toonbeeld van "de linkse elite met zijn multiculturele idealen en klimaathysterie".

In het verleden maakte Bakker de PVV uit voor een racistische partij (en Rita Verdonk voor miss xenofobie), maar nu hij actief is als lobbyist voor een vliegtuigfabrikant probeert hij bij de partij in het gevlei te komen en biedt hij zijn excuses voor zijn eerdere uitlatingen aan, aldus Wilders. "Hij kan de rambam krijgen", voegde Wilders er aan toe. Hij zei ook nog dat Bakker "een ruggegraat van slagroom heeft."

Vicefractievoorzitter Jeroen Dijsselbloem van de PvdA, die protesteerde tegen het "besmeuren" van een voormalig Kamerlid, kreeg te horen: "U kunt bezwaar maken tot u een ons weegt".

Volgens Wilders zijn er twee Nederlanden: dat van de "subsidieslurpende" grachtengordelbewoners met "hun kleffe vriendjes" en dat van de gewone mensen, die zuchten onder te hoge belastingen en straatterrorisme. De laatste groep wordt door de eerste weggezet als "tokkies", aldus Wilders.

De PVV-leider betitelde de overheidsbegroting voor volgend jaar als "een flutstuk van de slechtste regering ooit".

Verscheidene partijen veroordeelden de "schofferende" manier waarop Wilders in zijn bijdrage over moslims en de islam sprak. Hij waarschuwde voor de "moslimkolonisten die gekomen zijn om de boel over te nemen". Volgens D66 en GroenLinks is de PVV-leider nu zo geradicaliseerd dat hij geen onderscheid meer maakt en alle moslims beschuldigt.


'Moslimkolonisten zijn gekomen om de boel over te nemen' (foto: ANP)