Gouden Harp voor Meeuwis, Kaandorp, Maat

Icoon ShowbizzCabaretière Brigitte Kaandorp, discjockey Ferry Maat en zanger Guus Meeuwis hebben de Gouden Harpen van 2005 gewonnen. De Gouden Harp is een van de belangrijkste Nederlandse muziekprijzen en wordt jaarlijks toegekend aan mensen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. Onder meer Trijntje Oosterhuis, Frans Bauer en Lenette van Dongen mochten de prijs eerder in ontvangst nemen. De winnaars van 2005 krijgen hun prijs op 6 februari uitgereikt tijdens het jaarlijkse Harpen Gala.

"Dit is echt de kroon op m'n werk", zegt Ferry Maat. "Door de hoge luistercijfers is de kans natuurlijk altijd aanwezig dat je met je muziek invloed hebt. De laatste jaren ben ik er wel steeds meer achter gekomen dat de huidige generatie dance-dj's en producers de 'Soulshow' nog steeds hoog heeft zitten. Dat verbaasde me en daarom is deze prijs een geweldige verrassing voor me".

Ook Guus Meeuwis is blij met z'n prijs. "Dit is toch wel de erkening dat het geen grap meer is, maar echt serieus." Ook Brigitte Kaandorp gaf aan erg blij te zijn.