Spyker neemt F1-team Midland over

Icoon Formule 1Het Nederlandse autobedrijf Spyker Cars N.V., meer bekend als "Spyker", heeft vandaag bekend gemaakt dat ze het Formule 1-team Midland F1 Racing heeft overgenomen, dat afgelopen vrijdag al werd vermoed. Het huidige seizoen zal de renstal doorgaan onder de naam Spyker MF1, daarna zal het team SpykerF1 gaan heten.

De koop werd vanavond in Monza afgerond na langdurig onderhandelen. De kosten van de overname worden geschat op honderd miljoen euro. De aandeelhouders moeten daar overigens nog mee instemmen, maar de grootaandeelhouders Victor Muller, MerchantBridge en Mubadala zijn het eens met de koop van het Formule 1-team.

De koopsom zal door de nieuwe grootaandeelhouder van Spyker, internetondernemer Michiel Mol, worden gegarandeerd. De Nederlandse ondernemer is bereid om alle aandelen die Spyker wil uitgeven om de financiering rond te krijgen, te kopen, maar hoopt ook dat andere belangstellenden zich melden. Mol zal als 'Director of Formula 1 Operations' de renstal gaan leiden. Colin Kolles blijft de teambaas, Mike Gascoyne, eerder actief bij Toyota en Renault, wordt de nieuwe technisch directeur. Mol koopt de renstal van de Canadees-Russische zakenman Alex Shnaider, die het team vorig jaar kocht van de Ier Eddie Jordan. "Hier heb ik mijn hele leven van gedroomd. Het is de evolutie van een jongensdroom", aldus Mol.

Spyker Cars N.V.
Spyker is een familiebedrijf en een van de eerste autobouwers van Nederland. Tussen 1898 en 1926 bouwden de broers Hendrik-Jan en Jacobus Spijker ongeveer 1500 auto's. In de productiefabriek in Zeewolde worden tegenwoordig zes exclusieve modellen handgebouwd die voor ongeveer 300.000 euro over de toonbank gaan.

Meer Formule 1-nieuws lees je natuurlijk op de FOK!F1manager!