Thuiswinkelbedrijf Tel Sell failliet

Tel SellWie kent ze niet? De 'Walkfit comfort sole', 'Ab king pro', 'Nicer Dicer' of de veel besproken 'Biostabil'. We werden er de afgelopen jaren mee overspoeld door de reclamespots van Tel Sell, maar dit is nu verleden tijd. Thuiswinkelbedrijf Tel Sell is vandaag namelijk officieel failliet verklaard. Dit heeft de rechtbank in Lelystad laten weten, nadat gisteren al gemeld werd dat het bedrijf op de rand van faillisement balanceerde.

Dit betekent tevens het einde voor de televisiezender Liveshop, dat voor Tel Sell reclame-uitzendingen verzorgde. Hier werden producten als fitnessapparaten, sieraden en keukenapparatuur aan de man gepraat via zogenoemde 'infomercials', ofwel langdurige reclames op televisie.

Het bedrijf had een torenhoge belastingschuld opgebouwd. Tel Sell had voor morgenmiddag een executieverkoop gepland, maar i.v.m. het faillissement is dit afgeblazen. De consumentenbond had gisteren al gewaarschuwd om geen spullen meer te kopen bij het bedrijf en geen aanbetalingen meer te doen. "Nu is het namelijk moeilijk om die weer terug te krijgen", aldus de bond.

Het bedrijf uit Almere was vandaag niet bereikbaar voor commentaar. Het faillissement kwam niet uit de lucht vallen. De medewerkers zouden vorige maand al geen salaris hebben ontvangen. Uit jaarverslagen van 2005 en 2006 bleek dat Tel Sell toen al verlies leed.


Een persiflage op een reclamespot van Tel Sell uit tv-programma Jensen! -
"Bestel nu de Zwarte Piet!"


Met dank aan gj89, Kasparovi, crv, rbman en podr0znik voor de submit.