Hacken voor een goed doel?

Icoon InternetAltijd al willen hacken voor een goed doel? Dan is dit een kans die je niet mag missen! Ihackcharities oprichter Johny Long is zoekende naar hackers die vrijwillig willen werken voor goede doelen.

Het is echter niet de bedoeling dat hackers zich gaan uitleven op gaten binnen internetsystemen van goede doelen. Integendeel zelfs, alle kennis en vaardigheden van geïnteresseerde hackers worden gebruikt om websites van goede doelen te optimaliseren.

De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit black-box testing, veilig programmeren, vulnerability assessment en code audits. Op een later stadium is het ook de bedoeling om grootschalige communicatieprojecten en netwerk issues aan te pakken.

Long: "Op dit moment zijn we vooral met websites bezig, omdat die eenvoudig aan te bieden zijn. Het doel is het opleveren van een website die door het goede doel onderhouden en beheerd kan worden". Volgens Long heeft het werk als beveiligingsexperts ook zijn voordelen voor de vrijwilliger, zoals de mogelijkheid om het CV op te vijzelen.

Met dank aan RecomServ voor de submit én de herschrijving.