Justitie gaat vader Ammar en Sara vervolgen

Icoon Justitie Justitie gaat de vader van Ammar en Sara vervolgen. Als hij Nederland binnenkomt, wordt hij aangehouden en voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij kan negen jaar gevangenisstraf krijgen. Hij hoeft niet meteen de cel in, want de voorlopige hechtenis zal waarschijnlijk geschorst worden. Hierdoor kan hij tot de definitieve uitspraak vrij in Nederland rondlopen en dus ook vrij het land verlaten. Dat meldden welingelichte bronnen.

"Als dit waar is, heeft Nederland mij genaaid. Ik heb hier een document in mijn handen waarop zwart-op-wit staat dat ik niet voor kinderontvoering vervolgd zal worden", aldus Hifham Hafez, de vader en tevens ontvoerder. Havez is na overleg met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Syrische autoriteiten overeengekomen dat de kinderen terug naar Nederland konden.

Een Nederlands opsporingsbevel loopt nog tegen de man. Het internationale opsporingsbevel is echter wel opgeheven. Het is voor de man dus verstandiger om naar Duitsland te gaan en daar de kinderen op te zoeken. De kinderen wonen in Oude Pekela, vlakbij de Duitse grens.

De kinderen kwamen vrijdag in Nederland aan en werden bij de gate opgewacht door minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken. Hij leidde hen langs de massaal toegestroomde journalisten naar een auto. Overrompeld door de aandacht zeiden de kinderen tegen de journalisten dat het goed met ze ging. De kinderen zullen zo snel mogelijk in Nederland weer naar school gaan. Opvallend is dat de kinderen ook de lessen Arabisch blijven volgen waarmee ze in Syrië zijn begonnen.

Sara en Ammar
Sara en Ammar