Bram Peper adviseert Peter R. de Vries

Bram PeperOud-burgemeester en -minister Bram Peper (65) treedt op als een belangrijk adviseur van de nieuwe politieke partij van tv-presentator Peter R. de Vries. Op de vandaag gelanceerde website van de PRDV wordt Peper genoemd als technisch adviseur en politiek analist van het partijbestuur.

Peper, die zegt nog altijd lid te zijn van de PvdA, stelt dat hij verder niet verbonden is aan de PRDV. "Als u een fatsoenlijk mens bent en een politieke partij wilt oprichten, wil ik ook u wel van advies dienen", had Peper aan De Vries gemeld. Het dagelijks bestuur van de nieuwe partij bestaat behalve uit De Vries uit voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting en ex-PvdA'er en voormalig voorzitter van Leefbaar Nederland Jan Nagel. Ondernemer Peter Schouten is benoemd als stafchef van de PRDV.

Of de PRDV daadwerkelijk gaat deelnemen aan verkiezingen is nog onzeker. De partij haalt in de meest recente politieke peilingen geen zetel meer, terwijl De Vries eerder nog gesteld had te mikken op twaalf tot vijftien zetels. Op 31 oktober wil de misdaadverslaggever tijdens een persconferentie meer duidelijkheid geven over de standpunten van zijn partij.