Nederlandse wint Duitse Popstars

MuziekDe Nederlandse Tialda van Slogteren heeft bij onze oosterburen de tv-talentenjacht Popstars gewonnen. De Duitse kijkers kozen haar als winnares waardoor de 22-jarige schoenverkoopster uit Haarlem een plek krijgt in de tijdens het programma samengestelde groep 'Room 2012'.

Tialda ontving de prijs uit handen van de Duitse zangeres Nina Hagen. In de finale versloeg ze haar concurrente Marcella (19). Die verpestte haar lied en verliet in tranen het podium.

Van Slogteren deed vier jaar geleden mee aan de tweede editie van Idols. Uiteindelijk werd die gewonnen door Boris Titulaer. Tialda strandde toen in de zogeheten wildcard show vlak voor de finale.

Het kwartet Room 2012, (gemodelleerd naar de Haagse formatie R.O.O.O.M, zo wordt vermoed), brengt binnenkort een single uit die meteen een nummer 1-hit moet worden. Een cd-album komt op 14 december uit.

Popstars is de Duitse versie van het Nederlandse Popstars - The Rivals. Dat programma werd in 2004 gewonnen door de inmiddels ter ziele gegane boyband Men2B.


De band met 'onze' Tialda