Senator Yildirim doet aangifte van bedreiging

Düzgün YildirimEerste Kamerlid Düzgün Yildirim uit Zwolle heeft aangifte gedaan van bedreiging. De SP-senator zegt via post en e-mail met de dood bedreigd te zijn.

Yildirim vermoedt dat de bedreigingen afkomstig zijn van aanhangers van de Partij voor de Vrijheid, bevestigde hij vrijdag een bericht hierover van RTV Oost. ''Het gaat om tientallen bedreigingen met de dood. In die mails wordt tevens duidelijke steun betuigd aan Wilders.''

De kersverse senator stelde deze week vragen over de beveiliging van de fractievoorzitter van deze partij, Geert Wilders. Hierin stelde Yildirim de vraag of Wilders niet zelf door zijn opvattingen schuldig is aan zijn mogelijk onveilige leefsituatie.

Yildirim kreeg gisteren een envelop binnen met daarin een 'cursus anti-islamitische inburgering'. Hierop is onder meer een afbeelding van de Turkse president te zien met achter hem hakenkruizen. Verder wordt gedreigd dat de vrouw van Yildirim, fractievoorzitter van de SP in Zwolle, zal worden verkracht.

Yildirim wil geen beveiliging door de politie na deze bedreigingen. ''Ik vind het alleen belangrijk dat deze geestelijk zieke mensen worden opgespoord en gepakt.'' Yildirim denkt niet dat hij deze kwestie binnen de partij zal bespreken. Hij verwacht geroyeerd te worden. De politicus is met voorkeursstemmen in de Eerste Kamer gekomen, maar het partijbestuur heeft hem gevraagd die zetel op te geven. Yildirim weigert op te stappen. Het partijbestuur dreigt hem daarom uit de partij te zetten.

Met dank aan Shelbourne voor de submit.