Bedrijf biedt online gratis boeken aan

Icoon LiteratuurDe Deense onderneming Onlibri Publishing biedt vanaf vandaag gratis boeken te lees aan op haar website, in het Nederlands wel te verstaan. Op de website tref je voornamelijk non-fictie aan: de ge´nteresseerde kan zijn ei kwijt bij onder meer de secties opvoeding, koken, wijn, tuinieren, reizen, computers en financiŰn.

Deze gratis dienst kan worden aangeboden door op elke derde pagina een advertentie te plaatsen. De verwachting is dat er de komende tijd meer en meer digitaal werk zal binnenstromen, bovenop de dertig artikelen die er nu al staan. Het bedrijf heeft in het verleden goede resultaten behaald met het aanbieden van studieboeken: binnen luttele weken was de teller de honderdduizend downloads al gepasseerd.

Ook in de landen Denemarken, Zweden en Duitsland probeert Onlibri Publishing dit concept uit. "Maar Nederland heeft veruit de meeste potentie," denkt directeur Kristian Buus. "Nederlanders zitten relatief veel online en staan open voor innovatie." Als lezer kun je zelf kiezen of je de voorkeur geeft aan het scherm of de printer.


Met dank aan static voor de submit.