Reusachtige witte haai belaagt stranden

Icoon OpmerkelijkEen extreem grote witte haai schijnt de stranden bij de Australische stad Sydney te belagen. Plaatselijke media meldden woensdag dat de autoriteiten en reddingsbrigades extra patrouilles langs stranden inzetten ter bescherming tegen het regelmatig gesignaleerde 'monster'.

Een woordvoerder van de reddingsbrigade Surf Life Saving Sydney (SLSS), Steven Leahy, zei dat de haai mensen lastig heeft gevallen en er niet voor terugdeinst dichtbij de kust in ondiep water te komen. Dit kan, hoewel de haai nog geen mensen heeft aangevallen, dan ook tot gevaarlijke situaties leiden.

Ooggetuigen langs de zuidelijke stranden van de stad hebben gezegd dat de haai minstens vijf meter lang is, steeds dichter bij de kust komt en steeds agressiever wordt. Hij jaagt verwoed op vissen en laat een enorm spoor in het water achter.

Leahy zei dat er onder meer gepatrouilleerd wordt met waterscooters. Verkenners die met een helikopters de kustwateren afspieden, hebben tot dusverre de enorme witte haai niet gezien en er zijn helaas ook nog geen beelden van.

AustraliŽrs houden wel van een sappig haaienverhaal. Zo vocht vorige maand een duiker in AustraliŽ zich nog vrij uit de kaken van een haai.

Icoon Opmerkelijkt
Niet de echte haai!


Met dank aan Esposa voor de submit.