[update] Arrestaties bij politieactie Londen

Letterman, welck en rightso hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In het westen van Londen is vanmiddag een grote politieactie op gang gekomen. Gewapende agenten hebben enkele flats omsingeld. Ook een helikopter is ingezet. Ooggetuigen melden dat er drie schoten zijn gelost en er een grote explosie heeft plaatsgevonden in een huis in de omgeving van Notting Hill. Het gebied is afgezet en de omliggende flats zijn geëvacueerd.

De politie zou de ganse tijd aan het schreeuwen zijn naar een "Muhammad" in de flat om eruit te komen. "Doe je kleren uit. Verlaat het gebouw. Begrijp je dat? Wat is het probleem?", aldus de agenten. Scotland Yard zegt niets te weten van de schoten die gelost zouden zijn.

Ooggetuigen meldden eveneens dat er aanhoudingen zijn verricht. Hoeveel dat er zijn, is echter nog de vraag. Op tv is te zien hoe één man, gekleed in een wit forensisch pak, in een auto met zwaailichten werd weggereden. Eén getuige vertelde dat er drie mannen met rugzakken zijn aangehouden. De operatie zou samen hangen met de mislukte aanslagen van 21 juli in Londen.

Update 15:48
De BBC meldt dat er één verdachte is aangehouden, het zou inderdaad gaan om een van de daders van de mislukte terreuraanslagen van vorige week donderdag. Ook op het metrostation Liverpool Street zijn vandaag twee personen gearresteerd. Een ooggetuigge meldde dat het daar om twee vrouwen gaat.