Minister Verburg woedend op ThiemeMinister van Landbouw Gerda Verburg (CDA) is kwaad op fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme. Dat meldt zij zaterdag in het Agrarisch Dagblad. Thieme schreef eerder deze week in dezelfde krant dat dierenartsen van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) corrupt zijn. Verburg stelt dat een 'grovere inbreuk op de ambtelijke integriteit van dierenartsen niet denkbaar is'.

Thieme stelde dat de VWA-dierenartsen een oogje toeknijpen bij het slachten van zieke dieren. Zieke en kreupele dieren zouden illegaal naar slachthuizen worden getransporteerd en onder gruwelijke omstandigheden worden geslacht. Medewerkers van de Algemene Inspectiedienst zouden worden misleid.

Verburg noemt de uitlatingen van Thieme 'onrechtvaardig en onfatsoenlijk'. Ze geeft toe dat er dingen mis gaan bij de VWA. Tegelijkertijd wijst ze erop dat VWA-medewerkers het afgelopen jaar tientallen overtredingen hebben geconstateerd en gemeld, waarna volgens haar in veel gevallen de inspectie heeft ingegrepen. De minister wijst Thieme erop dat ze zich niet tot de dierenartsen, maar tot de minister moet richten wanneer ze aanwijzingen heeft dat er dingen niet goed gaan.