Monstermeerval gevonden aan oever Oolderplas

Goed nieuws voor de visliefhebbers; aan de rand van de Oolderplas, dichtbij Roermond, is een dode meerval van 1,80 meter aangetroffen. Hoe het reusachtige beest op de afgelegen plek in de Ooldergreend terecht is gekomen is nog onduidelijk.

De meerval had verwondingen aan zijn buik en staart, wat beheerder Jos Berends van Stichting het Limburgs Landschap doet concluderen dat de vis vermoedelijk door roofdieren op het land is aangevreten. Dat de verwondingen van eerder stammen valt echter niet uit te sluiten, zo zou de meerval bijvoorbeeld ook in aanraking kunnen zijn gekomen met de schroef van een boot. Volgens Berends is het dier in ieder geval niet door een visser gevangen en op de oever achtergelaten. Eerder is er sprake van dat hij vast kwam te zitten na te zijn afgedwaald en het hoge waterpeil begon te zakken.

Volwassen meervallen kunnen normaliter overigens tussen de 1.50 en 1.80 meter worden. In 2006 trof men zelfs een gigantisch exemplaar aan van 2,30 meter, waarover wij eerder al berichtten.

Submitter:  Bron: Dagblad de Limburger