Nieuwe details bekend van Efteling-attractie

scroob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenTijdens een persconferentie heeft attractiepark de Efteling nieuwe informatie prijsgegeven over haar nieuwe attractie. Op 16 april opent de veelbelovende attractie 'De Vliegende Hollander'.

Het pretpark opent op 1 april weer voor bezoekers. De Vliegende Hollander is de nieuwe, grootste en duurste attractie ooit. De attractie combineert diverse attractietypen met elkaar, aangezien het ondermeer een walk-through, darkride, achtbaan, watercoaster en een splash bevat. Dit alles speelt zich in een thematisch jasje af, zowel binnen als buiten. Bezoekers van de rit begeven zich terug in de tijd, naar de Gouden Eeuw, waarin de Verenigde Oost-Indische Compagnie floreerde.

De nieuwe attractie is bijna helemaal bedacht en ontwikkeld door de Efteling zelf. Een ritje in de attractie brengt de bezoekers naar een hoogte van 22,5 meter en laat hen met snelheden van ruim 70 kilometer per uur naar beneden razen. Attractiegangers ervaren G-krachten verschillend van drie keer het eigen gewicht tot bijna gewichtloosheid. De nieuwe attractie heeft bijna twintig miljoen euro gekost. Tijdens de bouw van de attractie is één bouwvakker overleden.

De Vliegende Hollander
De Vliegende Hollander is een spookschip dat in de buurt van Kaap de Goede Hoop rond zou varen. Hardnekkige geruchten doen steeds de ronde dat De Vliegende Hollander uit Terneuzen afkomstig zou zijn.