Pauw verliefd op benzinepomp

Icoon OpmerkelijkIn het Britse Gloucestershire is een pauw al 3 jaar smoorverliefd op een benzinepomp. Het geluid dat de pomp maakt wanneer er een automobilist gaat tanken lijkt sprekend op het geluid van een vrouwtjespauw die laat weten dat ze interesse heeft in het mannetje. De pauw trapt er elke keer met open ogen in, meldt The Daily Telegraph.

De pauw staat in het broedseizoen al om half zeven te wachten bij het tankstation. Wanneer er een automobilist gaat tanken en de pauw het klikgeluid hoort die het tanken veroorzaakt, stapt de pauw op de pomp af om die met opengevouwen staartveren te imponeren. Vogeldeskundigen denken dat de bonte kleuren van de pomp de pauw ook aanspreken.

De achtjarige pauw, die door de medewerkers liefdevol 'Mr. P', naar 'Mr. Peacock' , genoemd wordt, is een graag geziene gast bij het benzinestation. De pomphouder is blij met de aanwezigheid van de vogel. De pauw zorgt ervoor dat veel klanten van ver komen om de verliefde vogel in actie te zien. Mr. P laat alle aandacht gelaten over zich heen komen. Er zijn ook mensen die de aanwezigheid van de pauw als storend ervaren. Mensen die dicht bij het benzinestation wonen, klagen over het geluid die de pauw tijdens zijn paringsdans maakt.De verliefde pauw

Met dank aan Kozzmic voor de submit.