Automobilist rijdt 'dansende' fietser aan

Icoon PolitieDe politie heeft afgelopen vrijdag rond 18:00 uur een 25-jarige man aangehouden in zijn woning in Woensel-Noord. De man zou op de Gerretsonlaan in Eindhoven opzettelijk een 22-jarige fietser hebben aangereden. Met het slachtoffer fietste een 19-jarige vrouw uit Eindhoven mee. Deze is niet gewond geraakt bij het voorval.

Rond 17:15 uur haalde de man met zijn auto een tweetal fietsers in. In de auto had de man zijn muziek op een erg hoog volume aanstaan. De 22-jarige fietser bewoog mee op de muziek. Dit echter tot ergernis van de automobilist. Hierop keerde hij zijn auto om, haalde de fietsers opnieuw in en stuurde vervolgens naar rechts. De 22-jarige Eindhovenaar werd hierdoor geraakt en viel op de grond. De 19-jarige fietsster werd niet geraakt. De automobilist ging er vervolgens vandoor.

Nadat de politie was gewaarschuwd kon de man thuis worden aangehouden. Het slachtoffer had na het incident het kenteken van de auto namelijk genoteerd. De verdachte is opgepakt en wordt verder verhoord. Ondanks dat de fietser niet ernstig gewond is geraakt is hij toch even langs het ziekenhuis geweest voor een controle.