Malherbe stopt met Gooische Vrouwen

Icoon TelevisieActrice Annet Malherbe is niet beschikbaar voor nog een serie Gooische Vrouwen. Na drie seizoenen vindt 'Willemijn Lodewijkx' het mooi geweest. Malherbe, die dit jaar 50 wordt, wil zich gaan concentreren op haar toneelcarrière.

Een woordvoerder van RTL Nederland betreurt het dat Malherbe er mee stopt, aangezien 'Willemijn' een aanzienlijke bijdrage levert aan het succes van de serie.

Overigens is het nog niet eens bekend of er wel een vierde seizoen Gooische Vrouwen komt. ''Momenteel vinden onderhandelingen plaats over een eventueel vervolg op de serie'', aldus een woordvoerder. Zeker is wel dat als die serie er komt, Malherbe daar niet meer in mee zal spelen.

Gooische Vrouwen, de door Linda de Mol ontwikkelde successerie van Talpa en nu van RTL, trekt wekelijks tussen de 1,5 en 2 miljoen kijkers op de RTL4-zondag en de herhaling op maandagavond (RTL8). De serie wordt ook uitgezonden in Duitsland (Feine Freundinnen), Vlaanderen en Frankrijk (Jardins Secrets). Rusland volgt binnenkort.


Annet Malherbe als de deftige Willemijn Lodewijkx