ChristenUnie óók op zondag als het moet

De gereformeerde ministers André Rouvoet (Jeugd en Gezin) en Eimert van Middelkoop (Defensie) van de ChristenUnie zullen vrijmoedig omgaan met het begrip zondagsrust. De twee die als Kamerleden er altijd voor pleitten om de zondag als collectieve rustdag in ere te herstellen, gaan in hun functie als minister pragmatisch om met dit deel van hun geloofsopvatting.

Dat houdt in dat als ''de plicht roept'' ze aan het werk gaan. Ook op zondag. ''Als er zoals onlangs een 4-jarig kindje wordt vermoord op zondag en Rouvoet wil daar iets over kwijt, dan zal hij dat ook op zondag doen'' aldus zijn woordvoerster. Ook Van Middelkoop werkt op zondag. ''Hij is net als zijn voorgangers op Defensie 24 uur per dag en zeven dagen in de week beschikbaar. Dus als er in het weekeind iets bijzonders gebeurt, kan de commandant der strijdkrachten hem voortdurend storen'', zo zegt zijn woordvoerder.

Wel zullen beiden hun optreden in het openbaar op zondag tot een minimum beperken. Daarom zond het NOS-Journaal onlangs een interview met minister Rouvoet uit op zondag met de mededeling dat het gesprek al op zaterdag was opgenomen omdat Rouvoet de zondagsrust respecteert.