FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 10 januari 2006

Italiaan leefde jaren met dode moeder

Icoon ShockingEen 35-jarige Italiaan blijkt drie jaar lang met het lijk van zijn moeder in zijn woning te hebben geleefd. Zijn eigen overlijden leidde de politie naar het gemummificeerde lichaam van de moeder, dat verborgen was in een kast. De 71-jarige vrouw bleek in 2002 een natuurlijke dood gestorven te zijn.

Mirko Sartori werd door de verhuurder van zijn woning dood aangetroffen in de garage van de woning, verpletterd onder zijn auto. Vermoedelijk was hij bezig geweest de wagen omhoog te krikken. De huiseigenaar wilde opheldering over de huur, die sinds afgelopen november niet meer was betaald. De gealarmeerde politie drong de woning binnen, en trof een enorme chaos aan van vuilnis en lege flessen. Een tekst op een muur bracht de agenten op het spoor van het lijk van de bejaarde vrouw.

"Op 22 november 2002 heb ik mijn moeder dood gevonden. Zij ligt in de kast in de slaapkamer. Pas op: aan een spijker hangt een kruisbeeld dat zou kunnen vallen", stond geschreven, alsof Sartori rekening hield met zijn eigen overlijden. Volgens buurtbewoners hadden moeder en zoon, die acht jaar geleden het huis betrokken hadden, nauwelijks contacten. Uit onderzoek bleek dat het pensioen van de moeder ook na haar overlijden steeds gestort was op de gezamenlijke bankrekening van de twee.

Gouden handdruk voor Andreychuk

De Tampa Bay Lightning hebben vanmiddag aanvoerder Dave Andreychuk op de waiverlijst gezet. Het gerucht ging al eerder rond, maar werd toen als ongeloofwaardig beschouwd. Mocht Andreychuk binnen 36 uur niet door een andere club overgenomen worden, verlaat hij de waivers en kan hij worden verscheept naar de Springfield Falcons uit de AHL, het opleidingsteam van de Lightning.

Over het waiven van de 42-jarige left wing wist general manager Jay Feaster genoeg te vertellen. "Zowel de speler als de organisatie wisten dat het missen van een heel seizoen een grote impact zou hebben op het team. Niemand wist hoe de "nieuwe NHL" eruit zou zien. Uiteindelijk blijkt dus dat snelheid een belangrijke factor is geworden en na een halfjaar is ons duidelijk geworden dat dit niet bij David past."

Feaster, coach John Tortorella en Andreychuk zelf hebben gisteren meer dan een uur een gesprek gehad om de mogelijkheden te bespreken. Vanwege de nieuwe CAO in de NHL zijn de mogelijkheden beduidend gekrompen. Een ontbinding van het contract zit er om financiele redenen niet in, omdat de organisatie vindt dat ze Andreychuk en zijn familie daarmee tekort zouden doen. Dit heeft er dus voor gezorgd dat het op de waiverlijst zetten van Andreychuk de enige juiste optie was. Mocht Andreychuk aan het AHL-team worden toegewezen zal hij zich daar niet hoeven melden. Dit zorgt ervoor dat de Lightning de aanvoerder mogen blijven uitbetalen.

"Er zijn niet veel spelers te vinden als Andreychuk, en op het moment dat hij zijn eerste wedstrijd voor Tampa speelde was het duidelijk dat hij een goede leider was voor zowel het team als de jongelingen. Andreychuk zal altijd een speciaal persoon voor ons blijven", aldus Feaster.

De NHL-carrière van Andreychuk is niet bepaald slecht te noemen. Zijn totaal van 1639 NHL-wedstrijden is goed voor een vierde plaats in de ranglijst van spelers met het meeste aantal NHL-wedstrijden. Hij heeft met 274 powerplay doelpunten het meeste aantal in de NHL op zijn naam staan. Andreychuk was verder goed voor 640 doelpunten en 698 assists, wat wil zeggen dat hij onder de left wings de op een na beste scores heeft behaald op die twee vlakken. In het seizoen 2003-2004 wist hij voor de negentiende keer meer dan 20 doelpunten te scoren in een seizoen, op dat gebied blijven slechts Gordie Howe (22) en Ron Francis (20) hem voor.

Andreychuk begon zijn carrière bij de Buffalo Sabres in 1983 door wie hij als zestiende werd gekozen in de draft. In twee seizoenen van zijn 23 jaar durende carrière wist hij 50 doelpunten te scoren, in twee andere seizoenen kwam hij boven de 40 uit en in nog eens vijf seizoenen wist hij de grens van 30 te passeren. In 2001 werd hij als vrij te contracteren speler naar Tampa Bay gehaald, waar hij de zevende aanvoerder werd in het totale verleden van het team. Zijn dromen werden werkelijkheid in 2004, toen hij de Stanley Cup veroverde.

Duelleren!

Duelleren om een vrouw. Of om de geld. Of om de meeste blogviews. Het klinkt wellicht vreemd maar de gevolgen van zo'n duel, verwonding of de dood kennen in Nederland een aparte strafmaat. Anders gezegd: als de rechter je berecht volgens de duel-bepalingen is de strafmaat anders dan bij de gewone wetsartikelen rond moord, doodslag en mishandeling. In de praktijk betekent dit doorgaans een lagere straf.
Is dit al vreemd, de duel-bepalingen zijn zelfs toegepast. In 2000, na een bloedig gevecht in Den Bosch. Bij de supportersrellen van 1997 waar Carlo Picornie het leven liet is overwogen deze strafbepalingen te gebruiken. Uiteindelijk is dat niet gebeurd.
Maar....de tijden veranderen en de wetten dus ook. De duel-bepalingen verdwijnen vanaf begin februari uit de Nederlandse wet. Minister Donner stelt: "Iedereen weet en behoort te weten dat zware mishandeling, doodslag en moord strafbare feiten zijn. Dit is niet anders als die voortvloeien uit onderlinge afspraken". (Uit: de Volkskrant, 07-01-06)

Donner heeft natuurlijk gelijk. De straffen in de voornoemde zaak in Den Bosch waren namelijk schrikbarend laag. Dit terwijl het duel ernstig letsel tot gevolg had.
Maar ergens is het wel jammer dat zo'n monument uit de wet verdwijnt. Het idee van een heroïsche strijd om een vrouw die erkend wordt in de wet klinkt machtig mooi. Of is dat slechts mijn misvormde beeld als gevolg van de duels die ik in films heb gezien...?

Gestaar naar borsten ergert Scarlett Johansson

Jonathan Rhys-MeyersJonathan Rhys-Myers, hoofdrolspeler in de nieuwe film Match Point, drijft zijn tegenspeelster Scarlett Johansson op het randje met zijn voortdurende gelonk naar haar decolleté. Het schijnt dat hij tijdens de opnames nergens anders aandacht aan kan besteden. "Scarlett en ik moesten een paar pittige seksscènes doen en die dingen hangen dan praktisch in mijn gezicht. Beetje moeilijk om dit te negeren, of niet?" Hij gaat zelfs zo ver, dat de actrice hem een gluurverbod heeft opgelegd.

Johansson ergert zich aan de moeizame samenwerking tot dusver. Rhys-Meyers is zich van geen kwaad bewust: "Toen Scarlett mij vroeg niet meer naar haar decolleté te staren, deed ik mijn best om een gentleman te zijn. Maar ik kan mijn ogen er niet vanaf houden!" De acteur vertoonde al eerder onbeheersbaar gedrag. Zo zou hij haar vorige maand een bloedende lip hebben gezoend.


Albertino Essers onderuit tegen Hogan

Albertino Essers is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Lakeside. De Nederlander ging in de tweede ronde met 4-2 onderuit tegen Paul Hogan.

Hogan, de darter die de Nederlander Mareno Michels in de eerste ronde versloeg (3-0), kwam snel op een 2-0 voorsprong in sets. In de eerste set behielden beide spelers hun eigen legs, maar omdat de Engelsman de set was aangevangen, ging deze zonder breaks naar hem toe. Ook de tweede set wist Hogan naar zich toe te trekken. Eén keer de leg van Essers winnen was genoeg om de set te winnen en op 2-0 te komen.

In de derde set ging Hogan weer goed van start en wist hij Essers, nadat hij makkelijk zijn leg had gehouden, in de tweede leg te breken. Sensation wist echter knap terug te komen tot 2-2 en in de laatste leg pakte Essers middels dubbel zestien de belangrijke derde set. Daarmee kwam de Nederlander weer helemaal terug in de wedstrijd, want bij een 3-0 achterstand in sets zou het erg lastig zijn geweest om nog te winnen.

Set vier werd begonnen door Essers en hij haalde met enige moeite zijn leg binnen. De Engelsman deed dat ook in de leg daarop en in de derde leg wist hij Essers te breken. De vierde leg kreeg de Nederlander in zijn schoot geworpen, omdat Hogan maar liefst vijf dubbels verprutste. Voor de derde maal in de partij werd een beslissende vijfde leg gespeeld en Essers had daarin het voordeel dat hij mocht beginnen. Via dubbel twintig herstelde hij het evenwicht naar 2-2 in sets.

Doordrukken kon Sensation echter niet, want het was Hogan die de vierde set eenvoudig naar zich toetrok. Een gemiste dubbel op de eigen leg van Essers gaf Hogan de mogelijkheid om de vijfde set binnen te halen. In de voorlaatste set van de maximale zeven vergooide Essers zijn kansen. Op een 1-1 stand in legs brak de darter uit Engeland de overwinnaar van voormalig Lakeside-winnaar Ted Hankey en profiteerde daarmee van de vier gemiste dubbels op tops van Essers. Hogan gooide vervolgens de partij simpel uit: 4-2.

In de kwartfinale komt Hogan voor de derde maal uit tegen een Nederlander. Daarin treft hij de verrassend goed presterende Jelle Klaassen, die met 4-2 zegevierde over Mervyn King.

Zabel en Petacchi zij aan zij verder

Erik Zabel en Alessandro Petacchi zullen komend wielerseizoen als ploeggenoten aan de start van de grote rondes verschijnen. Dinsdag werd het tweetal namelijk gepresenteerd bij de nieuwe wielerploeg Milram waarvan ze de kopmannen zullen zijn.

Behalve de Duitser en de Italiaan maakt ook Maarten den Bakker deel uit van deze ploeg, en Gerry van Gerwen gaat fungeren als manager. Petacchi, die vorig seizoen een aantal grote wedstrijden won, kan komend seizoen weer rekenen op veel concurrentie. De Belgische wereldkampioen Tom Boonen is er één van. Met de hulp van Steven de Jongh zal hij gaan proberen om voor de snelle Italiaan de finish te passeren. Opvallende bijkomstigheid is dat Quick-Step, de wielerploeg van Boonen, op dezelfde dag gepresenteerd werd als Milram.

Het tweetal heeft inmiddels een aantal ideeën voor het aanstaande seizoen. "Ik wil de details niet prijsgeven," aldus Zabel. "Maar we hebben tijdens het trainingskamp in Toscane aan een meesterplan gewerkt. Het komt erop neer dat we in iedere koers de kansen zullen inschatten en goed zullen samenwerken."

Petacchi kon zich wel vinden in de gedachtengang van de Duitser. "Er is wederzijds respect. Onze gemeenschappelijke kracht wordt ons grote voordeel." Van Gerwen denkt overigens dat de Italiaan in het komende wielerseizoen minstens twintig overwinningen gaat behalen.

Hond die peuter beet was verboden

Mickey98 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe hond die zaterdag in Barneveld een peuter in zijn gezicht beet, had geen stamboom. Het bezit van het dier was hierdoor illegaal omdat niet kan worden vastgesteld of hij raszuivere ouders had. Vermoedelijk is de hond van een verboden soort.

Volgens de 37-jarige eigenaar was de hond in Spanje gekocht. Hij dacht een raszuivere American Staffordshire-terriër te hebben, maar dat bleek dus niet het geval. Volgens de Algemene Inspectiedienst (AID) gaat het om een 'pittbullachtige'. Een dierenarts heeft het beest zaterdag al in laten slapen.

Het jongetje dat door de hond uit zijn buggy gesleurd werd en in zijn gezicht werd gebeten, ligt nog in het ziekenhuis. Het anderhalf jaar oude kindje heeft 120 hechtingen in zijn gezicht gekregen.

Alle Hells Angels op vrije voeten

Sj0rSz had ons via de nieuws-submit te melden:

Alle 45 opgepakte Hells Angels die in oktober werden aangehouden, zijn weer vrij. Vandaag gelastte de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam de laatste van de Angels vrij te laten. Volgens de kamer heeft het Openbaar Ministerie (OM) onvoldoende aannemelijk gemaakt waarom het nog noodzakelijk is dat de Hells Angels vast moeten blijven zitten.

Op 17 oktober werden de Angels na een massale politie-actie opgepakt. Het OM is dan ook zeer teleurgesteld over het standpunt van de raadkamer. Justitie verdenkt de opgepakte Hells Angels ervan lid of bestuurder van een criminele organisatie te zijn of te zijn geweest. Daarnaast wordt een aantal van hen in verband gebracht bij diverse misdrijven, waaronder afpersing, mishandeling, bedreiging en handel in drugs.

Het OM vecht de vrijlating van twaalf al eerder vrijgelaten Hells Angels komende donderdag aan bij het gerechtshof in Amsterdam.

I.C.E. nep, maar SX360 realiteit?

Afgelopen week was te lezen dat een Canadese website met een modchip zou komen genaamd I.C.E. Op diverse plekken op het internet werd dit al redelijk snel in twijfel getrokken vanwege afbeeldingen die achteraf van iets compleet anders bleken te zijn en dat er tot nu toe dan ook absoluut niets werkends getoond is.

De groep Naeneo echter komt nu ook met nieuws dat ze een modchip voor de Xbox 360 hebben die op alle versies zal werken en die een externe USB2.0 harddisk zal gebruiken om de games van te starten. De naam van deze chip is de SX360. Het zal wederom afwachten zijn of het een hoax is of niet. Er is in ieder geval wel een afbeelding van het pakket te zien zoals het straks te koop zal zijn als we de site mogen geloven.P.S. Het is misschien slim om GOED naar de News sectie van de bron te kijken

[Upd] Boussaboun wel, Boukhari niet naar Afrika

Ali Boussaboun en Nourdin Boukhari zijn samen opgenomen in de voorlopige selectie van Marokko voor de Africa Cup. Bondscoach Mohamed Fakhir denkt beide spelers nodig te hebben op het toernooi dat van 20 januari tot en met 10 februari in Egypte gehouden wordt.

Boussaboun, die bij Feyenoord normaal niet speelt, heeft nu het geluk dat Tim Vincken en Romeo Castelen geblesseerd zijn. Doordat Boussaboun nu veel gespeeld heeft, is hij opgeroepen. Boukhari, die bij Ajax geregeld speelt als linkermiddenvelder of linksbuiten, had al verwacht geselecteerd te worden.

Update
Bondscoach Mohammed Fakhir heeft vijf man geschrapt uit zijn voorlopige selectie. Onder die mannen is Nourdin Boukhari, Ali Boussaboun is wel geselecteerd.

Klaasen sensationeel langs King

Jelle Klaasen heeft via een erg sterke partij de kwartfinale van het LakeSide toernooi bereikt. De 21-jarige debutant versloeg de als eerste geplaatste Mervyn King met 4-2.

De debutant op de LakeSide, Jelle Klaasen, begon meteen brutaal met meteen al 180 in de eerste leg en daardoor een kans op een break. King liet zich niet van de wijs brengen en pakte zijn eigen leg. De volgende twee legs gingen ook naar 'The King', waardoor de Engelsman de eerste set relatief makkelijk op zijn naam schreef.

Waar King duidelijk de betere was in de eerste set, kon de jonge Nederlander beter meekomen in de tweede. Er was geen enkele break, beiden hielden al hun legs, waardoor Klaasen de stand in sets gelijk trok naar 1-1. King pakte de eerste leg van de derde set, maar moest toestaan dat Klaasen de volgende drie knap won dankzij een aantal hoge scores wanneer King het liet af weten. Hierdoor kwam Klaasen 2-1 voor in sets.

De break van King werd meteen rechtgezet door de Nederlander aan het begin van de vierde set. Beiden won vervolgens hun eigen leg, in de beslissende leg liet Klaasen zien over stalen zenuwen te beschikken. Hij won deze leg, waardoor hij met 3-1 nog één set van de winst was.

Ook in de vijfde set hield Klaasen zijn hoge niveau vast door King meteen te breken. King liet zich niet van de wijs brengen en brak meteen terug via een 161-finish. De dubbels liepen de laatste twee legs van deze set minder bij Klaasen, waardoor King de set naar zich toetrok. King pakte door het missen van Klaasen ook de eerste leg van de zesde set, maar de 21-jarige Klaasen revancheerde zich dankzij een aantal 180'ers en goede finishes tot een 1-2 voorsprong in legs. King kwam nog tot 2-2, maar Klaasen pakte zijn kans op de wedstrijd met een 'dubbel-top'. Klaasen bereikt daarmee de kwartfinale in zijn eerste LakeSide. Daarin komt hij uit tegen de winnaar van de partij tussen Essers en Hogan.

Demo Stubbs the Zombie te downloaden

Van de PC horror game Stubbs the Zombie is nu een demo beschikbaar. Hierin ben je eens een keer niet de persoon die talloze zombies neerknalt, maar dit keer krijg je de kans om het eens van de andere kant te bekijken. Als Stubbs, een zombie, is het aan jou om te proberen het respect te verkrijgen dat zombies verdienen.De demo (231MB) is hier te downloaden:

nVidia
Gamedate
3D gamers
Filefront
NVZone
VGPro
Worthplaying
Gamershell

Man wordt doodgeschoten na vergissing in huis

Icoon OpmerkelijkToen de Amerikaanse Hector Soto zich vorige week had vergist in huisnummer en daarom het appartement van zijn buurman binnentrad, werd hij door de bejaarde bewoner van het huis doodgeschoten. De 21-jarige Soto kwam dronken en door het raam 'thuis' van een feestje ter ere van zijn aankomende graad aan de handelsschool.

De bewoner van het huis, een 65-jarige gevangenisadviseur, dacht door de onorthodoxe wijze van binnenkomst dat Soto een inbreker was, en schoot hem na een kort handgemeen dood. Later bleek dat de student door het raam binnen was gekomen omdat zijn sleutel niet op het slot paste. De man zal voor het incident niet worden vervolgd.

20.000 posts op FOK!sport

Icoon Sitenews - SportIets meer dan een jaar geleden maakten we bekend dat FOK!sport, de centrale sportsite van FOK!, het 10.000e bericht plaatste. Vandaag is het wederom tijd voor een feestje, vanmiddag werd het 20.000e sportbericht geplaatst.

Het begon met een F1manager op 22 februari 2002. Deze manager groeide alsmaar door en is de populairste tot dusver. In augustus van datzelfde jaar werd de Competitiemanager gelanceerd. Inmiddels goed voor de meeste nieuwsberichten en nu bekend als de Voetbalmanager. De Wereldbekermanager is de meest selectieve manager op FOK! Het fietsen wordt er sterk bijgehouden door wielerfanaten. Ook de WK- en de Tourmanager waren een succes. Met het algemene FOK!sport, dat op 27 februari 2004 tot leven kwam, is de site nu bijna volledig sportnieuwsdekkend geworden.

Voor 2006 hebben wij genoeg in petto, zo starten in februari zowel de F1- als de wielermanager. Bovendien komt er een Olympische Spelen-subsite aan, waar we nu de laatste hand aan leggen. En straks in juni barst het voetbalgeweld weer los met een WK-manager.

De crew zal zijn beste beentjes blijven voorzetten en hoopt in de toekomst nieuwe subsites te openen. Zie jij overigens nog een nieuwtje dat hier past. Schroom niet het te submitten. Lijkt het je leuk om deel uit te maken van onze leuke en gezellige sportcrew ? Momenteel hebben wij een sollicitatieronde lopen.

Wie brachten het nieuws de afgelopen jaren?

okee6, Svensational, mbn, Nuongirl, RayMania, Baraja , ziggyziggyziggy, Magneet, Ali Salami, Light, Jozef444, Tackleberry, Ared, Eilanden, Ambrosius, Bazyx, Dagobert, BernieEcclestone, Curchulain, Caesarion, MavRick, CAZZO, Freiss, Paladijn, Mister_T, Exile, mitt, Chillmeister, Morpheus2002, Da_Sandman, Dubbeldrank, Machiel, Flem, De.Das, Sj0rSz, DeCloWn, denieuweburen, Cecilio, Fulton, placebeau, Niox, PostKoets, Rieuwert, PostManBart, Ella, r0l4n, Enemyforce, RichyRich, eSSe, rickmans, Chiedje, elite, Fathom, ROEN, Ferrari412T2, Rotterdam1908, nodisch18, joene, fokgekkie, Showtime, borisz, Legolas_Greenleaf, DiscoVolante, Theoden, goalkeeper, Veerboot, pekel, HPoi, veekeend, I.R.Baboon, ToBe, Jelminho, Gunner, shinji_united, Wanco, JPM01, wauspaus, keeper, zalm, Wulp87, dennistd, Grotez, Joost-mag-het-weten, EnGCatjuh, Bartoli, rocano, Vector_SLD, ElmarO, Vork, FreddyJr, LuNaTiC, michelc85, the_legend_killer, WeebI, DeLeider, Kaap, TJDoornbos, Bloodzone, RemcoW85, Hammer20, deviltje81, brabander1976, oldenzaaltjuh, mrRich, DriveSand, tommetje55, Reflex1, ScienceFriction, Chiel-Montagne, buzzer.

AZ wil Mathijssen in winterstop verhuren

De kans is groot dat AZ-speler Danny Mathijssen in de winterstop verhuurd gaat worden. Op dit moment komt de middenvelder bijna niet aan spelen toe bij de Alkmaarse formatie.

AZ wil de speler, die in de zomer overkwam van Willem II, echter niet laten gaan. Het is de bedoeling dat hij op deze manier meer speelminuten krijgt. Door het wedstrijdritme op te doen zou hij na verloop van tijd weer terug kunnen keren bij de ploeg uit Alkmaar. Op dit moment zijn RKC Waalwijk en NAC Breda de belangrijkste kandidaten om Mathijssen in de winterstop te huren.

Behalve Mathijssen zijn er nog twee spelers die uit kunnen kijken naar een eventueel tijdelijke nieuwe club. Het gaat hier om Haris Medunjanin en Adil Ramzi. AZ is niet van plan de 21-jarige Medunjanin te verkopen, maar wil hem ervaring op laten doen bij een andere club. Voor Ramzi ligt dit anders aangezien hij niet meer in de plannen van trainer Louis van Gaal voorkomt.Hierdoor zal hij vrijwel zeker vertrekken uit de Alkmaarder Hout.

20.000 posts op FOK!sport!!

Iets meer dan een jaar geleden maakten we bekend dat FOK!sport, de centrale sportsite van FOK!, het 10.000e bericht plaatste. Vandaag is het wederom tijd voor een feestje, vanmiddag werd het 20.000e sportbericht geplaatst.

Het begon met een F1-manager op 22 februari 2002. Deze manager groeide alsmaar door en is de populairste tot dusver. In augustus van datzelfde jaar werd de Competitiemanager gelanceerd. Inmiddels goed voor de meeste nieuwsberichten en nu bekend als de Voetbalmanager. De Wereldbekermanager is de meest selectieve manager op FOK! Het fietsen wordt er sterk bijgehouden door wielerfanaten. Ook de WK- en de Tourmanager waren een succes. Met het algemene FOK!sport, dat op 27 februari 2004 tot leven kwam, is de site nu bijna volledig sportnieuwsdekkend geworden.

Voor 2006 hebben wij genoeg in petto, zo starten in februari zowel de F1- als de wielermanager. Bovendien komt er een Olympische Spelen-subsite aan, waar we nu de laatste hand aan leggen. En straks in juni barst het voetbalgeweld weer los met een WK-manager.

De crew zal zijn beste beentjes blijven voorzetten en hoopt in de toekomst nieuwe subsites te openen. Zie jij overigens nog een nieuwtje dat hier past. Schroom niet het te submitten. Lijkt het je leuk om deel uit te maken van onze leuke en gezellige sportcrew ? Momenteel hebben wij een sollicitatieronde lopen.

Wie brachten het nieuws de afgelopen jaren?


okee6Svensational
mbnNuongirl
RayMania Baraja
ziggyziggyziggyMagneet
Ali SalamiLight
Jozef444Tackleberry
AredEilanden
Chiel-Montagne Ambrosius
BazyxDagobert
BernieEcclestoneCurchulain
CaesarionMavRick
CAZZOFreiss
PaladijnMister_T
Exilemitt
ChillmeisterMorpheus2002
Da_SandmanDubbeldrank
MachielFlem
De.DasSj0rSz
DeCloWn
denieuweburenCecilio
Fultonplacebeau
NioxPostKoets
RieuwertPostManBart
Ellar0l4n
EnemyforceRichyRich
eSSerickmans
Chiedjeelite
FathomROEN
Ferrari412T2Rotterdam1908
nodisch18joene
fokgekkieShowtime
boriszLegolas_Greenleaf
DiscoVolanteTheoden
goalkeeperVeerboot
pekeltommetje55
HPoiveekeend
I.R.BaboonToBe
JelminhoGunner
shinji_unitedWanco
JPM01 wauspaus
keeperzalm
Wulp87dennistd
GrotezJoost-mag-het-weten
EnGCatjuh Bartoli
rocano Vector_SLD
ElmarO Vork
FreddyJr LuNaTiC
michelc85 the_legend_killer
WeebI DeLeider
KaapTJDoornbos
Bloodzone RemcoW85
Hammer20 deviltje81
brabander1976 oldenzaaltjuh
mrRich DriveSand
tommetje55 Reflex1
ScienceFriction buzzer

Hoe maak je een shockapparaat

Als meisje of dame kun je het slachtoffer worden van figuren die het niet goed met je voor hebben en daar moet je je tegen kunnen beschermen. Dit kan natuurlijk met pepperspray, maar ook met een shockapparaatje (een taser).

Als je geen zin hebt om zo een appraat te kopen omdat je niet weet waar je zoiets krijgt, dan kun je het nu ook zelf maken. Hier heb je dan wel een elektrische vliegenmepper voor nodig, maar daar is makkelijk aan te komen.

Facts

Toeval?
quote:
Abraham Lincoln was elected to Congress in 1846.
John F. Kennedy was elected to Congress in 1946.

Abraham Lincoln was elected President in 1860.
John F. Kennedy was elected President in 1960.

Both were particularly concerned with civil rights.
Both wives lost their children while living in the White House.

Both Presidents were shot on a Friday.
Both Presidents were shot in the head.

Now it gets really weird.

Lincoln 's secretary was named Kennedy.
Kennedy's Secretary was named Lincoln.

Both were assassinated by Southerners.
Both were succeeded by Southerners named Johnson.

Andrew Johnson, who succeeded Lincoln, was born in 1808.
Lyndon Johnson, who succeeded Kennedy, was born in 1908.

John Wilkes Booth, who assassinated Lincoln, was born in 1839.
Lee Harvey Oswald, who assassinated Kennedy, was born in 1939.

Both assassins were known by their three names.
Both names are composed of fifteen letters.

Now hang on to your seat.

Lincoln was shot at the theater named 'Ford.'
Kennedy was shot in a car called ' Lincoln' made by 'Ford.'

Lincoln was shot in a theater and his assassin ran and hid in a warehouse.
Kennedy was shot from a warehouse and his assassin ran and hid in a theater.

Booth and Oswald were assassinated before their trials.

And here's the kicker...

A week before Lincoln was shot, he was in Monroe, Maryland
A week before Kennedy was shot, he was with Marilyn Monroe.

Van Persie breekt teen

Robin van Persie zal een paar wedstrijden niet voor Arsenal in actie kunnen komen. De Nederlander heeft een teen gebroken. Arsenal-manager Arsène Wenger heeft dit bevestigd.

Afgelopen zaterdag kwam de international niet in actie in de FA Cup wedstrijd tegen Cardiff City. "Van Persie heeft zijn teen gebroken en zal een paar wedstrijden niet inzetbaar zijn", verklaarde Wenger op de site van Arsenal. Hoe lang het herstel gaat duren, is nog niet bekend.

De Gunners spelen vanavond voor de Carling Cup uit tegen Wigan Athletic. De Londenaren kunnen ook niet beschikken over Kolo Touré en Emmanuel Eboué (Afrika Cup) en Thierry Henry (lichte blessure). Wenger kan vanavond wel weer een beroep doen op Antonio Reyes, die weer wedstrijdfit is.

Dakar S10 Kifa - Kayes

Vandaag werd etappe tien door de auto's en de vrachtwagens verreden van Kifa naar Kayes. Men verlaat Mauretanië en gaat naar Mali. De motoren reden vandaag dezelfde route als de auto's en vrachtwagens maar deze werd niet verreden als special maar als verbindingsetappe.

Motoren
Het was maar goed dat er geen echte special moest worden verreden bij de motoren. Er heerste verslagenheid bij alle deelnemers. Vanochtend vertrok de eerste motorrijder om 8:30 nadat er eerder om 7:30 een minuut stilte was geweest ter ere van Andy Caldecott. De eerste auto ging pas om 11:30 van start, wat de motorrijders alle rust geeft om naar het bivak van Kayes te rijden.

Auto's
Bij de auto's was het vandaag eindelijk weer de dag van Carlos Sainz. De volkswagen coureur reed de afgelopen dagen steeds voorin mee maar kreeg vaak een paar kilometer voor de finish problemen. Vandaag kon niemand 'El Matador' bijhouden en hij behaalde zo weer een etappeoverwinning voor het Duitse team. Als tweede en derde eindigden Roma en Peterhansel voor Mitsubishi. Luc Alphand kreeg vandaag problemen met zijn Pajero nadat hij een boom had geraakt. De Fransman verloor uiteindelijk 35 minuten op Sainz. Beste Nederlander van de dag was opnieuw Bob ten Harkel samen met Herman Vaanholt in de Bowler Wildcat op plaats 28.

Vrachtwagens
Bij de vrachtwagens pakte Stacey de etappeoverwinning nadat hij gisteren veel tijd was verloren nadat de truck op de zijkant had gelegen. Kabirov eindigde als tweede en verloor maar 1:44 op de MAN rijder. Vladimir Tchaguine deed het vandaag rustig aan in de wetenschap dat hij bijna vier uur voorsprong had op zijn directe belagers. Hij eindigde als derde op meer dan een half uur van Hans Stacey.

Uitslag etappe tien
Auto's

Plaats NummerNaamMerkTijdVerschil
1 307 SAINZ (ESP)/SCHULZ (ALL) VOLKSWAGEN 03:28:34 00:00:00
2 304 ROMA (ESP)/MAGNE (FRA) MITSUBISHI 03:32:42 00:04:08
3 300 PETERHANSEL (FRA)/COTTRET (FRA) MITSUBISHI 03:33:32 00:04:58
4 309 MILLER (USA)/VON ZITZEWITZ (ALL) VOLKSWAGEN 03:35:22 00:06:48
28 422 TEN HARKEL (HOL)/VAANHOLT (HOL) LAND-ROVER 04:30:40 01:02:06

Vrachtwagens

Plaats NummerNaamMerkTijdVerschil
1 524 STACEY (HOL)MAN 04:31:00 00:00:00
2 500 KABIROV (RUS)KAMAZ 04:32:44 00:01:44
3 508 CHAGIN (RUS)KAMAZ 04:54:42 00:23:42
4 533 LEIHENER (ALL)MAN 05:06:41 00:35:41
5 530 ECHTER (ALL)MAN 05:14:30 00:43:30

Algemeen klassement na etappe tien
Motoren

PositieNummerNaamMerkTijdVerschil
1 002 COMA (ESP) KTM 38:49:15 00:00:00
2 001 DESPRES (FRA) KTM 39:12:02 00:22:47
3 006 SALA (ITA) KTM 39:42:19 00:53:04
4 005 ULLEVALSETER (NOR) KTM 40:16:57 01:27:42
12 058 KNUIMAN (HOL) YAMAHA 44:45:05 05:55:50

Auto's

Plaats NummerNaamMerkTijdVerschil
1 300 PETERHANSEL (FRA)/COTTRET (FRA) MITSUBISHI 38:09:58 00:00:00
2 302 ALPHAND (FRA)/PICARD (FRA) MITSUBISHI 38:50:02 00:40:04
3 305 DE VILLIERS (AFS)/THORNER (SUE) VOLKSWAGEN 39:13:15 01:03:17
4 304 ROMA (ESP)/MAGNE (FRA) MITSUBISHI 39:45:22 01:35:24
19 422 TEN HARKEL (HOL)/VAANHOLT (HOL) LAND-ROVER 54:03:56 15:53:58

Vrachtwagens

Plaats NummerNaamMerkTijdVerschil
1 508 CHAGIN (RUS)KAMAZ 50:49:46 00:00:00
2 500 KABIROV (RUS)KAMAZ 54:08:38 03:18:52
3 524 STACEY (HOL)MAN 54:20:30 03:30:44
4 513 DE AZEVEDO (BRE)TATRA 55:52:14 05:02:28
5 505 SUGAWARA (JAP)HINO 60:58:50 10:09:04

Twente loopt Baseggio mis

Walter Baseggio maakt het seizoen af bij de Italiaanse club Treviso. De Belg stond ook in de belangstelling van FC Twente. Eerder al wees de speler van Anderlecht een aanbod van Heracles af.

De Italiaanse club huurt de international van Anderlecht. In Brussel komt de 27-jarige Baseggio nauwelijks aan spelen toe; Vaak moet hij op de bank beginnen. Mocht de Belg bevallen dan heeft Treviso een optie tot koop in de zomer.

Ook Chievo Verona wilde hem naar de Serie A halen, maar hij heeft besloten de uitdaging aan te gaan bij een wat kleinere club, om te vechten tegen degradatie in het Omobono Tenni stadion.

Testdag 10-01 Jerez

Op het circuit van Jerez is de eerste testdag van 2006 verreden. Diverse teams reden hun rondes op een koude en mistige baan. Michael Schumacher zette de snelste tijd neer.

Renault F1 liet de nieuwe wagen vandaag debuteren met Giancarlo Fisichella achter het stuur, terwijl Fernando Alonso nog met de oude wagen aan de slag moest. David Coulthard moest de nieuwe RB2 aan de kant zetten met mechanische problemen. BMW Sauber is niet op de baan verschenen, maar schijnt een volledig witte auto klaar te hebben staan.

poscoureurteamtijdaantal rondenmotor
1Michael SchumacherFerrari1:18.02082V8
2Ricardo ZontaToyota1:19.34866V8
3Ralf SchumacherToyota1:19.86659V8
4Fernando AlonsoRenault1:19.92961V10
5Luca BadoerFerrari1:20.09163V10
6FisichellaRenault1:20.55539V8
7David CoulthardRed Bull Racing1:21.98631V8

Cañizares vraagt Barça op aarde terug te keren

De Doelman van Valencia, Santiago Cañizares, heeft zijn bewondering voor het spel van Barcelona openbaar gemaakt. De doelman van Valencia is wel van mening dat Barcelona niet moet doen alsof niemand in de Primera Division Barcelona kan kloppen.

"Wij hopen erop dat Barça terugkeert op aarde en dat het eens een wedstrijdje gelijkspeelt of verliest. Want op de manier waarop het nu gaat, zijn alle pogingen van de rest van de wereld nutteloos" vertelt Cañizares in Sport.

"Het zou mooi zijn als Barcelona het met de geweldige selectie die het heeft de rest een beetje gemakkelijker zou maken. Maar als het weigert ook maar één duel te verliezen, dan moeten wij ons maar rijk rekenen als we de tweede plaats kunnen bemachtigen."

De laatste vijftien wedstrijden die Barcelona speelde werd er niet een met verlies afsloten. Elf wedstrijden waren in de Spaanse competitie. In de Primera Division Op dit moment bedraagt de voorsprong van Barcelona vier punten op de nummer twee Osasuna en zelfs tien punten op de nummer drie Valencia.

Gérard de Nooijer stopt met betaald voetbal

Gérard de Nooijer stopt aan het einde van dit seizoen met het spelen van betaald voetbal. De 36-jarige verdediger van FC Dordrecht vindt het na 18 jaar genoeg geweest en gaat in Zeeland aan de slag als trainer van derdeklasser FC Dauwendaele uit Middelburg.

De Nooijer maakte aan het einde van het vorige seizoen zijn vertrek al bekend, maar kwam daar toen nog op terug. Dit keer staat zijn beslissing vast. "Ik heb het altijd met plezier gedaan, maar het is nu tijd om te stoppen. Het is mooi geweest. Ik wil een andere richting op", aldus De Nooijer. Broer Dennis is sinds dit jaar ook al trainer van een Zeeuwse amateurclub. De tweeling is volgend seizoen ook voetballend nog te bewonderen als amateurs bij RCS uit Oost-Souburg.

Gérard de Nooijer kwam in zijn loopbaan uit voor Sparta, SC Heerenveen, Feyenoord en FC Dordrecht.

AZ wil tweede ring op nieuw DSB-stadion

AZ speelt vanaf het seizoen 2007-2008 waarschijnlijk in een stadion met een capaciteit van 30.000 zitplaatsen. Dat zijn er 13.000 meer dan op dit moment gepland is. Reden voor de uitbreiding is dat op dit moment alle 17.000 plaatsen voor het seizoen 2007-2008 vergeven zijn.

Dick Scheringa, voorzitter van AZ, meldde trots op de nieuwjaarsreceptie dat tot de verbazing van AZ alle seizoenskaarten voor het volgende seizoen al verkocht zijn. Over dit luxeprobleem meldde Scheringa verder: "Er staan zelfs al duizend personen op een wachtlijst. Daarom hebben we de afspraak gemaakt dat wanneer er drieduizend of meer mensen op die lijst staan, er een tweede ring op het nieuwe stadion wordt aangebracht met een capaciteit van 13.000 tot 15.000 plaatsen. Het totaal aantal plaatsen komt dan minimaal uit op 30.000. Voor aanvang van het seizoen 2007-2008 moet de tweede ring aangebracht zijn."

Over het soort veld kon Scheringa nog niet veel zeggen. AZ neemt daar een besluit over op 16 januari. Echter werd er in de media al beweerd dat de keuze gemaakt was voor een echte grasmat. Volgens de preses van AZ is dit onzin.

Steve Staunton nieuwe bondscoach Ierland

Steve Staunton is de nieuwe bondscoach van Ierland. Dat hebben de onervaren trainer en de Ierse FA vandaag bekend gemaakt. Sir Bobby Robson zal de trainer gaan adviseren.

De 36-jarige oud-international speelde 102 interlands voor Ierland. Als trainer is hij echter nog zeer onervaren. Hij maakte afgelopen jaar zijn trainersdebuut bij het Engelse Walsall.

Als speler kwam Staunton veelvuldig uit voor zijn land, en speelde hij jarenlang in de hoogste klasse van Engeland, bij Aston Villa en Liverpool.

Over de precieze rol van Robson is nog weinig bekend, hij is nog in onderhandeling met de bond. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij in de technische staf worden opgenomen.

Aangezien Ierland zich niet voor het WK heeft geplaatst zullen de eerste officiële interlands als bondscoach voor Staunton de kwalificatiewedstrijden voor het EK van 2008 zijn.

Peking pakt op straat spugen hard aan

Icoon Opmerkelijk Op straat spugen wordt binnenkort een linke bezigheid in de Chinese hoofdstad Peking. Er zal daar namelijk strenger gecontroleerd worden op de 'overtreding', en er zullen hogere boetes uitgedeeld worden. Op straat spugen wordt door veel Chinesen als aanstootgevend beschouwd.

Mensen met overtollig speeksel hoeven echter niet bang te zijn dat ze de dupe worden van de maatregel, want voor hen zijn verschillende oplossingen bedacht. Om de honderd meter komen speciale vuilnisbakken op de straten te staan, waar je ook in kunt spugen. Daarnaast zullen er in bussen en in taxi's spuugzakjes opgehangen worden, zodat er altijd een manier is om van je speeksel af te komen.

Peking neemt de maatregel in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2008. Tien jaar geleden werd overigens ook al een gedragscode opgesteld die spugen verbood. Daardoor kregen buurtcommissies het recht om 'spugers' aan te houden en een boete te geven.

Sharon buiten direct levensgevaar

Icoon Politiek De Israëlische premier Ariel Sharon verkeert niet langer meer in onmiddellijk levensgevaar. Dat hebben zijn artsen vanmiddag verklaard. Zijn toestand is vandaag verder verbeterd. Momenteel wordt Sharon langzaam bijgebracht uit het kunstmatige coma waarin hij werd gehouden om te kunnen herstellen.

Er was vandaag nog meer goed nieuws voor de aanhangers van Sharon. Nadat hij pijnprikkels had ontvangen, heeft hij vandaag voor het eerst sinds zijn beroerte zijn linkerarm bewogen. Gisteren bewoog de 77-jarige Sharon zijn rechterarm en -been al, wat vandaag volgens de artsen nog beter ging.

Sharon kreeg begin dit jaar een ernstige hersenbloeding, wat al zijn tweede in korte tijd was. Artsen hadden een operatie van zeven uur nodig om de bloeding te stoppen, en er werd lange tijd voor zijn leven gevreesd. Enkele dagen later kreeg Sharon opnieuw een hersenbloeding, waarna hij weer een operatie van enkele uren moest ondergaan.

Newey bij test in Jerez

Tijdens de komende testweek zal Adrian Newey in Jerez zijn. De technische man van Red Bull Racing wil zien hoe de RB2 zich gedraagt tijdens de eerste grote test.

"Ik ga naar Jerez om bij het team te zijn en de nieuwe auto te bekijken," vertelde Newey. "Het is niet erg om Engeland te ontvluchten in deze tijd en om even op het circuit te zijn. Ook verheug ik me op het horen van de nieuwe V8-motoren."

"Ik verwacht te zien hoe de dingen hier gaan en de mensen te leren kennen. Het technische team is erg sterk en heeft een goede reputatie. Mijn doel is de werkwijze van Red Bull Racing leren begrijpen."

David Coulthard en Christian Klien zullen deze week gaan testen voor het team. Klien reed nog nooit in de nieuwe wagen, alleen Coulthard heeft hem kort voor kerst bestuurd.

Bioscoopbezoek gedaald met 11,2 procent

FoXje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Film Nederlanders zijn vorig jaar samen 20 miljoen keer naar de bioscoop geweest. Dit is een scherpe daling van maar liefst 11,2 procent ten opzichte van 2004. In 2004 daalde het aantal bioscoopbezoekers ook al met 10 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Voor Nederlandse films was 2005 wel een goed jaar. De Kameleon 2 werd het beste bezocht van alle Nederlandse films. Bij de internationale films werd Madagascar het meeste bezocht.

Over de oorzaken van de daling in het aantal bioscoopbezoeken verschillen de meningen nog. Mogelijke oorzaken zijn de snel gestegen prijzen van bioscoopkaartjes of de slechtere periode in de economie. Volgens de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten zijn de illegale verspreiding van films via internet en het ontbreken van grote 'blockbusters' echter veel belangrijkere redenen.


De best bezochte film van 2005

Amsterdammers anders dan Rotterdammers

Icoon Algemeen De inwoners van Amsterdam en Rotterdam wisten het al jaren, maar nu is het dan ook echt aangetoond: ze zijn anders. Niet alleen hun favoriete voetbalclub verschilt, maar er zijn ook bepaalde culturele verschillen. Dat blijkt uit een onderzoek van de uitgaansbladen NL10 en NL20 onder 400 mensen, zo werd vandaag bekendgemaakt.

Het opvallendste verschil is het percentage inwoners van beide steden die zich wel eens te buiten gaat aan een one-night-stand. In Amsterdam gaf één op de zes ondervraagden aan dat meer dan één keer per jaar te doen, terwijl dat in Rotterdam slechts één op de twaalf was.

Maar er zijn meer verschillen. Zo gaat 26 procent van de Amsterdammers meer dan twee keer per maand naar de bioscoop, tegenover 14 procent van de Rotterdammers. Ook blijken Rotterdammers de voorkeur te geven aan een eetcafé of een restaurant, terwijl Amsterdammers ook graag in een kroeg zitten.

In het onderzoek werd ook het gevoel van veiligheid tijdens het uitgaan bekeken. In Rotterdam bleek bijna tweederde van de ondervraagden zich wel eens onveilig te voelen tijdens het uitgaan, tegenover 'maar' 46 procent van de Amsterdammers.

Fransman moet dode ouders uit vriezer halen

ReinB had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Bizar Het hoogste gerechtshof in Frankrijk heeft bepaald dat het illegaal is om je overleden ouders in een vriezer te bewaren. De rechtszaak was aangespannen tegen Remy Martinot, die zijn ouders nu moet begraven of cremeren. Dat heeft zijn advocaat vandaag gemeld.

Volgens Martinot geloofden zijn ouders dat er een kans is dat ze in de toekomst met een nieuwe technologie tot leven gewekt zouden kunnen worden. Daarom wilden ze na hun dood ingevroren blijven. De moeder van Martinot werd al in 1984 opgeslagen in de kelders van het familiekasteel. Zijn vader werd er in 2002 bijgeplaatst toen hij ook overleed.

Omdat Martinot niet zeker wist of dit alles legaal was, vroeg hij de Franse autoriteiten om formele toestemming. De advocaat van Martinot heeft al laten weten mogelijk naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens te stappen, om alsnog toestemming te krijgen.

Tetris DS op komst

Iedereen kent Tetris. Gamer of niet gamer, iedereen heeft het wel eens gespeeld. Uiteraard zou een Nintendo handheld niet compleet zijn zonder een versie van de blockbuster, dus zal de game ook op de DS verschijnen. Nintendo heeft gezegd dat alle game modes hun eigen thema zullen hebben. Deze thema's zijn dan gebaseerd op de andere franchises van Nintendo, zoals Super Mario Bros., The Legend of Zelda en Metroid. Ook kan er met twee spelers head-to-head worden gespeeld op één DS. Wireless kunnen tien mensen tegen elkaar gamen, ook al heeft er maar één iemand de cartridge in bezit. De game kan ook met twee of vier mensen tegelijk online worden gespeeld via de Nintendo WiFi Connection. Er zullen ook online rankings bijgehouden worden.

Met dank aan Thomper voor het melden op IRC in het kanaal #gamDe klassieker op de originele GameBoy

Gouden Harp voor Meeuwis, Kaandorp, Maat

Icoon ShowbizzCabaretière Brigitte Kaandorp, discjockey Ferry Maat en zanger Guus Meeuwis hebben de Gouden Harpen van 2005 gewonnen. De Gouden Harp is een van de belangrijkste Nederlandse muziekprijzen en wordt jaarlijks toegekend aan mensen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. Onder meer Trijntje Oosterhuis, Frans Bauer en Lenette van Dongen mochten de prijs eerder in ontvangst nemen. De winnaars van 2005 krijgen hun prijs op 6 februari uitgereikt tijdens het jaarlijkse Harpen Gala.

"Dit is echt de kroon op m'n werk", zegt Ferry Maat. "Door de hoge luistercijfers is de kans natuurlijk altijd aanwezig dat je met je muziek invloed hebt. De laatste jaren ben ik er wel steeds meer achter gekomen dat de huidige generatie dance-dj's en producers de 'Soulshow' nog steeds hoog heeft zitten. Dat verbaasde me en daarom is deze prijs een geweldige verrassing voor me".

Ook Guus Meeuwis is blij met z'n prijs. "Dit is toch wel de erkening dat het geen grap meer is, maar echt serieus." Ook Brigitte Kaandorp gaf aan erg blij te zijn.

De GielGiel en meer stemmen

Nu we het toch over TomTom hebben kan dit er ook nog wel bij. De ons aller bekende DJ Giel Beelen heeft een loike add-on gemaakt voor de TomTom, namelijk de tekst ingesproken door Giel himself. Je kan hier de testrit zien, het einde is wel okay. Er schijnen nog wel wat problemen mee te zijn (of de reageurders aldaar zijn gewoon niet capabel genoeg ).
Daarom hebben we deze website, "The Ultimate Guide to Creating Custom Tomtom Voice Files". Je kan dus ook zelf je TomTom inspreken! Bij TomTom zelf kennen ze het trucje ook, daar kan je de stemmen kopen voor € 4,95. Daarom zijn er hier nog een paar gratis te downloaden waaronder Darth Vader, Yoda en een stem in het Fries.

'Gravesen wil naar Manchester United'

Thomas Gravesen wil weg bij zijn huidige werkgever Real Madrid, en dan het liefst naar Manchester United. De Deense international komt nauwelijks aan spelen toe in het Santiago Bernabéu.

Geruchten gaan dat ook the Red Devils zelf de 29-jarige Deen willen inlijven. Coach Sir Alex Ferguson is op zoek naar een degelijke vervanger voor Roy Keane; een sterke, opruimende middenvelder.

Gravesen maakte de overstap naar Real Madrid van Everton in de vorige transferperiode in de winter. Shrek kon echter nooit echt zijn stempel op het spel van de Koninklijke zetten. Dit seizoen werd hij ook geplaagd door blessures.

Zijn zaakwaarnemer John Sivebæk zegt dat als er een bod vanuit Engeland komt, hij niet zou begrijpen waarom Real dat zou afwijzen. "Mocht de club een eventueel bod wel afwijzen, dan moet dat een reden hebben. Op dit moment zie ik die niet," aldus de Deen, die ook ooit uitkwam voor Manchester United.

Vader doodt vier dochters en zichzelf

-North- had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadIn de Oostenrijkse plaats Mauerbach heeft zich maandagavond een familiedrama afgespeeld. Een 50-jarige man heeft zijn vier dochtertjes vermoord en sloeg vervolgens de hand aan zichzelf, toen de politie hem probeerde te arresteren. De kinderen waren tussen de vier en tien jaar oud.

De man heeft zijn kinderen gewurgd en vervolgens de keel doorgesneden. Daarvoor had hij zijn vrouw mishandeld. Zij moest naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen en was op het moment van het drama niet thuis. Na de moorden vluchtte de man in zijn auto naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Toen de politie de weg had gebarricadeerd om hem te arresteren, stak hij zichzelf met een mes in het hart.

Zelfmoordpoging van een kangoeroe

Dieren hebben ook gevoel al zullen de meeste mensen hier geen aandacht aan besteden. Helaas is het voor een dier moeilijker om te zeggen wat hij voelt. Konden we maar praten met dieren.

Dan hadden we van te voren misschien kunnen achterhalen wat er met deze kangoeroe aan de hand was voordat hij zelfmoord pleegde. Bekijk in de fotoreportage hoe hij gewoon de zee in spingt, om aan de horizon te zien verdwijnen...
Alternatieve link.

RBC haalt Henk Vos terug

RBC Roosendaal heeft de 37-jarige Henk Vos op amateurbasis aangetrokken. De spits zal bij de club gaan dienen als pinchhitter en motivator.

Tweeënhalf jaar geleden kwam Vos ook al uit voor RBC, maar vertrok tot woede van het Roosendaalse publiek toen naar streekgenoot NAC Breda. Nu haalt trainer Robert Maaskant hem terug om binnen de selectie als pinchhitter en motivator te gaan dienen.

Dit seizoen kwam Henk Vos uit voor het Belgische KRC Mechelen. Na vorig seizoen voor Germinal Beerschot en TOP Oss te hebben gespeeld, speelde hij in Mechelen ook al op amateurbasis.

Rafael Nadal meldt zich af voor Australian Open

Rafael Nadal heeft zich vandaag officiëel afgemeld voor de Australian Open die deze maand gespeeld wordt in Melbourne. De Spaanse nummer twee van de wereld was als tweede geplaatst voor de eerste Grand Slam van het jaar.

De reden dat hij heeft moeten afzeggen is dat hij last heeft van een voetblessure. De 19- jarige Spanjaard was vorig jaar nog winnaar van Roland Garros. Op zijn site geeft hij aan dat hij de rest van het seizoen niet in gevaar wil brengen door toch te spelen in Australië.

Mpenza verlaat Hamburger SV

Emile Mpenza zal tot de zomer van 2007 voor Al-Rayyan spelen. De Belgische spits kwam tot januari uit voor het Duitse HSV. Nu vertrekt hij dus naar Qatar, nadat de beide clubs het al eerder eens waren over een overname.

De Belg wilde eerst zelf een basisplaats afdwingen bij de Duitse subtopper. Daarom sloeg hij ook een aanbieding van de club Al-Jazeera uit de Verenigde Arabische Emiraten af. Uiteindelijk koos hij toch voor een vertrek uit Duitsland.

"Een aanbod als dit is slechts eenmalig", zegt de 27-jarige international. "Ik vind niet dat ik dit kon weigeren. Velen zullen mij niet begrijpen, maar je moet het zien om dat te kunnen. Dit is een mooie uitdaging, ik ben blij dat ik de stap heb gezet."

Bij de club uit Qatar gaat Mpenza onder anderen met oud-speler van Barcelona en Olympique Lyon Sonny Anderson samenspelen.

Gewonden bij explosie in Utrecht

Icoon PolitieBij een explosie in winkelcentrum Overkapel aan de Wolgadreef in de wijk Overvecht in Utrecht zijn gewonden gevallen. Over de toedracht, het precieze aantal gewonden en de toestand van de slachtoffers kan de politie op dit moment nog geen mededelingen doen.

Een traumahelikopter is geland om bijstand te verlenen. In de omgeving van de winkel hangt een doordringende gaslucht en mensen worden op afstand gehouden.

Update 14:36 uur
De politie heeft zojuist op Radio 1 gezegd dat er vier mensen naar het ziekenhuis zijn gebracht. Volgens andere bronnen is één van hen er ernstig aan toe.

Er gaan geruchten dat er gewerkt werd aan een gasleiding, maar dat is officieel nog niet bevestigd. "We hebben ons eerst over de slachtoffers bekommerd, en gaan nu naar de oorzaak zoeken", zo zei een woordvoerder van de politie.

Politiebureau in Amsterdam-Zuid ontruimd

fversteegen had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieIn de Amsterdamse wijk Buitenveldert is een politiebureau ontruimd. In het pand ligt vermoedelijk een explosief dat is binnengebracht in een lading spullen die bij een huiszoeking in beslag zijn genomen. Het Explosieven Opruimings Commando gaat de explosieven onschadelijk maken en zolang blijft het politiebureau gesloten.

Een woordvoerder wilde niet zeggen waar de goederen vandaan komen, maar vertelde wel dat het om een onderzoek naar een reeks inbraken gaat. De politie heeft onder meer audio- en videoapparatuur, computers en navigatiesystemen in beslaggenomen.

Haaien

Haaien kunnen in sommige gevallen heel erg agressief worden. Dat konden we in deze blog ook zien.
Het is daarom altijd oppassen geblazen wanneer je in de buurt komt van zo'n haai. Beste is gewoon zo snel mogelijk weg gaan of je kunt blijven staan als je bang bent want hoe meer je spartelt, hoe eerder ze je zien.

Maar of het blijven staan ook zo'n goed idee is weet ik ook weer niet.

Met dank aan Chup voor de submit

Speciale domeinnamen in opkomst

bramiozo2002 schreef voor ons onderstaand technisch bericht en meldde het via de nieuws-submit:

DigitalAl vroeg werd duidelijk dat voor een internationalisering van het internet het gebruik van internationale karakters ondersteund moest worden; Romaanse karakters worden immers niet over de hele wereld gebruikt en een groot deel van de wereld is niet bekend met het Engels. Reeds in de jaren '70 werd er rekening gehouden met internationale karakters doormiddel van het ISO 646 stelsel. Dit besef heeft o.a. ook geleid tot MIME wat hoofdzakelijk bedoeld was om het gebruik van non-ASCII tekens mogelijk te maken in emails.

De volgende onvermijdelijke stap was de verwerking van deze internationale karakters in domeinnamen, het was Martin Dürst die de bal aftrapte. Deze speciale domeinnamen genaamd IDN's zijn al sinds 1998 een onderwerp van bespreking binnen de internetregistratie wereld maar de implementatie begint nu eindelijk vorm te krijgen.

De bezwaren die het gebruik van IDN's heeft, worden langzaam maar zeker weggewerkt met technologische ingrepen. Het zogenaamde "spoofing" waarbij de url van een doelsite wordt geïmiteerd om vervolgens van nietsvermoedende bezoekers (bijv.) betalingsgegevens afhandig te maken, is het grootste gebruikersprobleem. Een voorlopige oplossing van de Mozilla browsers is het tonen van de zogenaamde punycode (xn--pypal-4ve dus) in de browser.

Het opmerkelijke is dat Microsoft nog steeds geen ondersteuning voor IDN heeft meegegeven in Internet Explorer, dit wordt deels opgevangen met een plug-in, maar deze is niet beveiligd tegen het genoemde spoofing. Internet Explorer 7.0 zal IDN's wel direct ondersteunen en biedt daarbij wel beveiliging tegen spoofing (zie de IE blog).

IDN-technologie wordt al jaren ontwikkeld en is redelijk sluimerend door het leven gegaan maar vooral met het uitkomen van IE7 verwachten velen dat er een rush op IDN's zal ontstaan. Grote corporaties hebben reeds hun IDN's veiliggesteld ter voorkoming van domeinkaping en ondersteunende technologieën worden langzaam maar zeker ontwikkeld (zoekmachines, mailservers etc.)

De Chinese overheid gebruikt sinds kort deze zogenaamde IDN's voor hun officiële overheidspagina's en loopt hiermee internationaal voorop. In Japan is men reeds actief in de promotie van deze internettechnologie, de Japanse domeinnaam stichting heeft in de gratis ov-krant (a la Metro) 4 pagina's gewijd aan de uitleg en promotie van IDN's.

Ook de Nederlandse domeinnaam stichting SIDN heeft onlangs de implementatie van deze technologie besproken op het domeinnamendebat 2006. Verschillende domeinnaam registries hebben IDN ingevoerd (bijvoorbeeld in het Duitse en Scandinavische taalgebied) of overwegen invoering (bijvoorbeeld in het Engelse taalgebied).


Bronnen :
Wikipedia
ICANN
Webwereld
Chinese regering gebruikt IDN's
Japan promoot het gebruikt van IDN's
de SIDN tobt over het gebruik van IDN

Littler Britain

Little Britain is een engelse comedy serie die zijn weerga niet kent. De typetjes zijn geweldig en het is de moeite waar om het eens op tv proberen mee te pikken. Het is ondertussen in Engeland een grootte hit en de treinen tak van Virgin pakt dit op een erg leuke manier op. Met filmpjes ongeveer in dezelfde stijl proberen ze Littler Britain in beeld te brengen.
En als kleine bonus een Little Britain platformgame

NOS laat Oranje-duels kwalificatie lopen

TelevisieDe kwalificatiewedstrijden van het Nederlands voetbalelftal voor het komende EK zullen niet op de publieke omroep te zien zijn. De NOS heeft namelijk aangekondigd wegens geldgebrek niet te zullen meebieden op de uitzendrechten. Ook voor de wedstrijden van Oranje tot 21-jaar heeft de NOS geen belangstelling. De stijging van de tv-rechten voor deze wedstrijden noemt de omroep ''buitenproportioneel''.

De NOS wil wel de eindtoernooien van EK en WK blijven vertonen, maar dat kan enkel wanneer het budget groot genoeg is. De NOS krijgt minder overheidsgeld en de reclame-inkomsten vallen tegen.

Overigens waren de kwalificatiewedstrijden van Oranje voor het komende WK in Duitsland ook al niet bij de publieken te zien. De thuiswedstrijden werden op SBS6 uitgezonden en de uitwedstrijden op Talpa.

Korte update: Ook RTL heeft laten weten niet mee te zullen bieden op de kwalificatiewedstrijden. RTL vindt de rechten veel te duur.

Downloaden op de achtergrond mogelijk via update?

Er schijnt een update voor de Xbox Live marketplace aan te komen die het mogelijk maakt om downloads in de achtergrond te laten lopen, terwijl je verder gaat met het kijken van een film of het luisteren van muziek. Een anonieme bron op de CES (electronica beurs in de USA) schijnt dit gezegd te hebben. Of het ook mogelijk is om een spel te spelen of een arcade-game te spelen is nog niet bekend. Microsoft heeft over de update nog niks bevestigd.

Aandelen TomTom dalen

Nog niet zolang geleden is TomTom naar de beurs gegaan. Dit ging allemaal redelijk goed al waren er eerder al wat negatieve berichten over de beursgang. De aandelen zouden te duur zijn en het besloeg maar één product. Gisteren verschenen berichten, onder andere op deze weblog, dat het aanplakken van je TomTom op je voorruit kan leiden tot een fixe boete van maar liefst 95 euro wegens het belemmeren van je zicht.
Dit is niet goed geweest voor de aandelen van TomTom. Ze moesten maar liefst tot 9,2% inleveren naar aanleiding van de berichten op de verschillende weblogs en nieuwssites.

Toro Rosso test voorlopig de RB1


Deze week zal Scuderia Toro Rosso testen met de oude Red Bull wagen. Het team is druk aan de slag met de STR1 maar die is pas ergens in februari klaar.

"De nieuwe auto is nog niet klaar," vertelde een woordvoerdster. "Op dit moment trainen we wat nieuwe mensen bij het team. Zo kunnen ze leren hoe we werken." Het team kon niet vertellen wanneer de nieuwe auto voor het eerst de baan op zal gaan. "Voor de eerste race zijn we in ieder geval klaar, maar een exacte datum hebben we nog niet. Waarschijnlijk zal het ergens in februari zijn."

Op donderdag 9 maart zal het team de wagen presenteren aan pers en publiek.

Blu-Ray discs productie begint eind februari

Sony DADC heeft vandaag de plannen bekend gemaakt aangaande de Blu-Ray disc productie. Vanaf eind februari zal Sony DADC orders accepteren en beginnen met het produceren van de eerste 25 GB Blu-Ray discs.

De eerste productie zal starten in een Japans fabriek en produceert de lokale en export Blu-Ray discs. De Sony fabriek in Terre Haute zal in mei beginnen met produceren en de Salzburg fabriek zal beginnen met produceren in juli 2006. Gedurende de rest van 2006 zal Sony DADC doorgaan met het uitbreiden van de productie-capaciteit en zal de 5 miljoen discs per maand bereiken voor de USA en 2,5 miljoen voor Japan en Europa. Dit wordt bereikt met ongeveer 30 productielijnen.

Aan het einde van de zomer zullen alle fabrieken geschikt zijn gemaakt om de 25 GB en de 50 GB versies te produceren. De eerste lijnen zullen een sheet-type proces gebruiken en de tweede generatie lijnen zullen een spin-proces gebruiken.

"Sony DADC is committed to playing a key role in the global establishment of the Blu-ray format. Over the last 18 months, our engineers have been able to perfect the production process for Blu-ray discs, and we are now ready to begin manufacturing," aldus Dieter Daum, President van Sony Disc & Digital Solutions.

"Sony DADC has been privileged to be involved with Blu-ray manufacturing preparations both internally and with our customers for well over a year now. We will support all of our customers during the launches of BD video and PlayStation 3 in the coming year and beyond," zegt Bob Hurley Vice-President van Sales & Marketing.

Mac os7 op je pda

Gisteren een programma gevonden voor mijn pda het heet "mini vMac emulator for pocket pc" en je kunt het hier vinden. En met dit programma kun je Mac OS7 emuleren op je pda.
Ik zal even snel uitleggen wat je nodig hebt en hoe het moet:
helaas is deze uitleg wel alleen voor de mac

1) De emulator die je hier vind
2) De emulator voor je mac hier
3) Een ROM-image van een mac hier
4) Een image van een lege schijf die vind je hier
5) OS7 van Apple hier
6)Een pda met minimaal windows mobile 2003

Stap 1) Maak een nieuwe map aan en noem hem "vMac"
Stap 2) kopieer het programma en de vmac.rom naar deze map
Stap 3) Unzip het blanks-x.x.x.zip en pak het bestand "hfs24m.zip" uit plaats deze ook in de map.
Stap 4) Unpack het OS wat je van apple.com hebt gedownload en plaats alle bestanden in de map
Stap 5) Sleep het bestand install 1.image naar het icoontje van het vmac programma en het programma begint met de installatie van OS7, hierna vraagt het programma om de andere "cd's" sleep daarna de .image bestanden met dezelfde naam naar het icoontje toe.
Stap 6) Sluit het programma af

Nu is het hfs24 bestand eigenlijk de hardeschijf van je mac, hier staat het OS Op. wat je voor je PDA nodig hebt is de pda emulator vmac.exe en het hfs24 bestand. Kopieer deze allebei naar je pda en open het vmac.exe bestand. Gebruik nu het schermtoetsenbord om CTRL+O in te drukken, nu vraagt hij welk bestand je wilt openen selecteer dan het hfs24 bestand en Mac OS7 zal zich automatisch opstarten.

Ik heb even mijn hfs24 bestand op rapidshare gezet, voor windows users is dat wat makkelijker download hier.

Dief gebruikt grafzerk als koffietafel

BizarEen dief uit Almere blijkt een marmeren grafsteen te hebben gestolen om die als koffietafel te kunnen gebruiken. De steen lag niet op een graf maar stond tegen een muurtje in de tuin van Ati Hasenaar. Normaal ligt die in haar tuin met bloemetjes eromheen, maar vanwege werkzaamheden was de steen even verplaatst.

Hasenaar nam de steen in 1997 mee van het kerkhof, nadat er ruzie in de familie ontstond over de grafrechten van haar in 1987 overleden moeder. Het graf werd geruimd en de steen ging naar haar tuin in Almere.

De dief van de steen woont twee straten bij Hasenaar vandaan. Ze werd getipt dat de man de steen zou hebben weggenomen. ''Toen ik bij die man binnenkwam, stond mijn moeders grafsteen in de woonkamer. De smerige koffiekopjes stonden boven op haar naam!'', zegt ze in De Telegraaf. Haar zoon die mee was, sjouwde de loodzware steen mee naar huis waar Ati de besmeurde grafzerk met schoonmaakmiddelen weer oplapte. Tegen de buurtbewoner is aangifte gedaan wegens diefstal.


Grafsteen als koffietafel

Amerikaanse zit twee jaar dood voor de tv

dimage, maartenh en Aether hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingEen 61-jarige vrouw uit Amerika heeft ruim twee jaar lang dood op de stoel voor haar televisie gezeten. Haar laatste wens was "Begraaf me niet. Ik kom nog terug". En daar gaven haar vriend en familieleden dan ook gehoor aan. Eind augustus 2003 stierf Johannas Pope in haar stoel voor haar tv, die net als de airconditioning in haar kamer gewoon aan bleef. Dat heeft de lijkschouwer van Hamilton County in de staat Ohio gezegd, nadat het gemummificeerde lijk van Pope woensdag door de politie was aangetroffen.

Enkele familieleden van de vrouw woonden nog steeds in het huis van Pope, terwijl haar lichaam er lag. Toch belde een andere naaste onlangs de politie omdat hij de vrouw al lang niet had gezien. De autoriteiten onderzoeken of er sprake is geweest van een misdaad.

The Phantom of the Opera langstlopende Broadway-show

De musical 'Phantom of the Opera' is sinds vannacht de langstlopende voorstelling op Broadway in New York. Het stuk verdringt daarmee 'Cats' van de eerste plaats. Beide musicals zijn gecomponeerd door de Brit Andrew Lloyd Webber.

Phantom of the Opera loopt al 18 jaar en beleefde gisteren de 7468e voorstelling op Broadway. Het is ook de meest succesvolle produktie aller tijden in de amusementswereld. Wereldwijd hebben opvoeringen van de Phantom meer dan 2,6 miljard euro opgebracht, veel meer bijvoorbeeld dan de best bezochte film Titanic. De musical trok wereldwijd meer dan 80 miljoen mensen naar 119 theaters in 24 landen, met 65.000 voorstellingen.


KNVB niet blij met oranje 'nazi'-helm

ReinB had ons via de nieuws-submit te melden:

Tijdens het WK-voetbal kunnen supporters van Nederland zich tooien met een Duitse 'nazi'helm in het oranje om bijvoorbeeld zo de strenge Duitse politie met 'Sie' aan te spreken. De KNVB is er niet blij mee. De plastic hoofddeksels worden via internet te koop aangeboden door het bedrijf Free Time Products. In twee weken tijd zouden er al 15.000 verkocht zijn.

Helmpje, zoals de oranje 'nazi'helm heet, is voorzien van teksten als 'Jetzt Geht Losssss', 'Aanvalluuuh' en 'Hup Holland Hup'. Maker van de helm Weno Geerts vindt niet dat hij op een verkeerde wijze de nadruk legt op de Tweede Wereldoorlog; hij ziet het als een grap: ''Tijdens het WK is de sfeer anders. De spot drijven met onze aartsrivalen, de Duitsers, moet dan kunnen.''

De KNVB is niet te spreken over de helm. Een woordvoerder laat weten dat de voetbalbond vooral vraagtekens zet bij de intenties van de helmenmakers: ''Zij vinden het ludiek, wij vinden dat niet. Ze zeggen niet de nadruk te willen leggen op de oorlog, maar bereiken op deze manier het tegenovergestelde. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn van een voetbalfeest.''


'Lachen' op het WK met 'nazi'helm

Trainer Alavés stapt op

Chuchi Cos, trainer van Deportivo Alavés, heeft er de brui aan gegeven. Na thuis met 0-2 te verliezen van Real Zaragoza afgelopen zondag gooide de Spanjaard de handdoek in de ring.

De hekkensluiter in de Primera División heeft slechts twaalf punten uit achttien wedstrijden behaald. Bovendien heeft de Baskische club nog niet één keer thuis gewonnen.

Juan Carlos Oliva zal Cos gaan vervangen tot in ieder geval het eind van het seizoen. Oliva was voorheen actief als assistent-trainer. Cos zelf zal niet geheel opstappen. Hij zal zijn taken bij de club voortzetten als technisch adviseur.

[Upd] Vieri naar AS Monaco

Christian Vieri zal hoogstwaarschijnlijk nog deze maand verkassen naar Monaco. De Monegaskische club heeft al een akkoord bereikt met AC Milan, de club waar Vieri op dit moment speelt. De Italiaan kwam dit seizoen slechts tot drie basisplaatsen bij de Champions League deelnemer. Als Vieri zijn handtekening zet is de transfer afgerond.

Met het oog op het WK wil de international graag spelen. De 32-jarige spits zit in de nadagen van zijn carrière, en dus zal dit zijn laatste WK zijn. AS Monaco, dat net Toifilou Moulida heeft verhuurd, en Marco Di Vaio heeft gehuurd, zit niet bepaald in spitsproblemen, maar een aanvaller als Vieri kan altijd veel betekenen.

"Vieri is een zeer reële optie. We moeten kijken of het financiëel haalbaar is om hem aan te trekken. Het is een erg goede en fysiek sterke speler, maar begrijpen de fans wel dat we een 32-jarige spits contracteren?" aldus vice-voorzitter van Monaco Gerard Brianti.

Ook de Engelse clubs Newcastle United en Tottenham Hotspur zouden belangstelling hebben naar de goaltjesdief, maar Italiaanse bronnen melden dat Monaco de grootste kanshebber is. Vieri kwam eerder uit voor onder andere Juventus, Atlético Madrid, Lazio en Internazionale.

Update
Christian Vieri is eruit: hij tekent, mits de medische keuring positief uitvalt. Monaco wordt in dat geval de elfde club uit zijn carrière. Hij hield het het langst uit bij Internazionale, namelijk zes jaar.

Barbecuende brandweer steekt kazerne in de fik

Aether en YubYub hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkBarbecuende brandweerlieden in de Japanse stad Shimohetsugi hebben tijdens een bedrijfsbarbecue per ongeluk hun eigen kazerne in de fik gestoken. De barbecue werd ironisch genoeg gehouden om te vieren dat een brandpreventiecampagne succesvol was afgesloten.

Het gebouw, dat voornamelijk bestond uit hout, werd door de brand zwaar beschadigd. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Een woordvoerder van de brandweer noemde het incident "een uiterst pijnlijke gebeurtenis".

Davidson derde coureur bij Honda

Honda F1 heeft vandaag officiëel bekend gemaakt dat Anthony Davidson in 2006 als derde coureur zal optreden. Het nieuws komt niet onverwacht: volgens verschillende bronnen had Davidson eerder al getekend bij Honda.

Davidson zal naast de gebruikelijke testwerkzaamheden, ook in actie komen tijdens de vrijdagtrainingen in de derde wagen die het team dit jaar mag inzetten. Tevens fungeert hij als backup voor Jenson Button en Rubens Barrichello. het wordt Davidson's vijfde jaar bij het team, dat voorheen onder de naam BAR reed.

Ophef over helm voor oranjefans

Lang voordat het WK gaat beginnen, is er al ophef ontstaan over een supportersartikel. Een oranje nazi-helm voor oranjefans levert uit verschillende hoeken kritische reacties op.

Een bedenker van supportersartikelen heeft een oranje helm, die qua vorm overeenkomt met de Duitse helmen uit de Tweede Wereldoorlog, ontworpen met teksten daarop als 'Jetzt geht lossss' en 'Aanvalluh'. Inmiddels werden al 15.000 exemplaren onder verkopers verspreid. De bedenker Weno Geerts denkt dat de helm wel kan: "Tijdens het WK is de sfeer anders. De spot drijven met onze aartsrivalen, de Duitsers, moet dan ook kunnen."

Onder andere de KNVB kan de 'grap' echter niet waarderen. De voetbalbond liet weten: "Ze zeggen niet de nadruk te willen leggen op de oorlog, maar bereiken op deze manier het tegenovergestelde. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn van een voetbalfeest."

'De Jong vertrekt naar Sevilla'

Het Algemeen Dagblad meldt dat Nigel de Jong dicht staat bij het tekenen van een contract bij het Spaanse Sevilla. Hij zou daar vorige week al op bezoek zijn geweest.

De Jong liet Ajax eerder dit seizoen weten zijn contract niet te verlengen en na dit seizoen de club transfervrij te verlaten. Daarna doken geruchten op over interesse van Manchester United, Celtic en Borussia Dortmund. Voor de eerste keer worden de geruchten nu concreter.

Nigel de Jong zou vorige week, in de week winterstop, op bezoek zijn geweest bij de subtopper uit de Primera Division. Sevilla overweegt niet de middenvelder eerder van Ajax over te nemen. De club zoekt wel nog naar een centrale verdediger en zou daarvoor, door de verkopen van afgelopen jaren, veel geld voor in kas hebben.

Dow Jones eindigt boven de 11.000 punten

flyin-hawk had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon BeursDe beursgraadmeter Dow-Jones in New York heeft gisteren een belangrijke psychologische barrière doorbroken. Voor het eerst sinds 13 juni 2001, voor de aanslagen van 11 september, kwam de index op meer dan 11.000 punten uit. De uiteindelijke uitslag van gisteren was 11.012 punten, een stijging van 0,5 procent.

Komende kwartaalcijfers van bedrijven zorgde voor de positieve stemming op Wall Street. Ook de Nasdaq, de technologiebeurs, profiteerde daarvan. Deze index won 0,6 procent op 2319 punten.

Duitse politie streng op WK Voetbal

Icoon WK 2006De Duitse politie gaat hard optreden tegen lastpakken op het komende WK Voetbal. Via snelrecht en met forse boetes moeten voetbalfans in het gareel worden gehouden. De Duitse justitie en politie hebben voor het WK een 'Null Toleranz Politik' opgezet. Het beledigen van een agent in functie moet straks bijvoorbeeld al 250 euro gaan kosten. Het gooien van een rotje kost 500 euro.

Toch staan de bedragen nog niet vast. Volgens hoofdofficier van justitie Klaus Bronny kan het zomaar nog hoger uitvallen. Daarnaast kunnen rechters onruststokers direct bestraffen: de aanklacht hoeft niet eens op papier te staan en getuigen hoeven niet voor de rechter te verschijnen. "We hopen dat er een afschrikwekkende werking vanuit gaat. En wie hier niet van schrikt, moet maar bedenken dat dit slechts om de kleine vergrijpen gaat", zegt Bronny.

Nederlandse fans zullen er al rekening mee moeten houden dat Duitse agenten het als een belediging opvatten als ze niet met 'Sie', maar met 'Du' aangesproken worden.

Het Ambridge Landhuis

"The Ambrige Mansion" is een enorm landhuis op de top van een berg. Als privé detectieve ga je te werk omdat er vreemde dingen zijn gebeurd in het huis maar op een vreemde manier raak je buiten bewust zijn. Na dat je ben bij gekomen kom je tot de ontdekking dat de wereld zal eindigen te bestaan in zeven dagen. Je doel is het tegenhouden van het einde van de wereld en ontsnappen uit het landhuis.

Deze dus, succes...

DVD: The Upside of Anger
Elke woensdagavond is het feest bij RTL4. Om een uur of half negen, niet geheel toevallig direct na Goede Tijden Slechte Tijden, begint de woensdagavondfilm; in de volksmond ook wel "Waargebeurd verhaal" genoemd. Een moeder die haar dochter voor eeuwig kwijtraakt in een winkelcentrum, een moeder die aan de drank raakt of een moeder die dakloos wordt. Vrij wel altijd over een moeder in problemen dus. En als je de synopsis van The Upside of Anger leest dan is het niet veel anders. Moeder Terry (Joan Allen) wordt in de steek gelaten door haar man en blijft achter met vier dochters. Terry ontwikkelt een drankprobleem en wordt daarin vrolijk bijgestaan door de veelal beschonken ex-profhonkballer Denny (Kevin Costner) die tegenwoordig zijn dagen slijt als DJ.

'Burgemeester moet weg om Schinveldse bos'

PolitiekDe Jonge Socialisten, DWARS en Rood (respectievelijk de jongerenorganisaties van PvdA, GroenLinks en SP) eisen het aftreden van waarnemend burgemeester Jos Zuidgeest (PvdA) van Onderbanken. Volgens de politieke jongeren heeft de burgervader tijdens de ontruiming van het bezette Schindveldse bos, het verdrag voor de rechten van de mens geschonden. Dat deed hij volgens hen door actievoerders onder meer te onthouden van voedsel en drinken en hun bloot te stellen aan barre koude. Bovendien zou het vrijlaten van arrestanten onder de voorwaarde dat ze akkoord gaan met een schikkingsvoorstel, onrechtmatig zijn.

De politiek links georiënteerde jongeren zijn boos omdat de ME ''tijdens de ontruiming ondanks het barre weer is begonnen met het strippen van de boomhutten waarmee de actievoerders zich tegen de kou beschermden.'' Ook zouden alle touwbruggen en klimtouwen zijn doorgesneden waardoor het onmogelijk werd voor actievoerders om de boom uit te komen. Tevens zijn de omstandigheden waar de arrestanten in worden ondergebracht volgens de Jonge Socialisten, DWARS en Rood beneden alle peil: ''In de oude NAVO-basis krijgen de mensen te maken met kou en slecht eten en drinken.''

Samenvattend concluderen de jongeren van PvdA, GroenLinks en SP dat de autoriteiten ''onvoldoende voorbereid aan de actie zijn begonnen. Hiermee zijn de rechten van actievoerders geschonden en lopen de actievoerders het risico onderkoeld te raken.'' Verder zou Zuidgeest fungeren ''als deurwaarder'' van de Raad van State, ''terwijl burgemeester Zuidgeest eerder de wil van het college en burgers volstrekt heeft genegeerd.'' Ruben Zandvliet, voorzitter van de Jonge Socialisten, voegt daar nog aan toe: ''een echte PvdA'er met een groen hart zou zulk beleid niet voor zijn rekening hebben genomen.''

'Bilal L. leverde pistool aan Mohammed B.'

JustitieHet Openbaar Ministerie heeft een nieuwe getuige in het proces tegen de Hofstadgroep. Volgens die getuige zou Mohammed B. vooraf hebben aangekondigd dat hij Theo van Gogh ging vermoorden. Dat betekent dat er meer mensen binnen de Hofstadgroep op de hoogte moeten zijn geweest van zijn moordplan, hetgeen een aantal wellicht medeplichtig aan die moord kan maken.

De getuige beweert een en ander van Bilal L. gehoord te hebben. Deze L. is degene die eerder vast zat voor het bedreigen van Kamerlid Geert Wilders (middels een onthoofdingsfilmpje op internet) en na zijn straf werd opgepakt wegens ronselpraktijken voor de gewapende strijd tegen ongelovigen en pogingen om explosieven te bemachtigen. Volgens justitie wilde de Amsterdammer van Marokkaanse komaf daarmee een zelfmoordaanslag plegen.

De 21-jarige Bilal L. zit voor die feiten nog steeds vast en zou in de gevangenis tegen de getuige hebben opgebiecht dat hij het pistool en de fiets heeft geleverd die Mohammed B. gebruikte bij de moord op Van Gogh. Ook zou tijdens de huiskamerbijeenkomsten bij B. gesproken zijn over gewelddadige acties.

Het OM wil de getuige en Bilal L. vrijdag laten opdraven in het proces. Eigenlijk stond voor die dag gepland dat de officier van justitie de strafeis tegen de Hofstadgroepleden bekend zou maken, maar dat wordt tot nader order uitgesteld.

Amerikaanse journaliste ontvoerd in Bagdad

Icoon MisdaadOnbekenden hebben in de Iraakse hoofdstad Bagdad een 28-jarige Amerikaanse journaliste ontvoerd. Haar Iraakse vertaler is vermoord. De kidnap van Jill Carroll, die schrijft voor The Christian Science Monitor, vond zaterdag plaats, maar is maandag pas naar buiten gebracht.

De vrouw, die sinds 2003 in Irak werkzaam is, werd ontvoerd nabij het kantoor van Adnan al-Dulaimi, een Arabische leider met wie Carroll een afspraak had voor een interview. De ontvoering leek zeer georganiseerd en vond zeer snel plaats, zo meldde de chauffeur van de journaliste. De chauffeur wist te ontkomen. Dit in tegenstelling tot de 32-jarige vertaler van de vrouw. Hij werd twee keer in het hoofd geschoten en later dood teruggevonden in de wijk waar de ontvoering plaatsvond.

Aanslag
Elders in Bagdad vond dinsdag een dubbele zelfmoordaanslag plaats. Hierdoor kwamen zeker 23 politiemensen om het leven, 21 anderen raakten gewond. Onder de dodelijke slachtoffers waren ook enkele hoge officieren.


Jill Carroll

Dakar S9 Nouakchott - Kiffa

Eerder op de dag werd al bekend dat Le Dakar opnieuw een sterfgeval moest betreuren met de dood van Andy Caldecott. Etappe negen bleek voor veel teams zwaar te zijn en er zijn op dit moment dus ook nog maar weinig teams binnen.

Motoren
Bij de motoren werd vandaag de etappe normaal uitgereden. De meeste deelnemers kregen het bericht van het overlijden van Caldecott pas bij de finish te horen. Er waren er ook een aantal die het nog in de stage te horen kregen of die langs de plek van het ongeval kwamen. Hieronder de voormalige nummer twee van het klassement Isidre Esteve Pujol. De Spanjaard was zo aangeslagen dat hij veel hulp nodig had van teamgenoot Casteu. Uiteindelijk viel Pujol toch nog en is met een helikopter afgevoerd naar het medisch centrum. De etappeoverwinning ging naar Despres, Coma werd tweede en moest dus wat tijd inleveren van zijn voorsprong op Despres. Dit zal echter het laatste zijn waar Coma zich nu druk over maakt na het tragische ongeval van zijn teamgenoot Caldecott.

Vandaag is ook bekend geworden dat de etappe van morgen niet door de motoren zal worden gereden vanwege het ongeval van Caldecott. Etappe tien van Kifa naar Kayes zal wel gewoon worden gereden door de auto's en de vrachtwagens.

Auto's
Bij de auto's zijn nog maar 43 deelnemers aan de finish. Winnaar van de etappe van vandaag was Peterhansel. Hiermee komt de Fransman op een record aantal van 51 etappeoverwinningen waarmee hij het oude record van Ari Vatanen uit de boeken heeft gereden. Tweede werd teamgenoot bij Mitsubishi, Luc Alphand. Opnieuw konden de Volkswagens geen vuist maken en kregen ze met veel pech te maken. Toch wisten de Viliers en Kleinschmidt op respectievelijk plek drie en vier binnen te komen. Beste Nederlander blijft Bob ten Harkel, hij eindigde vandaag op een 19e plek.

Vrachtwagens
Het was vandaag de dag na de rustdag, net zoals in de vorige editie werd het niet de dag van Hans Stacey. De MAN rijder schakelde mis boven op een duin en viel om met zijn vrachtwagen. Hij is door zijn teamgenoot Echter weer recht gezet maar verloor daarna veel tijd doordat hij nog de nodige reparaties uit moest voeren om verder te kunnen. Stacey was tot kort voor plaatsing van dit bericht nog aan het rijden en heeft door snel te rijden zijn derde plek in het algemeen klassement handhaven. Hij heeft wel veel tijd verloren op de winnaar van de etappe. Dat was opnieuw Vladimir Tchaguine met de Kamaz Master. Zijn teamgenoot Kabirvo is op deze etappe met technische mankementen stil komen te staan maar is inmiddels ook weer aan het rijden. Hij finishte bijna tegelijkertijd met Stacey maar wist daardoor wel zijn tweede plaats in het algemeen klassement vast te houden.

Uitslag etappe negen
Motoren:

PositieNummerNaamMerkTijdVerschil
1 001 DESPRES (FRA) KTM 07:55:48 00:00:00
2 002 COMA (ESP) KTM 07:59:55 00:04:07
3 055 RODRIGUES (POR) YAMAHA 08:02:48 00:07:00
4 006 SALA (ITA) KTM 08:08:31 00:12:43
16 224 OOSTING (HOL) YAMAHA 09:06:03 01:10:15

Auto's:

PositieNummerNaamMerkTijdVerschil
1 300 PETERHANSEL (FRA)/COTTRET (FRA) MITSUBISHI 06:52:45 00:00:00
2 302 ALPHAND (FRA)/PICARD (FRA) MITSUBISHI 07:01:29 00:08:44
3 305 DE VILLIERS (AFS)/THORNER (SUE) VOLKSWAGEN 07:20:45 00:28:00
4 303 KLEINSCHMIDT (ALL)/PONS (ITA) VOLKSWAGEN 07:42:43 00:49:58
19 422 TEN HARKEL (HOL)/VAANHOLT (HOL) LAND-ROVER 09:57:37 03:04:52

Vrachtwagens

PositieNummerNaamMerkTijdVerschil
1 508 CHAGIN (RUS)KAMAZ 10:07:41 00:00:00
2 513 DE AZEVEDO (BRE)TATRA 10:41:25 00:33:44
3 511 MACIK (CZE)LIAZ 11:15:24 01:07:43
4 505 SUGAWARA (JAP)HINO 11:17:11 01:09:30
8 524 STACEY (HOL)MAN13:17:13 03:09:32

Algemeen klassement na etappe negen
Motoren:

PositieNummerNaamMerkTijdVerschil
1 002 COMA (ESP) KTM 38:49:15 00:00:00
2 001 DESPRES (FRA) KTM 39:12:02 00:22:47
3 006 SALA (ITA) KTM 39:42:19 00:53:04
4 005 ULLEVALSETER (NOR) KTM 40:16:57 01:27:42
12 058 KNUIMAN (HOL) YAMAHA 44:45:05 05:55:50

Auto's:

PositieNummerNaamMerkTijdVerschil
1 300 PETERHANSEL (FRA)/COTTRET (FRA) MITSUBISHI 34:36:26 00:00:00
2 302 ALPHAND (FRA)/PICARD (FRA) MITSUBISHI 34:45:42 00:09:16
3 305 DE VILLIERS (AFS)/THORNER (SUE)VOLKSWAGEN 35:30:42 00:54:16
4 304 ROMA (ESP)/MAGNE (FRA) MITSUBISHI 36:12:40 01:36:14
20 422 TEN HARKEL (HOL)/VAANHOLT (HOL) LAND-ROVER 49:33:16 14:56:50

Vrachtwagens

PositieNummerNaamMerkTijdVerschil
1 508 CHAGIN (RUS)KAMAZ 45:55:04 00:00:00
2 500 KABIROV (RUS)KAMAZ 49:35:54 03:40:50
3 524 STACEY (HOL)MAN 49:49:30 03:54:26
4 513 DE AZEVEDO (BRE)TATRA 50:36:30 04:41:26
5 509 LOPRAIS (CZE)TATRA 51:19:35 05:24:31
Laatste reviews en specials
special
Opinie: Nintendo Switch Lite is een slechte deal
special
De Landmacht en FOK! schieten met scherp deel II
special
Dagje weg met DJMO #1 - Loosdrechtse Plassen
review
Crash Team Racing: Nitro Fueled
special
Interview Sascha Faber (marketing manager MSI)
review
Sea of Solitude
©FOK.nl e.a.