Noord-Korea lanceert zevende raket

Icoon BuitenlandsNoord-Korea heeft vandaag het zevende projectiel afgevuurd. Eerder schoot Noord-Korea al zes raketten af, waarvan tenminste ťťn Taepodong-2. Dat is een Noord-Koreaanse langeafstandsraket. Deze intercontinentale raket stortte echter na 40 seconden al in de Japanse Zee. De VS zetten hun raketafweersystemen op scherp.

De Russen laten weten dat Noord-Korea nůg meer raketten lanceerde. De Russische generale staf zegt dat ze wel tien lanceringen hebben geregistreerd in het Russische 'Verre Oosten'. De laatste raket die is afgevuurd, is tien minuten in de lucht gebleven. Het zou gaan een om een middellangeafstandsraket.

Een woordvoerder van de Amerikaanse Raketafweerorganisatie zegt tegen CNN dat in totaal elf afweerraketten op scherp staan in CaliforniŽ en Alaska. Ook de alarmstatus van de Amerikaanse Lucht- en Ruimtevaartcontrole-organisatie NORAD is verhoogd. Noord-Korea wordt 24 uur per dag extra goed in de gaten gehouden. Japan heeft ook de militaire staat van paraatheid verhoogd.

Noord-Koreaanse Scud-B raket (middenvoor), ook gelanceerd
Noord-Koreaanse Scud-B raket (middenvoor), ook gelanceerd

Met dank aan fadrian en Tolerantie voor de submit.