Rellen in Amsterdam na huldiging Ajax

Icoon BinnenlandsIn Amsterdam zijn gisteravond rellen uitgebroken na de huldiging van Ajax op het Museumplein. Groepjes Ajax-supporters pleegden vernielingen in de buurt van het Leidseplein.

Nadat de ME het Leidseplein had schoongeveegd, verspreidden de jongeren zich in de omgeving waar ze onder meer met stenen gooiden. Een persoon raakte gewond. Er werden achttien mensen aangehouden, aldus de politie.

Onder toeziend oog van ongeveer 10.000 voetbalfans werden de spelers van Ajax rond 19.00 uur gehuldigd op het Museumplein. Door het regenachtige weer kwamen er minder supporters dan verwacht. De Amsterdamse club versloeg zondagavond AZ in de finale om de KNVB-Beker in De Kuip in Rotterdam.

Na afloop van de huldiging trokken groepen supporters ondanks de massaal aanwezige ME naar het Leidseplein, waar een onrustige en grimmige sfeer ontstond. De ME ontruimde het plein snel, waarna de supporters vernielingen begonnen aan te richten in de omgeving. Vooral bij de Stadhouderskade hielden zich veel supporters op.

Even later begon de ME de gehele omgeving uit te kammen. De politie registreerde de relschoppers met camerawagens en digitale fototoestellen.

Wat vind jij? Stem in onze poll!


Politie voert relschopper af

Met dank aan JacsReality voor de submit.