'Dekker en Rabobank uit elkaar'

Thomas Dekker zal niet langer uitkomen voor de wielerploeg van de Rabobank. Wegens een wederzijds gebrek aan vertrouwen wordt er vandaag onderhandeld over hoe en wanneer het contract van Dekker, dat nog tot eind 2009 loopt, het best kan worden beëindigd.

Dekker kreeg in mei van wielerunie UCI te horen dat hij over variabele bloedwaarden beschikt. Het gaat hierbij om afwijkende en niet om verdachte bloedwaarden, zo benadrukt de UCI. Dit betekent dat de 23-jarige renner niet geschorst of ontslagen kan worden. Dat een renner over variabele waarden beschikt, kan wijzen op het gebruik van verboden middelen. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. Bij Dekker is niets verdachts aan het licht gebracht. De Rabobank wil nog niet officieel bevestigen dat dat er een breuk aanstaande is.

Voor welke ploeg Dekker nu zal gaan rijden is niet bekend. Wel staat de coureur in de belangstelling van de nieuwe ploeg Tinkoff. Dekker deed dit jaar niet mee aan de Tour de France omdat hij niet fit genoeg bleek. Onlangs meldde hij zich zelf af voor de Olympische Spelen.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.