SP en PVV: Overleg Antillen verspilling belastinggeld

Als het aan de SP en de PVV ligt wordt er door Nederlandse Kamerleden geen overleg meer gevoerd met Antilliaanse collega's. Discussies over onder meer corruptiebestrijding  eindigen toch alleen maar in geruzie, zo vinden beide oppositiepartijen. ''Ze zijn een verspilling van belastinggeld''.

De partijen van Jan Marijnissen en Geert Wilders willen af het halfjaarlijkse Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK). Zeker nu de Antilliaanse delegatieleider Pedro Attacho omgangsregels heeft geëist, die moeten voorkomen ''dat er opnieuw beledigende uitspraken worden gedaan.''  Vorig jaar ging het overleg niet door nadat PVV-Kamerlid Hero Brinkman de Antillen betitelde als een ''roversnest'' en de politici ''corrupte boeven'' noemde.

PVV en SP zijn zo kwaad over de omgangsregels-eis dat ze daarom van het POK afwillen. ''Het is tijd om te kappen met dat hele gebeuren.  Het is nu wel duidelijk dat de politici daar lange tenen hebben en incompetent zijn. Ik laat me niet de mond snoeren'', aldus PVV'er Brinkman.