Homo-haters in actie bij uitvaart Ledger

Icoon FilmDe uiterst omstreden homohatende Amerikaanse dominee Fred Phelps en zijn volgelingen zijn van plan een anti-homo protest te laten horen op de begrafenis van filmacteur Heath Ledger. De 28-jarige ster werd deze week dood gevonden in een appartement in New York. EÚn van zijn bekendste rollen was die van homofiele cowboy in de film Brokeback Mountain.

Volgens Phelps, leider van een kleine baptistenkerkgemeenschap en fanatiek bestrijder van homofilie (zie Godhatesfags.com), heeft de overleden Hollywoodacteur God bespot en haat God zijn 'walgelijke' film. De gelovigen van de Westboro Baptist Church zijn ervan overtuigd dat Ledger een eeuwige straf uitzit in de hel.

De baptistenkerk van Phelps staat vooral bekend door het verstoren van begrafenissen van overleden soldaten die in Irak of Afghanistan zijn gesneuveld. Ze beschouwen dat als een straf van God omdat Amerika homoseksualiteit tolereert. Phelps begon met het verstoren van begrafenissen van personen die waren overleden aan Aids. Middels spandoeken werden de nabestaanden er op gewezen dat de dodelijke ziekte ''een straf Gods was''.


Demonstrerende baptist

Met dank aan QBZZ voor de submit.