FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 9 januari 2008

Oscars gaan door ondanks schrijversstaking

Icoon FilmSchrijversstaking of niet, de uitreiking van de Oscars zal hoe dan ook doorgaan. Dat heeft producer Gil Cates bekendgemaakt. De shows rond The Golden Globes, graadmeter voor de Oscars, en The Peoples Choice Awards werden dit jaar wel afgelast.

"We gaan het gewoon doen en raken niet in paniek", zegt Cates. "We zijn bezig met de voorbereidingen en kijken alleen vooruit." Harvey Weinstein, een belangrijke producer in Hollywood, is minder optimistisch. "Als de Screen Actors Guild de staking net als bij de Golden Globes ondersteunt en er dus geen acteur zal komen opdraven is er geen show, zo simpel is dat." De uitreiking van de Oscars staat gepland voor 24 februari.

Volleyballers kloppen Polen op OKT

De Nederlandse volleybalmannen houden kans op deelname aan de Olympische Spelen. Op het Olympisch kwalificatietoernooi werd knap vice-wereldkampioen Polen geklopt.

Na de 3-0 nederlaag tegen Italië moest er gewonnen worden tegen Polen. Het begin van de wedstrijd was echter niet goed. De eerste set werd kansloos met 19-25 verloren. Daarna kwam Nederland beter in de wedstrijd en de volgende twee sets werden met 25-23 en 25-19 gewonnen. Nadat de vierde set met 16-25 werd verloren moest er een beslissende vijfde set komen. Nederland kwam daarin op een 8-6 voorsprong, maar gaf die weer snel weg. Op een 9-12 achterstand leek de wedstrijd verloren. Oranje wist toch nog terug te komen en pakte de set en daarmee de wedstrijd met 15-13.

Morgen moet Nederland winnen voor een plek in de halve finale. De tegenstander is Spanje, die ploeg heeft zich daar al voor de halve finale geplaatst. Alleen de winnaar van het toernooi plaatst zich voor de Olympische Spelen.

Ontwikkeltraject Home tijdens GDC uitgelegd

Tijdens de Game Developers Conference zal Sony meer duidelijkheid gaan geven over de te nemen stappen met betrekking tot Home. Er zal een demonstratie gegeven worden hoe je een virtuele ruimte in Home kunt creëren met de tool-set en hoe je spelletjes kunt maken. Er wordt uitgebreid ingegaan op de huidige status van Home en de tool-sets en tot slot zal er nog een tipje van de sluier opgelicht worden over het maken van Home Interactive Items.

Presentatie McLaren Mercedes

In Stuttgart vond maandag de presentatie van McLaren Mercedes plaats. Met de presentatie sluit McLaren een periode met schandalen af.

Van wat zichtbaar is van de MP4-23, is de grote voorvleugel de grootste verandering. Andere veranderingen zijn moeilijk te zien. De MP4-23 is een evolutie van de MP4-22. Naast de vele flapjes en gurneys is ook de airbox vernieuwd. Voordat de wagens naar Australië verscheept worden, komt McLaren nog met een update van het aerodynamisch pakket.

Vrouw leeft maandenlang naast lijk

Icoon ShockingEen bejaarde Oostenrijkse vrouw heeft maandenlang naast haar overleden man geleefd. De politie trof het lichaam van de man in verregaande staat van ontbinding aan in het huis van de 66-jarige vrouw, in het dorpje St-Andrae am Zicksee.

De man had geen naaste familie. Waarschijnlijk overleed hij in maart 2007 aan een natuurlijke dood. De vrouw had zijn lichaam in dekens gewikkeld, maar de lijkgeur was volgens de politie verschrikkelijk in het huis.

Buren en de huisdokter hebben de vrouw wel eens gevraagd waar haar man was, maar daar antwoordde ze steevast op: "Hij is op reis.". Waarschijnlijk verborg de vrouw het lijk opzettelijk, zodat ze zijn pensioen nog maandelijks bijgeschreven kreeg. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Newcastle United ontslaat trainer

Sam Allardyce is door de club Newcastle United ontslagen. Op de website van de Engelse club is dit vandaag bekend gemaakt. Volgens het bericht op de website is het vertrek in goed overleg tot stand gekomen.

De trainer reageerde ingetogen op zijn ontslag: "Ik ben teleurgesteld, maar wens de club het allerbeste voor de rest van het seizoen en de verdere toekomst." Er is nog geen opvolger bekend en assistent Nigel Pearson neemt de selectie onder zijn hoede tot er een nieuwe trainer is aangesteld.

Allardyce was bezig aan het eerste seizoen van zijn driejarig contract. Het hele seizoen stond zijn positie al onder druk door de tegenvallende resultaten. Newcastle United staat op dit moment elfde in de Engelse Premier League.

17-jarige inbreker ontvoerd en mishandeld

Icoon MisdaadNegen mannen uit Breda zijn weer op vrije voeten gesteld, nadat ze in hun woonplaats waren opgepakt voor het ontvoeren, gijzelen en mishandelen van een 17-jarige vermeende dief.

De knaap zou zondag gepoogd hebben samen met een maat in te breken in een huis aan het Proveniersveld. Een getuige zag de jongens en waarschuwde toen de politie. Toen de agenten arriveerden waren de inbrekers er al vandoor op een scooter.

Een getuige spotte de jongen maandagavond in de Hendrik Berlagestraat waarop hij zijn vrienden inlichtte. Met acht vrienden ontvoerde en mishandelde hij de vermeende dief. Na zijn vrijlating deed de jongen aangifte bij de politie.

De knaap en zijn maat werden ook opgepakt voor diefstal, maar zijn inmiddels ook weer op vrije voeten.

WipeOut Pulse: screenshots, soundtrack en custom soundtrack

WipEout-games laten zich altijd kenmerken door kleurrijke beelden, razendsnelle voertuigen en belachelijke tracks. De PSP-game WipEout Pulse is hierop geen uitzondering zoals de onderstaande beelden laten zien.

Bekijk de andere acht screenshots in de gallery.

Verder is bekend welke nummers er uit de speakertjes van je PSP zullen worden gebeukt. Hieronder zie je een overzicht van de complete tracklist.
Dopamine - Flat Out
MoveYa! & Steve Lavers - Chemical
Stanton Warriors - Tokyo
B Phreak & Groove Allegiance - Break ya self (WipEout mix)
Rennie Pilgrem & BLIM - Slingshot (WipEout mix)
DJ Fresh - X-Project (100% Pure mix)
EdRush, Optical & Matrix - Frontline
Noisia - Seven Stitches
MIST - Smart Systems
Mason - Exceeder (special mix)
Booka Shade - Steady Rush
Aphex Twin - Fenix Funk 5 (WipEout edit)
Kraftwerk - Aero Dynamik
Skream - Suspicious Thoughts
Guy Gerber & Shlomi Aber - Sea of Sand (WipEout mix)
Loco Dice - City Lights (Martin Buttich remix, PSP Cut)

Mocht de soundtrack je niets lijken, geen nood. Je kunt je eigen soundtrack samenstellen door nummers op je Memory Stick te zetten. Deze kun je vervolgens in de game afspelen.

Van Nistelrooij verlengt contract

Ruud van Nistelrooij heeft zijn contract met Real Madrid verlengd tot 2010. Dat maakte de Spaanse club vanmiddag bekend. De contractverlenging komt niet als een verrassing. In december liet de spits van Oranje al weten er bijna uit te zijn met zijn Spaanse werkgever.

Vorig seizoen nam Real Madrid Van Nistelrooij over van Manchester United. In zijn eerste seizoen in Spanje wist hij 25 doelpunten te scoren en was daarmee van grote waarde bij het landskampioenschap van zijn club. Dit seizoen heeft 'RVN' al negen doelpunten gemaakt.

WB-zege Sauerbreij in Bad Gastein

Nicolien Sauerbreij heeft in het Oostenrijkse Bad Gastein de wereldbekerwedstrijd op de parallelslalom gewonnen.

In de finale klopte ze de Duitse Anke Karstens. Het was voor Sauerbreij haar eerste WB zege sinds 2003, toen won ze in het Sloveense Maribor. Met de zege verstevigde Sauerbreij haar tweede plek in het WB-klassement. De Oostenrijkse Heidi Neururer gaat daarin aan de leiding.

Goldeneye 007 naar Xbox Live Arcade?

Het gerucht gaat dat de N64 klapper Goldeneye, naar Xbox Live Arcade zal komen. Volgens de website Xbox Evolved zal later dit jaar het spel te downloaden zijn. Ze beweren betrouwbare bronnen te hebben voor deze uitspraak.

Het schijnt dat Microsoft, Rareware, MGM Studios (makers van de 007 films) en Activision (heeft de licentie voor de 007 games) tot een overeenkomst zijn gekomen om de game opnieuw uit te brengen. De graphics van het spel zullen een upgrade krijgen en er zal een nieuwe Xbox Live multiplayer aan toegevoegd worden.

Niet alleen Goldeneye 007, maar ook andere Rare toppers zullen volgens de bronnen op Live Arcade verschijnen, onder andere Perfect Dark en Banjo-Kazooie. In de loop van het jaar zal waarschijnlijk meer bekend worden.

Vagina Paris Hilton uitgelekt

Icoon ShowbizzOok in 2008 doet Paris alles om maar weer in de aandacht te komen. En nee, haar schaamlippen hangen niet tot op de straatstenen, maar er zijn sneaky foto’s op internet gezet van haar vagina. Deze week was ze zich weer aan het bezatten op een feestje en was 'vergeten' even haar slipje aan te trekken.

Dus de ultieme kans voor fotografen om daar flink gebruik van te maken en de foto’s op internet te pleuren. Zoals gewoonlijk lig je van deze foto’s niet twee uur kwijlend voor je pc, maar als je toch even wil kijken kan dat hier, hier of hier.
Een uitgebreide reportage (Engels) is hier te vinden.

Update
Mocht je dit toch opwindend vinden, of duurt het laden te lang? Dan kun je ze via deze mirror downloaden om bijvoorbeeld als screensaver te gebruiken.

Biertje na de seks voor lang, gezond leven

Het jaar is nog maar net begonnen, en nu is al het beste nieuws van 2008 bekend gemaakt. Uit een Europees medisch onderzoek is namelijk gebleken dat een biertje na lichamelijke inspanning het beste medicijn is tegen allerlei levensgevaarlijke ziekten.

Deze unieke combinatie bestrijdt hartaandoeningen en een te hoge bloeddruk. Mensen die na beweging een pilsje drinken, hebben de helft minder kans op dergelijke kwalen dan niet-drinkers. Ondanks dat na stevig doorzakken het positieve effect afneemt, is zelfs dit nog beter dan het bier te laten staan.

De onderzoekers zijn er van overtuigd dat de proef juist is uitgevoerd, want het onderzoek heeft maar liefst twintig jaar in beslag genomen. De uitslag van deze studie, waaraan bijna twintigduizend Denen deelnamen, is gepubliceerd in The Europese Heart Journal.

Met dank aan crv voor de submit.

Weer prijs voor Sven Nys

Sven Nys blijft maar winnen. De kersverse Belgisch kampioen boekte vandaag in het Friese Surhuisterveen zijn 21e overwinning van het seizoen.

Al in de tweede ronde reed de Belg weg van de concurrentie. Alleen Jonathan Page kon zijn wiel nog vasthouden. De Amerikaan kende een ronde later echter pech nadat hij een platte band kreeg. De Nederlander Richard Groenendaal klopte in de sprint om de tweede plaats Thijs Al.

"Het was wat vroeger dan voorzien dat ik alleen kwam te rijden, maar ik heb zo toch kunnen constateren dat ik drie dagen na het Belgische kampioenschap en twee dagen na de winst in Otegem nog altijd prima in vorm steek", aldus Nys.

Rapper Eminem opgenomen in ziekenhuis

EminemDe Amerikaanse rapper Eminem heeft de feestdagen doorgebracht in het ziekenhuis. Een ernstige conditie aan zijn hart in combinatie met een zware longontsteking hielden de rapper in het ziekenhuisbed.

"Eminem is tijdens de feestdagen opgenomen in een ziekenhuis vlakbij Detroit. Hij is daar behandeld voor complicaties als gevolg van een longontsteking. Hij is weer ontslagen en thuis aan het herstellen", aldus een woordvoerder van de rapper. Volgens hem maakt Eminem het goed.

De rapper weegt inmiddels meer dan honderd kilo. Of zijn gezondheidsproblemen hier iets mee te maken hebben is niet bekend.


Een van de hits van Eminem - Lose yourself


Met dank aan gatochkrassen voor de submit.

50 woningen ontruimd na bommelding

Icoon PolitieDe politie heeft vanmiddag vijftig woningen ontruimd in Zaandam na een bommelding bij een woning aan de Prins Hendrikstraat. Woningen binnen een straal van 100 meter om de betreffende woning zijn ontruimd. Dit meldde een woordvoerder van de politie. Volgens hem is er niets in het pand gevonden.

Enkele tientallen agenten van het korps Zaanstreek-Waterland moest hun stakingen onderbreken voor deze bommelding. Ze hebben met honden en bomverkenners gezocht naar de bom.

De bewoners zijn ondergebracht in het Zaantheater. Inmiddels heeft de politie het gebied weer vrijgegeven en kunnen alle bewoners weer naar huis. Het is nog niet bekend hoeveel mensen hun huis hebben moeten verlaten.

Met dank aan yavanna, naamloos.txt en Maraatje voor de submit.

Unieke Diablo/Monkey Island mix aangekondigd

Ron Gilbert, de man achter de SCUMM-engine waarmee LucasArts veel adventures produceerde, heeft vandaag bekend gemaakt dat hij een uitgever heeft gevonden voor zijn nieuwe project. Trouwe lezers van zijn blog Grumpygamer wisten natuurlijk al lang dat hij bezig was met een nieuw spel, maar tot nog toe wist hij geen geldschieters te overtuigen van de potentie ervan.

Het Canadese Hothead Games (bij sommigen misschien bekend als de uitgever van Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness) ziet wel wat in het concept van Ron, dat hij zelf omschrijft als een mix tussen Monkey Island en Diablo. Het spel gaat DeathSpank heten en zal in episodes worden uitgebracht. Ron Gilbert is bovendien bij Hothead Games in dienst getreden als Creative Director.

Deathspank gaat over de gelijknamige held die al eens in een geanimeerde comic te zien was op Rons website (een creatie van hem en Clayton Kauzlaric). De eerste episode is inmiddels volop in productie, een releasedatum is echter nog niet bekend gemaakt.Top of Flop User's Choice: Hell Is For Heroes

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De vorige Top of Flop kon de toets der kritiek niet doorstaan: ONM - Je Stroomt Door Mijn Lijf is een flop, dus. luukskywalker verwoordde jullie mening nog als beste: "dit liedje is de term teringherrie nog niet eens waard"

De tip van vanavond is van knariepietje:

"Hell is for Heroes, is een in nederland onbekende band maarr ze maken wel erg lekkere muziek. Een van mijn favoriete nummers is de volgende:"

Man ontmoet echtgenote in bordeel

Icoon OpmerkelijkEen Poolse getrouwde man had niet genoeg aan seks met zijn eigen vrouw. "Ik wil wel eens wat anders", moet hij gedacht hebben en bracht een bezoek aan het bordeel om aan zijn trekken te komen. Eenmaal binnen kreeg hij de schrik van zijn leven. Tot zijn grote verbazing zag hij zijn eigen vrouw bij de relaxmedewerkers.

De vrouw was aan het bijverdienen, maar had tegen haar man verteld dat ze in een winkel werkte. De man reageerde stomverbaasd met: "Wat doe jij hier?". Deze onverwachte ontmoeting deed de relatie van de twee niet echt goed; het stel gaat scheiden nadat ze veertien jaar gelukkig getrouwd zijn geweest.

Met dank aan Annator en rieski voor de submit.

GUI MotorStorm 2 beter dan die in MotorStorm

De GUI (Graphical User Interface) was een pijnpunt voor de meeste MotorStorm-gamers. Evolution Studio's heeft dit al erkend middels een patch die de voertuig-selectie in MotorStorm een stuk sneller maakt, maar ze stoppen daar niet.

Voor het ontwerp van de GUI in MotorStorm 2 hebben ze de complete GUI uit MotorStorm uit het raam gekieperd en zijn van voor af aan begonnen. Volgens het blog van Evolution Studio's is het basis-ontwerp wat er nu ligt vele malen beter en indrukwekkender. Bij gebrek aan screenshots zullen we dus zijn woord moeten geloven.

Thuiswinkelbedrijf Tel Sell failliet

Tel SellWie kent ze niet? De 'Walkfit comfort sole', 'Ab king pro', 'Nicer Dicer' of de veel besproken 'Biostabil'. We werden er de afgelopen jaren mee overspoeld door de reclamespots van Tel Sell, maar dit is nu verleden tijd. Thuiswinkelbedrijf Tel Sell is vandaag namelijk officieel failliet verklaard. Dit heeft de rechtbank in Lelystad laten weten, nadat gisteren al gemeld werd dat het bedrijf op de rand van faillisement balanceerde.

Dit betekent tevens het einde voor de televisiezender Liveshop, dat voor Tel Sell reclame-uitzendingen verzorgde. Hier werden producten als fitnessapparaten, sieraden en keukenapparatuur aan de man gepraat via zogenoemde 'infomercials', ofwel langdurige reclames op televisie.

Het bedrijf had een torenhoge belastingschuld opgebouwd. Tel Sell had voor morgenmiddag een executieverkoop gepland, maar i.v.m. het faillissement is dit afgeblazen. De consumentenbond had gisteren al gewaarschuwd om geen spullen meer te kopen bij het bedrijf en geen aanbetalingen meer te doen. "Nu is het namelijk moeilijk om die weer terug te krijgen", aldus de bond.

Het bedrijf uit Almere was vandaag niet bereikbaar voor commentaar. Het faillissement kwam niet uit de lucht vallen. De medewerkers zouden vorige maand al geen salaris hebben ontvangen. Uit jaarverslagen van 2005 en 2006 bleek dat Tel Sell toen al verlies leed.


Een persiflage op een reclamespot van Tel Sell uit tv-programma Jensen! -
"Bestel nu de Zwarte Piet!"


Met dank aan gj89, Kasparovi, crv, rbman en podr0znik voor de submit.

Softwarecharts 2007 uit het Verenigd Koninkrijk

Behalve de wekelijkse verkopen, komen nu langzaamaan ook de jaaroverzichten binnen. Na Italië is nu het Verenigd Koninkrijk aan de beurt. We zien geen echte verrassingen, behalve dat de Brain Training-games het beter gedaan hebben dan Halo 3, die een veel agressievere marketingcampagne kende.

1. FIFA 08 (1,391,435)
2. Dr Kawashima's Brain Training (1,016,558)
3. Call Of Duty 4: Modern Warfare (935,044)
4. PES 2008 (787,382)
5. More Brain Training From Dr Kawashima (760,225)
6. Halo 3 (735,176)
7. The Simpsons Game (734,595)
8. Wii Play (688,002)
9. Assassin's Creed (670,286)
10. WWE Smackdown VS Raw 2008 (563,121)

De grafiek hieronder geeft een indruk van de chart-positions over het gehele jaar.Fuck de stilte

De volgende column werd ingestuurd door Mark:

Het was een koude zondagmiddag en ik liep over straat op zoek naar wat warmte. Ik passeerde een café waar zo dadelijk een boekpresentatie werd gehouden. Een mevrouw had een dichtbundel geschreven en daar ging zij uit voorlezen. Ik dacht: waarom niet eens gaan luisteren? Het zou binnen ongetwijfeld warmer zijn dan buiten. Ik naar binnen.

Jeugd Kanaleneiland molesteert politie

Icoon PolitieTwee jongeren hebben dinsdag twee politiemannen gemolesteerd in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. De sterke arm van de wet sprak een 15-jarige jongen aan wegens skelteren op de openbare weg. De jongen sloeg op de vlucht waarop de agenten in de achtervolging gingen.

Niet veel later bemoeide een groep van 15 jongeren zich er mee. Hierbij werd de ene agent in zijn nek geslagen, de andere werd hard in zijn rug getrapt. De daders, jongens van 17 en 18 jaar oud werden aangehouden. De skelteraar kon later op zijn huisadres worden aangehouden. Vorig jaar was er al van alles aan de hand in Kanaleneiland. Naast overlast, criminaliteit en rellen werden ook journalisten belaagd. Verder werd in oktober een hangverbod ingesteld. De twee agenten hielden geen verwondingen over aan het incident.

"Another day at the office" voor Dante in Devil May Cry 4

Dante is de laatste tijd een beetje in de vergetelheid geraakt. De oude held van de Devil May Cry serie heeft het voetlicht af moeten staan aan de "new kid in town" Nero. Dat we niet bang hoeven te zijn dat Dante door Capcom volledig over het hoofd is gezien bewijst onderstaande foto wel. De half-duivel draagt een koffertje bij zich die recht uit de film Desperado lijkt te komen (maar dan met de Japanse over-the-top finishing touch) en z'n arsenaal zwaarden lijkt ook niet echt te lijden onder de nieuwe rolverdeling.KNVB handhaaft straf Ter Heide voor racisme

Ruud ter Heide blijft voor vijf duels geschorst en ontkomt niet aan een boete van 12.500 euro, waarvan 11.500 voorwaardelijk.

De spits van AGOVV verloor vandaag zijn beroepszaak tegen de straf van de tuchtcommissie van de KNVB. Geoffrey Meye van Stormvogels Telstar klaagde Ter Heide aan omdat Ter Heide in de competitiewedstrijd tussen de twee clubs Meye racistisch bejegende.

Amateurvoetballer op proef bij Ajax

Ajax heeft Kozakken Boys-linksback Samuel Scheimann uitgenodigd voor een proefstage. De 20-jarige speler van Israelische komaf mag eind januari proberen een contract in Amsterdam af te dwingen.

Ajax kwam bij Scheimann terecht na zijn sterke optreden in de onderlinge ontmoeting voor de KNVB-beker. In september had Ajax veel moeite om te winnen in Werkendam. Scheimann kwam in zijn jeugd uit voor Feyenoord en NAC Breda. Hij koos vervolgens voor een profloopbaan in Israël, maar zat daar bijna alleen in schuilkelders. Daarop keerde Scheimann terug naar Nederland. Hij speelt sinds de zomer van 2006 voor Kozakken Boys.

[upd] 'Video provocatie door Iran is nep'

Icoon BuitenlandsHet Amerikaanse ministerie van Defensie heeft gister opnames vrijgegeven waaruit moet blijken dat Iraanse boten wel degelijk Amerikaanse marineschepen hebben geprovoceerd. De "Iraanse provocaties in de Perzische Golf" speelden zich in het weekeinde af in de Straat van Ormoes.

Omstreeks vijf uur 's ochtends, lokale tijd, voeren een Amerikaanse kruiser, een fregat en een destroyer door de waterweg. Plotseling doemden vijf Iraanse motorboten op die recht op de Amerikaanse schepen af stoomden. De Amerikaanse schepen maakten uitwijkende manoeuvres om de schepen te ontwijken, die ook 'onbekende dozen' in het water voor de Amerikaanse schepen dumpten.

[upd] 15:25 uur

De Iraanse Revolutionaire Garde beschuldigt de Verenigde Staten ervan een videofilmpje te hebben vervalst waarop te zien is hoe vijf Iraanse speedboten drie Amerikaanse marineschepen naderen. Dat heeft de BBC vanmiddag bericht, die het filmpje ook op zijn website heeft gezet.

Bekijk de video onder dit bericht.

Adnan Ghalib: miljoen voor Britney naakt

Icoon ShowbizzAdnan Ghalib, het huidige of in ieder geval laatste vriendje van Britney Spears, vindt werk toch belangrijker dan de liefde. De fotograaf heeft tijdens zijn relatie met het voormalige popidool namelijk gewoon doorgewerkt, ook tijdens de meer intieme uurtjes met de zangeres. Hij vraagt nu voor een serie naaktfoto's één miljoen dollar.

Ghalib werd in eerste instantie ingehuurd door US Weekly om Brit dag en nacht te volgen. Dat nacht nam hij echter letterlijk en al snel kon hij het nuttige met het aangename combineren. Volgens vrienden heeft Ghalib anderhalf jaar geleden al gezegd dat hij de zangeres in bed zou krijgen, wat hem dus is gelukt.

Eerlijke vindster geeft 20 euro alsnog terug

Icoon OpmerkelijkEerlijkheid voor alles, al kun je wellicht ook overdrijven. Een Duitse vrouw vond namelijk een briefje van 20 euro dat ze in eerste instantie in haar eigen zak stak.

De vrouw kreeg echter last van wroeging en na een paar dagen twijfelen besloot ze dat de 20 euro terug moest naar de rechtmatige eigenaar. Er was echter een probleem, de naam van de eigenaar wist ze niet. Daarom stuurde ze het geld naar de gemeente.

Burgemeester Elfers van de gemeente Dalfsen ontving maandag het biljet met begeleidende brief met spijtbetuiging van de mevrouw. De Duitse is in ieder geval eerlijker dan haar landgenoot die onlangs met een biljet van duizend euro probeerde te betalen. De 20 euro gaat naar een hulporganisatie die zich inzet voor de inwoners van Oekraïne en Moldavië.

Vrouwen dringen mannenklooster binnen

Icoon Buitenlands Circa tien Griekse vrouwen zijn het territorium van grieks-orthodoxe mannenkloosters binnengedrongen waar vrouwen al duizend jaar niet mogen komen. De Griekse televisie toonde vandaag beelden van het incident dat dinsdag in het noorden van het land plaatsvond. De vrouwen zijn in een strijd verwikkeld met het autonome monnikenrepubliekje rond de berg Athos over claims op landerijen buiten dat autonome gebied.

Een vrouwelijk parlementslid nam aan de korte betoging tegen het beleid van de monniken deel. Ze sprong ook over de afzettingen die het territorium van de rest van Griekenland scheiden. Vijf van de kloosters in dit gebied maken aanspraak op landerijen op het schiereiland van Halkidiki. De betogers stellen dat het om valse claims gaat. Justitie onderzoekt deze grensoverschrijding want het is in de Griekse wet streng verboden voor vrouwen het orthodoxe monnikenterritorium binnen te gaan.

Verkoopcijfers Japan, laatste week 2007

Omdat de Japanners vorige week vakantie hadden hebben we nu pas de cijfers uit de laatste week van 2007. Als eerste de top 10 in softwareverkopen:

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Super Robot Wars OG GaidenPS2Banpresto197.000197.000
Wii FitWiiNintendo135.000884.000
Mario Party DSDSNintendo131.0001.288.000
Final Fantasy IVDSSquare Enix126.000414.000
Star Ocean PSPSquare Enix105.000105.000
Wii SportsWiiNintendo82.0002.507.000
Haruhi SuzuyimaPSPBandai Namco81.00081.000
Prof. Layton & Pandora's BoxDSLevel 580.000607.000
Dragon Quest IVDSSquare Enix78.0001.041.000
Super Mario GalaxyWiiNintendo56.000720.000

De nummers 11 t/m 30:
11. [WII] Wii Play (Nintendo)
12. [WII] Mario and Sonic at the Olympic Games (Nintendo)
13. [WII] Mario Party 8 (Nintendo)
14. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
15. [PS3] Call of Duty 4: Modern Warfare (Activision)
16. [PS2] Naruto: Shippuuden N-Ultimate Accelerator 2 (Bandai-Namco)
17. [NDS] Taiko Drum Master DS (Bandai-Namco)
18. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd (Capcom)
19. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
20. [NDS] Powerful Pro-kun Pocket 10 (Konami)
21. [WII] Wario Ware Smooth Moves (Nintendo)
22. [360] Call of Duty 4: Modern Warfare (Activision)
23. [PS2] World Soccer Winning Eleven 2008 (Konami)
24. [NDS] Tales of Innocence (Bandai-Namco)
25. [NDS] Prof. Layton and the Curious Village (Level 5)
26. [PS3] Gran Turismo 5: Prologue (Blu-Ray) (Sony)
27. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
28. [NDS] Nep League DS (Jaleco)
29. [NDS] Pokémon Mysterious Dungeon: Time Expedition Party (Pokémon)
30. [WII] Resident Evil: Umbrella Chronicles (Capcom)

Verdeling per console:
NDS - 13
WII - 8
PS2 - 3
PSP - 3
PS3 - 2
360 - 1

De hardwarecijfers:

ConsoleAantalVorige WeekTotaal 2007
DS Lite218.876279.5517.164.265
PSP161.370171.8043.069.465
Wii152.209232.9073.696.417
PS352.70658.1671.184.118
PS225.56920.391772.178
3608.3047.908242.639
Cube673110.605
GBA SP615422.138
GB Micro584227.914

'Michael Jackson gaat weer optreden'

Icoon Muziek Michael Jackson zou niet alleen met zijn broers weer het podium bestijgen, maar de King of Pop gaat ook weer alleen optreden, meldden vandaag diverse media. Volgens de berichten geeft hij een aantal shows in de O2 Arena in Londen.

De Nederlandse platenmaatschappij SonyBMG kan bij monde van woordvoerster Sandra Bulthuis nog niets bevestigen. ''Maar ik ontken het ook niet. We weten er het fijne niet van en zijn aan het uitzoeken wat waar is van deze geruchten.''

Jackson zou 1 miljoen euro krijgen voor elke avond dat hij optreedt. De shows staan op het programma voor februari. Onduidelijk is nog hoeveel avonden Jackson de moonwalk weer uit de kast haalt.

Eerder werd al bekend dat Wacko Jacko samen met zijn broers, The Jackson Five op tournee zou gaan. De solo-optredens in Londen zouden noodzakelijk zijn om de miljoenen schulden af te lossen, zo wil het gerucht.

Nederlanders door in kwalificatie Australian Open

De drie Nederlandse deelnemers aan het kwalificatietoernooi van het Australian Open tennis hebben alledrie de tweede ronde weten te bereiken.

Robin Haase, als eerste geplaatst in de kwalificatie, was met 6-2 en 7-5 te sterk voor de Japanner Go Soeda en moet het nu opnemen tegen de winnaar van de partij tussen de Amerikaan Scott Oudsema en de Duitser Julian Reister.

Jesse Huta Galung won met 6-4 en 7-5 van de Amerikaan Phillip King en treft nu de als elfde geplaatste Amerikaan Wayne Odesnik. Matwé Middelkoop zette de Italiaan Paolo Lorenzi met 6-2 en 6-4 opzij. In de tweede ronde moet hij het wederom tegen een Italiaan opnemen: Federico Luzzi

Games maken kinderen dik aldus McDonald's

Aan het hoofd van de Britse tak van McDonald's staat Steve Easterbrook, en deze man heeft de oorzaak van te dikke kinderen gevonden zegt hij. Hoewel hij toegeeft dat de voedsel- en drankenindustrie een rol spelen, vindt de beste man toch dat videogames de hoofdschuldigen zijn.

Hij beweert dat de videogame-industrie er voor heeft gezorgd dat jongeren minder tijd doorbrengen met buiten spelen om zo energie te verbruiken die nu wordt opgeslagen in de vorm van vet. Tegelijk geeft hij ook toe dat er steeds minder groen waar kinderen kunnen spelen in de buurt van woonhuizen is.The issue of obesity is complex and is absolutely one our society is facing, there’s no denial about that. But if you break it down I think there’s an education piece: how can we better communicate to individuals the importance of a balanced diet and taking care of themselves?

Volgens The Times heeft McDonald's UK in 2007 haar beste jaar van de afgelopen 20 jaar. De fast-foodketen registreerde 88 miljoen bezoekers vorige maand, 10 miljoen meer dan in december 2006.

Alternatieve arts geschorst

Icoon Medisch Het regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg heeft per direct een arts geschorst van het Medisch Centrum Maria Magdalena uit Roosendaal voor alternatieve behandeling van (kanker)patiënten. Het college heeft alle klachten over de arts als terecht beoordeeld, maakte het bekend.

Na het onherroepelijk worden van de uitspraak mag de arts zijn beroep in Nederland niet meer uitoefenen. De internist vormde zijn praktijk samen met een orthomoleculair therapeute. Ze ontwikkelden de hypothesen dat patiënten bezeten kunnen zijn door demonen of besmet kunnen zijn door gemuteerde parasieten (malariamutanten).

Wichelroede
Het duo gebruikte een soort wichelroede voor het stellen van de diagnoses. In een zogenoemde 'energetische behandeling' werden patiënten geopereerd door 'goddelijke gidsen'. Zieke organen kregen een beschermende energielaag of nieuwe organen werden gevormd uit goddelijke bron.

Het tuchtcollege noemt in het bijzonder de behandeling van een overleden kankerpatiënte. De arts stopte zonder overleg met de behandelend specialist de voorgeschreven morfine. Onder invloed van de therapeute stopte de vrouw bovendien met haar chemokuur. De arts had moeten ingrijpen, oordelen de tuchtrechters.

Volgens het tuchtcollege heeft de arts zich schuldig gemaakt aan misleiding en ten onrechte de titel gastro-enteroloog gevoerd.

De therapeute moet zich later verantwoorden bij het tuchtcollege van de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft bovendien aangifte gedaan bij justitie.

Kok Oliver gaat op tv kuiken elektrocuteren

De beroemde Britse tv-kok Jamie Oliver gaat komende vrijdag op televisie een kuikentje elektrocuteren. De chefkok wil zo de wanpraktijken in de gevogelteindustrie aan de kaak stellen. In een ander fragment zal hij tonen hoe mannelijke kuikens, die ongeschikt zijn voor de eierenindustrie, in een zuurstofarme kamer worden geruimd.

Oliver toont de beelden aan zijn gasten, waaronder een aantal bazen van de voedselindustrie. Hij wil hen en de kijkers laten zien hoe dieronvriendelijk de conventionele slachtmethoden zijn.

De kok wil ook de supermarkten overtuigen om een eerlijke prijs vast te stellen voor ''ethisch gekweekt'' gevogelte. De supermarktketen Sainsbury's - waarmee Oliver een miljoenencontract heeft - weigerde medewerking.

De actie doet een beetje denken aan iets wat Midas Dekkers in de jaren 90 op de Nederlandse tv deed. Voor de VARA-televisie kookte hij in het programma 'Gefundenes Fressen' levend een kreeft, zoals dat gewoonlijk is in restaurants. Alleen deed Midas dat in een grote doorzichtige glazen pot die close-up in beeld werd gebracht, zodat iedereen de doodstrijd van de kreeft kon aanschouwen.

Ouders Madeleine ontkennen filmplannen

Icoon Buitenlands De ouders van het Engelse meisje Madeleine dat vorig jaar mei verdween in de Algarve in Portugal, ontkennen plannen te hebben een film te maken over de verdwijning van hun dochter. Op de officiële vermissing site schrijft vader Gerry McCann dat speculaties over een film simpelweg onjuist zijn.

Hij bevestigt wel dat er gesprekken zijn geweest met een productiemaatschappij over het maken van een documentaire over het echtpaar. McCann stelt dat projecten zijn bekeken die eventueel konden helpen Madeleine te vinden.

Het meisje verdween in mei vorig jaar op mysterieuze wijze uit het vakantiehuis toen de ouders vlakbij uit eten waren. De ouders zijn beide verdacht geweest in de zaak die nog steeds niet is opgelost.

Kroes blij: Apple trekt prijs itunes gelijk

Icoon EconomieEurocommissaris Neelie Kroes is blij dat Apple vandaag  heeft aangekondigd de prijzen voor het downloaden van muziek via itunes gelijk te trekken in heel Europa. Eerder maakte de Europese Commissie bezwaar.

Dat was omdat downloads van itunes niet vanuit het ene land in het andere konden worden gekocht. In het Verenigd Koninkrijk lagen de prijzen voor de muziek van itunes ook nog hoger en dat was volgens Kroes slecht voor de consument. Britten kunnen nog steeds niet bijvoorbeeld via Duitse itunesinternetwinkels muziek kopen, maar dat heeft volgens Apple te maken met het copyright in de Europese landen. Kroes neemt genoegen met die uitleg en zal in deze zaak geen verdere stappen nemen.


Neelie kroes: blij!

Trouwen binnen 15 minuten kan in Maarssen

Icoon EconomieIn Maarssen is het vanaf dit jaar mogelijk razendsnel te trouwen. Het eerste 'flitshuwelijk' is vandaag gesloten en er staan al acht snelle huwelijken op het programma, aldus een gemeentewoordvoerster.

De ceremonie is zeer bescheiden en neemt een klein kwartier in beslag. Gratis huwelijken vonden al plaats in een van de gemeentekantoren, maar het snelle huwelijk vindt plaats in de historische trouwzaal Goudestein. Het snelle huwelijk is ontdaan van tierlantijnen. Er is geen bode en de ambtenaar van de burgerlijke stand houdt geen toespraak. De kosten voor het flitshuwelijk bedragen 150 euro. Traditioneel trouwen in Maarssen kost afhankelijk van de dag en het tijdstip tussen de 300 en 600 euro.

VRT-personeel vervangen door acteurs

Icoon OpmerkelijkEen promotiefilmpje dat de restyling van het nieuws op de Vlaamse omroep VRT onder de aandacht van de kijkers moest brengen, is in ongenade gevallen bij medewerkers van het VRT-nieuws. In de spot zijn alle bekende VRT-gezichten te zien. De rol van de overige medewerkers wordt echter vervuld door figuranten.

''Mooie jongens en meisjes moesten de 'echte' redacteurs, regie- en productieassistenten vervangen. Zijn wij niet goed genoeg? Waarom mogen enkel de bekende koppen in beeld komen?'', zo vraagt het personeel zich boos af.

Volgens de leiding van de VRT was het in het korte tijdsbestek dat was voorzien voor de opnames onmogelijk om over de hele lijn met 'echt' personeel te werken.

Als symbolische verzetsdaad riep het personeel op om afgelopen maandag, de dag dat de vernieuwing officieel van start ging, een T-shirt aan te trekken met als opschrift: ''Ik ben VRT, geen acteur.'' De kledingstukken konden gratis afgehaald worden. Hoeveel medewerkers die dag in 'verzetsplunje' op het werk verschenen, is niet bekend.

Domste crimineel Zuid-Afrika aangehouden

Icoon Domme criminelenIn Zuid-Afrika is in de stad Pretoria nu al de domste crimineel van het jaar aangehouden. De 25-jarige suflul kwam naar het bureau om aangifte te doen van een gewapende beroving. Onder dreiging van een vuurwapen was hij naar eigen zeggen beroofd van zijn gsm.

Toen de dienstdoende agent het nummer van de telefoon belde, ging de gsm over in de zak van de man. Hij werd meteen aangehouden voor het doen van een valse aangifte. De politie gaf daarop een verklaring uit getiteld 'Domste crimineel?'

Rus onthoofdt slachters van hond

ShockingEen 40-jarige Rus heeft eind december uit woede over de dood van zijn hond twee van zijn vrienden onthoofd. Dat heeft de politie van de Siberische regio Chita gisteren gemeld.

Alexander Yermilov kwam 's avonds thuis toen hij merkte dat zijn twee maten zijn hond hadden gedood en bereid als avondeten. Hij onstak hierdoor in woede, pakte een bijl en scheidde de hoofden van zijn vrienden van hun nekken. Vervolgens gaf hij zichzelf aan bij de politie.

Djokovic, Davydenko naar Ahoy'

Bij de 35ste editie van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam zullen vier spelers uit de top vijf van de wereld te zien zijn. Naast Rafael Nadal spelen ook Novak Djokovic, Nikolaj Davydenko en David Ferrer vanaf 18 februari in Ahoy'.

Toernooidirecteur Richard Krajicek wist daarnaast ook Andy Murray, Lleyton Hewitt, Juan Carlos Ferrero, Ivan Ljubicic, Tomas Berdych, Ivo Karlovic, Jarkko Nieminen, Gaël Monfils en titelverdediger Michail Joezjny te strikken. Robin Haase en Raemon Sluiter ontvingen een wildcard. De derde wildcard is nog niet vergeven.

Microsoft sluit een BluRay-drive niet uit

Albert Penello, marketing manager voor de Xbox-hardware, heeft aangegeven dat Microsoft een eventuele BluRay-drive niet uitsluit. Als de consument voor BluRay kiest, dan zal Microsoft mogelijk een externe BluRay-drive bouwen om de vraag tegemoet te komen.

Hij ziet een overwinning van BluRay niet als een breekpunt in de console-oorlog.

"I fundamentally don't think this has a significant impact on Xbox 360 versus PlayStation 3. With the PlayStation 2, DVD was a big part in the beginning, but over time, people were not buying it as a DVD player after the first year or two."

Hij is tevens teleurgesteld in de beslissing van Warner om op BluRay over te stappen. Hij heeft het idee dat Hollywood niet naar de consument luistert.

"I want consumers to have a voice in this and I think there are a lot of consumers who bought HD-DVD who are going to have a say in how this shakes out."

In de VS worden gemiddeld twee keer zoveel BluRay-titels verkocht dan HD-DVD-titels.

Achter de schermen bij Prototype: wie zijn de Blackwatch?

In Prototype speel je Alex, een jonge man die geïnfecteerd is met een virus. Door dit virus kun je je lichaam elke vorm aan laten nemen die je maar wilt. Natuurlijk biedt dit je de mogelijkheid om allerlei leuke dingen met deze vaardigheid te doen, je krijgt er echter niet de lengte voor. De Amerikaanse overheid zet de Blackwatch in om jou op te sporen en te vangen, "dead or alive".
Wie de Blackwatch precies zijn, hun motivatie en hun uiterlijk kun je hier bekijken.

Prototype wordt later dit jaar verwacht op PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

PvdD wil af van dolfinarium

De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft een incident op de Dolphin Academy op Curaçao aangegrepen om te pleiten voor een verbod op dolfinaria. Op het Antillaanse eiland kregen daar enkele Nederlandse toeristen een paar dagen geleden een 300 kilo zware tuimelaar bovenop zich. De dolfijn zou oververmoeid en gestresst zijn geraakt door de drukke kerstvakantie met extra shows (videootje daarvan staat op Dumpert.nl).

Marianne Thieme van de PvdD wil nu strengere regels voor dierentuinen en andere instellingen waar grote zoogdieren worden gehouden. Over het houden van dolfijnen in een dolfinarium zegt Thieme: ''Het is gevaarlijk en onverantwoord vermaak. Op termijn is het onhoudbaar en ethisch niet meer verantwoord grote zoogdieren als apen en dolfijnen in gevangenschap te houden. Dolfijnen hebben een glimlach op hun gezicht, maar het blijven roofdieren.''

De PvdD heeft Kamervragen gesteld aan de ministers van Binnenlandse Zaken en LNV. Daarin wordt gevraagd of dergelijke incidenten in Nederlandse dolfinaria uitgesloten zijn. De partij wil ook weten hoe de ministers het programma 'Dichter bij Dolfijnen' van het Dolfinarium Harderwijk beoordelen. Thieme ziet de sessies met de dolfijnen, ook die op therapeutische basis voor autistische kinderen, als 'pure geldklopperij'. ''Het effect is nooit wetenschappelijk bewezen.''

Dolfinarium Harderwijk reageert boos en verbaasd op de kritiek van Thieme: ''Politici moeten eerst hun huiswerk maken voordat ze iets aan de orde stellen. We draaien dit programma al zeven jaar, er hebben duizenden mensen met veel plezier aan meegedaan en er is nooit iets gebeurd. De veiligheid staat voorop, wij weten als geen ander wat er kan gebeuren als het misgaat. Bij ons zwemmen mensen niet met de dolfijnen, ze mogen ze alleen aanraken. En als een verzorger ziet dat een dolfijn geen zin heeft, wordt die niet ingezet'', aldus voorlichter Robert Portier vandaag in het Algemeen Dagblad.'Het blijven roofdieren'

Man (53) en vrouw (19) testen erectiepillen

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft gisteravond een vreemde ontdekking gedaan in een auto die met beslagen ramen stond geparkeerd in Den Haag. In de wagen bevonden zich behalve een 53-jarige man uit Maassluis en een 19-jarig meisje uit Rotterdam 58 erectiepillen. De inzittenden waren naakt.

Het meisje verklaarde overigens dat zij vrijwillig en niet tegen betaling de erectiepillen aan het testen was. De man, die ook nog wiet en joints in zijn auto had liggen, is aangehouden. Of hij en waarvoor hij in staat van beschuldiging wordt gesteld is niet bekend.

Rijsbergen stapt op als bondscoach

Wim Rijsbergen heeft ontslag genomen als bondscoach van Trinidad en Tobago omdat hij geen beroep meer kan doen op zijn beste spelers. Die stellen zich niet meer beschikbaar voor de nationale ploeg, omdat ze nog altijd hun wedstrijdpremies van 2006 niet hebben gekregen.

In 2005 werd Rijsbergen assistent van Leo Beenhakker, die Trinidad en Tobago naar het WK leidde. Na de uitschakeling in Duitsland nam Rijsbergen de taken van Beenhakker op het Caraïbisch eiland over nadat hij bondscoach van Polen werd.

Fikse boete voor Adriaanse

De arbitragecommissie van de FIFA heeft Co Adriaanse veroordeeld tot het betalen van een fikse boete. De huidige coach van Al-Sadd in Qatar moet aan zijn vroegere club FC Porto een schadevergoeding betalen wegens contractbreuk. De advocaat van Adriaanse, mr. Eric Vilé, bevestigde dit vandaag.

Vilé wilde geen uitspraken doen over de hoogte van de boete. "Dat vind ik niet netjes. De vordering van Porto op Adriaanse is toegewezen. Maar Co had ook nog geld te goed van die club. Zijn vorderingen zijn eveneens toegewezen. Per saldo moet Adriaanse iets betalen. Daar laat ik het bij."

In een verklaring op de website van Porto staat dat Adriaanse een boete moet betalen van 1,15 miljoen euro. Zijn assistent Jan Olde Riekerink moet een 146.000 euro betalen.

Burgemeester 'jat' speech Thom de Graaf

CDA-burgemeester Ada Boerma-van Doorne van Maasdriel vond de installatiespeech die haar D66-collega Thom de Graaf begin vorig jaar uitsprak in Nijmegen waarschijnlijk bijzonder fraai. Want de installatiespeech die ze eind 2007 uitsprak is op heel veel punten exact gelijk aan die van De Graaf.

De VVD-fractie in de Gelderse gemeente zegt ''verbijsterd'' te zijn. In eerste instantie was VVD-raadslid Cees Sips onder de indruk van de warmte en de hartelijkheid in de toespraak van de kersverse CDA-burgemeester.

Op zijn eigen website gaf Sips er zelfs complimenten over, totdat een lezer van zijn site hem wees op de overeenkomsten met de toespraak van De Graaf. ''Zelfs een citaat van zijn vader heeft ze als het hare gebruikt. Ik vind dat schandalig en onaanvaardbaar'', zo zegt Sips nu.

Gevraagd om een reactie zwijgt de 60-jarige Boerma tot nog toe in alle talen.

-
Link: De toespraken naast elkaar.

Dit jaar nog in-game XMB

In Las Vegas heeft Sony tijdens de CES aangekondigd dat de PlayStation 3 dit jaar nog in-game toegang tot de Cross Media Bar (XMB) zal krijgen. Dit is een functionaliteit waar veel gamers op zitten te wachten, en zal je tijdens het gamen je berichten laten schrijven, lezen en versturen.

Een preciezere datering kon niet gegeven worden, omdat Sony zich op de CES concentreert op de hardware. Wellicht dat we dus tijdens de GDC in februari meer zullen horen over deze update.

Vijftien tips over grafroof Renkum

MisdaadDe politie heeft na een uitzending van Opsporing Verzocht vijftien bruikbare tips binnengekregen over de grafroof in Renkum vorig jaar augustus. Met enkele tips is een rechercheteam vanmorgen direct aan het werk gegaan, aldus een woordvoerster van de politie.

De weduwe van de 58-jarige Dorus Gerrits ontdekte in augustus dat het graf van haar elf weken eerder overleden man was opengebroken. De ruim driehonderd kilo zware dekplaat was opzij geschoven en de kist was opengemaakt. De vrouw keek recht in het gezicht van haar begraven echtgenoot. Een gouden ketting met hanger en een horloge bleken geroofd.

Moeder betrapt pedofiel in chatbox

Icoon Internet Een 40-jarige moeder heeft in België een pedofiel op heterdaad betrapt, toen hij dacht dat hij met de dochter aan het chatten was. Dat vertelt de vrouw in de krant Het Laatste Nieuws van vandaag.

Telkens als haar 11-jarige dochter wilde chatten met haar vriendinnetje, kwam de vader van dat vriendinnetje aan het toetsenbord. Hij vroeg het meisje dan of ze alleen thuis was.

De moeder heeft vervolgens de plaats van haar dochter ingenomen, zonder dat de man dat wist. ''Hij vroeg me of ik enkele foto's wou zien.'' De man stuurde een beeld met kinderporno, waarop de moeder aangifte heeft gedaan bij de politie. De man is voor de rechter gebracht. Hij heeft bekend al tien jaar kinderporno te verzamelen.

Ajax polst Seedorf over terugkeer

In Dubai heeft Ajax-voorzitter John Jaakke een ontmoeting gehad met Clarence Seedorf. De middenvelder van AC Milan werd gevraagd of hij iets ziet in een terugkeer naar Amsterdam.

"Ik dacht eerst dat het een grapje was, omdat het me een beetje overviel", aldus Seedorf. "Daarna zei ik: je weet het nooit. Waarna hij op serieuze toon vroeg of er over te praten viel."

Ajax is tevreden met het antwoord van Seedorf. "Clarence zei dat we het daar in de toekomst best eens over konden hebben", aldus voorzitter Jaakke. "Ik verwacht heus niet dat hij op korte termijn naar Ajax komt, maar ik wilde deze gelegenheid niet voorbij laten gaan om hem te laten weten dat hij meer dan welkom is bij ons."

Ondanks het positieve gesprek lijkt het er niet op dat Seedorf snel een handtekening onder een contract bij Ajax zal zetten. "Mijn contract bij Milan loopt tot 2011 en ik heb het nog steeds prima naar mijn zin. Ik vind het mooi dat Ajax me zou willen terughalen, dat betekent dat ze goede herinneringen aan me hebben. En dat is wederzijds."

"Maar ik heb me verbonden aan AC Milan en daar ben ik blij mee", vervolgt Seedorf zijn verhaal. "Ach, je weet nooit hoe dingen gaan lopen in de toekomst. Ik vind dat je nooit dingen moet uitsluiten in het leven. Dus zeg ik nooit nooit."

LittleBigPlanet video's, public beta en R-rated content

Één van de meest aparte aangekondigde games op de PS3 is wel LittleBigPlanet. In de game kun je zelf levels bouwen, maar ook levels van de makers spelen, waarmee je items kunt verdienen die je weer in je eigen levels kunt gebruiken. In een demonstratie tijdens de CES liet Media Molecules Kyle Shubel zich ontglippen dat er waarschijnlijk binnenkort aan een public beta begonnen gaat worden. De uitspraak kun je terughoren in onderstaande video.

In deze video kun je ook zien dat het niet alleen fun and games is in de wereld van LittleBigPlanet, de lavaput is een dodelijke hindernis.

Shubel heeft ook gezegd dat LittleBigPlanet waarschijnlijk R-rated content gaat krijgen. De schattige, knuffelige Sackboys kunnen namelijk volledig naar smaak gecustomized worden, en daardoor kunnen er ontwerpen uit komen die minder geschikt zijn voor minderjarigen. Ook in de level-designs kunnen afbeeldingen terugkomen die niet voor een jong publiek geschikt zijn. Ze houden er dus rekening mee dat Manon Thomas de game ook zou kunnen spelen.

Om te voorkomen dat minderjarigen deze content te zien krijgen, werkt Media Molecule momenteel aan een controle-systeem voor ouders zodat hun kids niet per ongeluk expres afbeeldingen te zien krijgen die niet geschikt zijn voor ze. Ook overwegen ze een rating-systeem voor de individuele levels.
De creatieve vrijheid inperken is echter geen optie voor Media Molecule.

Polikliniek vage klachten bij VU

Icoon MedischVU Medisch Centrum en Stichting Buitenamstel Geestgronden verwachten veel belangstelling voor een polikliniek voor patiënten met onduidelijke klachten. De kliniek wordt deze zomer geopend. De stichting bevestigde vandaag een bericht daarover in de Volkskrant.

In de nieuwe kliniek zullen psychologen, psychiaters en medisch specialisten zo veel mogelijk samen naar de patiënt kijken. Het aantal mensen met onbegrepen aandoeningen, zoals het vermoeidheidssyndroom ME/CVS, is de laatste jaren sterk toegenomen. Het VU Medisch Centum onderhandelt nog met verzekeraars over de financiering van de kliniek.

NOS overweegt bod op tv-rechten eredivisie

Icoon TelevisieDe NOS overweegt een bod in te dienen om de tv-rechten van de eredivisie voetbal terug te halen naar de publieke omroep. Een woordvoerder van de NOS heeft dit vandaag bevestigd.

In 2004 verloor de NOS de uitzendrechten van de samenvattingen van de eredivisie aan Talpa. Dit seizoen brengt RTL het voetbal op de buis, die de tv-rechten van Talpa overnam.

De NOS heeft altijd al de wens gehad de eredivisiewedstrijden terug te krijgen bij Studio Sport. "We zien het als een belangrijk onderdeel van ons sportpakket", aldus de woordvoerder die ook zei dat ze er niet elke prijs voor willen betalen. "Als we een bod doen, moet het een maatschappelijk aanvaardbaar bod zijn."

Voor de nieuwe veiling voor de uitzendrechten moeten de geïnteresseerden op 17 januari hun eerste bod hebben ingediend bij de Eredivisie CV.

'Opnieuw Engelse interesse voor Steinsson'

Wederom heeft een club uit de Engelse Premier League interesse getoond in AZ-er Grétar Steinsson. Ditmaal wil Bolton Wanderers de IJslandse international overnemen.

Eerder hadden Middlesbrough en Newcastle United interesse maar zij haakten af omdat ze de transfersom voor de 26-jarige rechtsback te hoog vonden. "Hopelijk is Bolton bereid verder te gaan", aldus de zaakwaarnemer van Steinsson, Jerry de Koning. "Grétar heeft er namelijk nooit een geheim van gemaakt graag eens in Engeland te spelen."

Steinsson, die een vaste plaats in de basis bij AZ heeft, verlengde afgelopen jaar zijn contract in Alkmaar tot medio 2012.

Stroomstoring Amsterdam verholpen

Icoon BinnenlandsEen deel van de Amsterdamse binnenstad heeft gisteravond enkele uren zonder stroom gezeten. Omstreeks 00.40 uur was de stroomstoring verholpen. Dat meldde Nuon.

De Kalverstraat, het Rokin en het Spui zaten gisteravond vanaf 22.00 uur zonder elektriciteit. De politie hield het winkelgebied nauwlettend in de gaten. De stoplichten in de omgeving deden het nog wel. Ook de trams bleven rijden. Over de oorzaak van de storing is nog niets bekend.

NOS overweegt bod op voetbalrechten

De NOS overweegt een bod in te dienen om de tv-rechten van de eredivisie voetbal terug te halen naar de publieke omroep. Een woordvoerder van de NOS heeft dit vandaag bevestigd.

In 2004 verloor de NOS de uitzendrechten van de samenvattingen van de eredivisie aan Talpa. Dit seizoen brengt RTL het voetbal op de buis, die de tv-rechten van Talpa overnam.

De NOS heeft altijd al de wens gehad de eredivisiewedstrijden terug te krijgen bij Studio Sport. "We zien het als een belangrijk onderdeel van ons sportpakket", aldus de woordvoerder die ook zei dat ze er niet elke prijs voor willen betalen. "Als we een bod doen, moet het een maatschappelijk aanvaardbaar bod zijn."

Voor de nieuwe veiling voor de uitzendrechten moeten de geïnteresseerden op 17 januari hun eerste bod hebben ingediend bij de Eredivisie CV.

Guido Weijers kaal dankzij DVD-recorders

Icoon ShowbizzGrappenmaker en vegetariër Guido Weijers heeft zijn weddenschap gewonnen. Hij zou zijn hoofd kaalscheren als zijn oudejaarsconference op SBS meer dan 1 miljoen kijkers zou trekken. Een eerste telling kwam echter uit op 960.000 kijkers. De dienst Kijkonderzoek rekent nu ook het 'uitgestelde kijken' mee, dus mensen die met HD, DVD en videorecorders kijken.

In totaal keken er in deze nieuwe telling honderdduizend kijkers meer, waardoor het kijkcijfer van de schele cabaretier boven het miljoen uitsteeg. Veronica dj Patrick Kicken had de eer vandaag in zijn ochtendprogramma het hoofd kaal te scheren van Weijers. Het wachten is op de eerste foto's.


Jumpen met Weijers, straks kaal.

Capcom voegt een karakter toe aan Street Fighter IV line-up

Het Japanse blad Famitsu heeft onthuld dat Capcom niet alleen maar de oude garde terug laat keren in Street Fighter IV. Ze hebben een nieuw personage toegevoegd en ze draagt de naam Crimson Viper.

Haar rol in de verhaallijn van de game is nog onbekend, maar volgens enkele vertalingen die op het net zweven is ze een rechterhand van Vega. Of dit de Vega is die wij kennen, de Spaanse knakker met het beroemde masker, of de Vega zoals de Japanners hem kennen, bij ons bekend als M. Bison, is niet helemaal duidelijk. Aangezien het hier om een Japans blad gaat, is de laatste mogelijkheid de meest aannemelijke.Wimlex zet privéfoto's van dochters online

Icoon KoningshuisZoals beloofd hebben Máxima en Wimlex vijf foto's online gezet van hun drie prinsesjes. Alexia, Amalia en Ariane waren met de familie op vakantie in Argentinië, zoals bekend het geboorteland van ma Máxima.

We zien op een vijftal foto's de drie zusjes aan een Argentijns meer in de buurt van Villa La Angostura poseren. Er wordt veel gelachen door de meisjes. Met de kiekjes wordt vooral de Argentijnse pers bedankt die de Oranjes met rust heeft gelaten. Of Wimlex hiermee een sneer geeft naar de Nederlandse roddelpers, die hen wel altijd lastigvalt, is niet bekend.

De foto's kun je hier bekijken.

Defoe mag Tottenham verlaten

Jermain Defoe mag vertrekken bij Tottenham Hotspur. De spits zei dat gisteren tegenover The Sun.

"De manager riep mij in zijn kantoor en zei dat ik kon vertrekken als ik wilde. Ik dacht dat hij een grap maakte. Ik dacht dat hij ging zeggen dat ik in de Carling Cup tegen Arsenal in de basis stond," aldus Defoe, die er de afgelopen twee seizoenen niet in slaagde een vaste plaats in de basis te veroveren. "Ondanks dit nieuws ben ik niet van plan te vertrekken. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin."

Ook al heeft de Spaanse manager Juande Ramos Defoe niet nodig, Defoe zelf zegt dat enkele bestuursleden van de club daar anders over denken. De Spurs zouden zelfs contractverlenging voor Defoe overwegen om op die manier te voorkomen dat hij volgend jaar transfervrij kan vertrekken.

Blessure voor Rose

Yuri Rose zal aankomend weekend niet in actie komen in de competitiewedstrijd van Sparta tegen Heracles. De 28-jarige middenvelder van Sparta kampt met een enkelblessure, die hij afgelopen zomer al opliep.

Afgelopen zomer liep Rose een blessure aan zijn linkerenkel op. Een te vroege rentree toen lijkt de speler nu op te breken. "Ik ben te snel begonnen en heb te weinig rust genomen om alles te laten herstellen", aldus Rose.

Fledderus niet naar NEC

Mark-Jan Fledderus vertrekt niet naar NEC. De Nijmeegse club had concrete interesse in de middenvelder, maar Groningen wil niemand van zijn selectie weg laten gaan. Eerder sloegen de Groningers al een bod van Ajax op Bruno Silva af.

"Ik ben trots op de positie die we de afgelopen maanden hebben veroverd, maar dat moeten we wel vasthouden. Daarvoor hebben we iedereen nodig. Niemand gaat weg", aldus Groningen-directeur Hans Nijland.

Film: The Kite Runner

Een van de grootste bestsellers van de afopen twee jaar was het boek De Vliegeraar van de Amerikaans-Afghaanse schrijver Khaled Hosseini. De beste man was in een klap binnen met deze wereldwijde bestseller. Ook zijn tweede boek, Duizend Schitterende Zonnen, ligt bij de boekhandel op de bovenste planken, met natuurlijk de vermelding “van de schrijver van de Vliegeraar” er op geplakt. De Vliegeraar, of The Kite Runner, bevat dan ook een geweldig verhaal. Het boek leest als een filmscript en bevat alle ingrediënten van een geslaagde Hollywoodfilm. Het duurde dan ook niet lang voordat de verfilming werd aangekondigd, en sinds deze week is The Kite Runner dan ook in Nederland op het witte doek te bewonderen.


Feyenoord houdt hand op de knip

De voorzitter van Feyenoord, Eric Gudde, heeft gisteren tijdens zijn nieuwjaarstoespraak gezegd dat de Rotterdammers voorlopig de hand op de knip zullen houden.

"We willen niet weer op de rand van de afgrond belanden", aldus Gudde die daarmee refereerde naar vorig seizoen waarin Feyenoord op alle gebieden een zware crisis doormaakte. Gudde zei dat de club er nu weer redelijk goed voor staat. "Sportief lopen we zelfs voor op ons schema. Maar Feyenoord is nog lang niet af. We hebben tijd nodig om op alle fronten weerbaarder te worden."

Stoner fit en vol vertrouwen

De Australische motorcoureur Casey Stoner is hersteld van zijn schouderblessure en hij begint dan ook vol zelfvertrouwen aan de voorbereiding op het wereldkampioenschap in de MotoGP-klasse aankomend seizoen. In 2007 was Stoner de beste in de koningsklasse.

De 22-jarige coureur van Ducati beschadigde eind november het gewrichtskapsel van zijn linkerschouder tijdens een testrit in Spanje. "Het is weer in orde. Dat zullen we zien in Sepang. Die periode van rust was hard nodig. Ik ben straks 110 procent en voel minder druk dan vorig jaar", aldus Stoner gisteren.

Eerste van reeks politiestakingen

Icoon PolitieMedewerkers van de politie in Zeeland beginnen woensdag om 7.00 uur de estafette van stakingen bij de regiopolitie. Alle politiebureaus in de regio gaan tot 13.00 uur dicht, alleen de noodhulp blijft intact. Later in de ochtend volgen de mensen van de politie Zaanstreek-Waterland.

Zij leggen tussen 10.00 uur en 16.00 uur het werk neer. Donderdag, vrijdag en volgende week nemen werknemers van andere regiokorpsen het stokje over. De werkonderbrekingen duren over het algemeen enkele uren.

De Nederlandse Politiebond NPB organiseerde de reeks werkonderbrekingen die eind januari uitmonden in landelijke stakingen, als de bonden en minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) het niet eens worden over de cao. Leden van de vakbond ACP doen veelal mee met de stakingen.

De minister wil agenten de komende twee jaar 5,75 procent meer loon geven. Daarnaast biedt ze agenten op straat die al een jaar aan de top van hun salarisschaal zitten een toeslag van 100 euro bruto per maand. De vakbonden kunnen dat aanbod ook verruilen voor een loonstijging van 6,75 procent voor alle politiemensen.

De NPB wil een loonsverhoging van 3,3 procent per jaar en tegemoetkoming in de zorgverzekeringskosten voor politiemensen met een partner die niet werkt en/of studerende kinderen. De NPB wil ook een aanzienlijke verbetering van de vergoedingen voor avond- en piketdiensten. De vakbond ACP wil een structurele netto loonsverhoging van 200 euro per maand.


Als u naar rechts kijkt, ziet u de politiestakingen niet

Clinton wint in New Hampshire

Icoon AmerikaSenator Hillary Clinton heeft dinsdag de voorverkiezingen in New Hampshire bij de Democraten gewonnen. Zij kreeg 39 procent van de stemmen en liet daarmee haar belangrijkste rivaal Barack Obama, die 36 procent behaalde, nipt achter zich.

Derde eindigde John Edwards met 17 procent. Dat meldde nieuwszender CNN. De winst in New Hampshire is een geweldige opsteker voor Clinton. In de media was zij de afgelopen dagen al bijna afgeschreven na de onverwachte winst van Obama bij de eerste voorverkiezingen voor de Democraten in Iowa. Dat leverde hem de afgelopen dagen veel positieve media-aandacht op.

Doornbos in actie tijdens 24 uur Daytona

Robert Doornbos zal eind januari deelnemen aan de 24 uur van Daytona. Doornbos zal samen met Patrick Huisman, Steve Johnson en Richard Lietz in actie komen met een Porsche GT3.

"Dit is een nieuwe en enorm leuke uitdaging. Afgelopen weekend heb ik samen met mijn teamgenoten Patrick Huisman, Steve Johnson en Richard Lietz al wat getest. Het rijden met een dak boven mijn hoofd is iets compleet nieuws voor mij, maar ik heb me prima vermaakt."

Doornbos vervolgde: "Er zullen veel jongens in actie komen in Daytona die ik ken uit de Formule 3, de Formule 1 en de Champ Car World Series - zoals Ryan Briscoe, Jacques Villeneuve en Justin Wilson. Ik kan mijn borst dus nat maken eind deze maand."

Het zal voor Robert Doornbos de eerste kennismaking zijn met de befaamde oval. Vorig jaar werd de de 24 uur van Daytona nog gewonnen door voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya. De race start op 26 januari.

Labrador schiet jager dood

Icoon OpmerkelijkEen opgewonden hond heeft in de Amerikaanse staat Texas per ongeluk zijn baasje doodgeschoten. De man, een jager, had net een gans uit de lucht geschoten en hij wilde zijn hond uit zijn pick-up te halen om de vogel te zoeken.

Hij legde zijn jachtgeweer in de laadbak waar de labrador retriever zat. Het dier stond vervolgens enthousiast te kwispelen op het geladen wapen, dat daarop plotseling afging, volgens Amerikaanse media.

De 46-jarige jager raakte zwaargewond en werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Daar overleed hij korte tijd later. Het incident gebeurde al afgelopen weekeinde, maar de autoriteiten maakten het pas afgelopen avond bekend.

Minnares belangrijker dan mensenrechten

Icoon Opmerkelijk Een 'liefdeszieke' manager is door een rechtbank in Wenen tot drie jaar cel veroordeeld omdat hij geld van een mensenrechtenorganisatie misbruikte voor zijn minnares. De fraude betekende het einde van de Internationale Helsinki Federatie voor Mensenrechten, die sinds 1982 actief was.

De veroordeelde was de leidende accountant van de IHF. Hij sluisde in totaal 1,2 miljoen euro door naar zijn eigen bankrekening. Het geld ging op aan de 31-jarige vriendin, die duizenden euro's per week vergokte. Ook liet zij van het geld haar borsten vergroten en haar neus veranderen. Voor de rechtbank zei de 43-jarige manager dat hij ''praktisch haar slaaf'' was.

Patch 1.1 voor Crysis uitgebracht

EA heeft vanmiddag een patch voor Crysis uitgebracht. De patch, die het versienummer 1.1 krijgt, zal vooral prestatieverbeteringen doorvoeren. Maar natuurlijk zal er ook het �©�©n en ander getweaked worden en de nodige bugs zullen uit de Multiplayer worden gehaald.

De patch, van 140MB, kun je onder andere hier downloaden.

Fixes

- Fixed: Potential crash in D3D10
- Fixed: Orange boxes apearing when hispec savegame loaded into lowspec game.
- Fixed: Inconsistent damage dealt to vehicles when shot by LAW.
- Fixed: Reflection resolution on D3D10, MultiGPU reflection update fix
- Fixed: Memory leak with FSAA modes
- Fixed: Infinite ammo hacks.
- Fixed: Memory leak in D3D10 when switching screen modes
- Fixed: Muti optimizations
- Fixed: When player melees during gun raise animation, their gun will be - in a permanantly raised position.
- Fixed: Crash when loading savegame with level exported recently by editor
- Fixed: Virtual keyboard does not function properly when a game pad is - connected
- Fixed: Users can lose the ability to look around with the Right Stick
- Fixed: Setting screen resolution to "default" stops user from selecting last resolution
- Fixed: Bug when changing resolution in D3D10
- Fixed: Issues with Depth of field and water droplets in D3D10
- Fixed: Crash on NaN warning

Updates

- Added: Motion Blur UI and V.SYNC UI options
- Optimized: Motion blur
- Optimized: FSAA (Full Scene Anti-Aliasing)
- Optimized sound id implementation
- Enabled VSync functionality in D3D10
- New benchmarking files for ice CPU benchmark.
- http/xmlrpc password protected remote control session
- Marked debug cvars as cheat
- F12 (screenshot) now works in restricted mode as well

Tweaks

- Reduced LAW splash damage vs. infantry in PowerStruggle mode
- Slowed Rocket projectile speed down in MP slightly
- Disabled automatic turret bounding boxes on vehicles to prevent issues with LAW hit detection
- Reduced grenade explosion radius in multiplayer
- Clamped water tesselation to avoid cheating in MP
- MultiGPU improvements with depth map updates

Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #139
special
Random Pics van de Dag #896
special
Random Pics van de Dag #895
review
Resident Evil 4 (2023)
special
Random Pics van de Dag #894
special
Weekend gifdump #111
©FOK.nl e.a.