23 mensen gered van gekapseisd schip

Icoon Ramp Reddingswerkers van de kustwacht hebben 23 medewerkers van een gekapseisd Aziatisch vrachtschip gered tweehonderd kilometer onder de Aleutische eilanden in Alaska. Het schip was gekanteld door stormen in de Pacifische Oceaan. De medewerkers hebben 24 uur in een gekapseisd schip gezeten. Er waren ongeveer vijfduizend auto's aan boord van het schip.

De reddingswerkzaamheden verliepen moeizaam door het slechte weer. De golven waren hoog en ruw. Daarbij was de communicatie met de bemanning slecht, omdat de batterijen van een radio leeg geraakt waren. Het reddingsteam besloot om de medewerkers met touwen in één van de drie helikopters te hijsen. Dat was gelukt, de enige gewonde was een bemanningslid met een gebroken enkel. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

Eerder zette het reddingsteam rubberen bootjes in het water om de bemanning te redden, maar de Pacifische Oceaan was te sterk. De rubberen bootjes verdwenen door de stroom onder het grote vrachtschip. Een handelsschip hing een lijn aan het vrachtschip om ervoor te zorgen dat die niet verder zou kantelen. Ook die poging was mislukt.

Er is olie gelekt in de oceaan, maar hoeveel olie is onbekend. Het vrachtschip kwam officieel uit Singapore, maar is in bezit van het Japanse Mitsui O.S.K. Lines. Het schip was op weg van Japan naar Vancouver in Canada. Er zijn geen auto's overboord gegaan. Normaal worden auto's goed vastgemaakt in schepen.


Cougar Ace gekapseisd

Cougar Ace gekapseisd