Moslims gaan Wilders knuffelen

PVV-leider en islamcriticus Geert Wilders wacht een knuffelactie van een aantal prominente moslims en vertegenwoordigers van moslimorganisaties. De aftrap tot de actie zal vanavond worden gegeven door PvdA-Kamerlid Samira Bouchibti en Esmaa Alariachi (één van de Meiden van Halal) na een debat over de filmplannen van Wilders.

De initiatiefnemers van de actie zijn de website Marokko.nl en Academica Islamica. Zij zullen het PvdA-Kamerlid een knuffelbeer overhandigen die zij op haar beurt in het parlement aan Wilders zal geven. Ook wordt een 'Wilders-vriendelijke' Koran aangeboden.

De organisaties menen dat het tijd is om Wilders ''liefde te geven''. Door zijn film over de Koran zou hij ''smeken om aandacht'', menen de initiatiefnemers. Belangstellenden kunnen via de internetpagina KnuffelGeert.nl een kaartje naar hem sturen.

Het debat over de anti-Koranfilm van Wilders en zijn uitlatingen omtrent de islam vindt vanavond plaats in het Amsterdamse jongerencentrum Argan. Deelnemers zijn onder meer Mustafa Hamurcu (Milli Görüs Noord-Nederland), Mohammed Cheppih (islamdeskundige en voormalig moslimradicaal), Naeeda Aurangzeb (publiciste), Mohammed Jabri (schrijver/columnist en actief tegenstander van het beledigen van de islam) en Ali Eddaoudi (publicist).



'Het is tijd om Geert liefde te geven'