Groep Wilders beplakt partijkantoor PvdA

Icoon Politiek Personen van de Partij voor de Vrijheid hebben in de vroege ochtend het partijkantoor van de PvdA beplakt met verkiezingsposters van Geert Wilders. De partij van Wilders wil met de actie "de arrogantie van de PvdA aanpakken", zo heeft een woordvoerder van de partij laten weten.

De zegsman benadrukt dat het om een ludieke actie gaat. "De lijm van de posters is heel onschuldig, die is er zo af". Niet alleen de muren, maar ook de ramen en deuren zijn bedekt met posters van Wilders. De aanhangers van Wilders hebben snel gehandeld en zijn na het aanplakken meteen weggegaan bij het kantoor. Naast de posters hebben ze ook enkele spandoeken opgehangen. Het monumentale pand aan de Amsterdamse Herengracht is bedekt met teksten als 'Al sta je bovenaan, Geert komt eraan', 'Bos hier is de mos' en 'Stem de mos lijst 13'.

De PvdA probeert de posters zo snel mogelijk te verwijderen. "We hechten aan een schoon en net gebouw", aldus een zegsman van de PvdA. "De heer Wilders hecht aan normen en waarden, dus ik neem aan dat de posters gemakkelijk te verwijderen zijn. Als dat niet zo is, sturen we de rekening door", dreigt hij.

Geert Wilders wist zelf nog niet van de actie van zijn partij. "Een prachtige ludieke actie", reageert Wilders. Hij wist niet dat posters zouden worden opgehangen, alleen dat er "iets ludieks" zou gaan gebeuren. Hij vindt de actie niet te agressief. "Als ik een partijkantoor had gehad, had Bos ook een keer een foto van hem mogen komen plakken. Ik ga ervan uit dat de PvdA er ook om kan lachen. Als dit al niet zou kunnen in Nederland, kom zeg", aldus de politicus die nu op nul zetels staat in de peilingen.

Update 15:13uur
De PvdA heeft het voorval kennelijk niet als ludiek en onschuldig ervaren: de partij heeft ondertussen aangifte gedaan bij de politie. Welke consequenties dit gaat hebben voor de partij van Wilders is nog niet bekend.Zo ziet het partijkantoor van de PvdA er nu uit