Imam prijst plegers aanslagen Londen

addictivebeat had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TerrorismeEen vooraanstaande Britse imam heeft zich in lovende zin uitgelaten over de daders van de aanslagen op 7 juli 2005 in Londen. De man deed zijn uitspraken tegenover een undercover journalist van The Sunday Times. Imam Hamid Ali betoogde dat de daders met hun acties de aandacht hebben gevestigd op de aanwezigheid van moslims, zodat ze niet langer kunnen worden genegeerd.

Hamid Ali is geestelijk leider van de Al Madina Masjid moskee in Beeston in Leeds, een geloofshuis welke met regelmaat bezocht werd door de daders, die zelf bij de aanslagen om het leven kwamen. In het openbaar had Ali kort na de aanslagen juist gezegd tegen Britse kranten dat de daders van de aanslagen moesten worden gestraft. Bij de terreuracties kwamen 56 mensen om het leven.

In het gesprek met de journalist gaf Ali eveneens toe dat de omstreden mullah Abdullah Al-Faisal in zijn moskee heeft lesgegeven. De daders van de terreuracties waren 'kinderen van Al-Faisal', nadat ze een aantal bijeenkomsten van de geestelijke hadden bijgewoond. Al-Faisal, volgens Hamid Ali een goede maar ietwat ontvlambare islamgeleerde, werd in 2003 veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar omdat hij opriep tot het vermoorden van joden en ongelovigen.