Prem live in de clinch met AT5-presentatrice

Icoon TelevisieProgrammamaker en advocaat Prem Radhakishun heeft het in een live televisieprogramma op de Amsterdamse stadszender AT5 donderdag live aan de stok gekregen met de presentatrice van het programma. Prem greep zijn uitnodiging in het programma De Zwoele Stad aan om de, in zijn ogen, censuur van AT5 aan de kaak te stellen. Volgens Prem stelt AT5 de zwarte medemens in een kwaad daglicht.

In de reguliere nieuwsuitzendingen zijn zwarte mensen alleen te zien als het om criminele feiten gaat, aldus de televisiemaker, terwijl de stadszender vroeger geregeld een zwarte advocaat, deskundige, arts of spreker aan het woord liet. Dat is echter lang geleden en inmiddels pleegt AT5 censuur, zo beweert Prem.

Het lukte presentatrice Suzanne Blonk niet om een echte discussie met Prem te voeren en dus wilde ze op een gegeven moment het gespreksonderwerp afkappen. Helaas voor de presentatrice bleek Prem zeer vasthoudend: "Wat jij wilt interesseert me verder niet." Hij bleef de presentatrice vervolgens in de rede vallen. Pas toen medegast Aldith Hunkar hem tot kalmte maande, hield hij even zijn mond. Na twee minuten ging hij echter weer verder: "TV Noord Holland doet het veel beter dan jullie."

De aflevering staat inmiddels online op de site van AT5: klik hier (Windows Media Player). Vanaf minuut 25 start de 'discussie', vanaf minuut 28 begint het echte geruzie.