[update] Kinderen overvaren door speedboot

In het waterrecreatiegebied De Gouden Ham in Appeltern (Gelderland) zijn vanavond twee kinderen door een speedboot overvaren. Eťn van de kinderen, die aan het zwemmen waren, is nog vermist, het andere kon uit het water worden gehaald.

Het ongeval vond vanavond rond half negen plaats nabij campingpark Het Groene Eiland, zo laat de politie weten. Er wordt naarstig naar het vermiste kind gezocht, onder andere duikers van de brandweer zijn bij de zoekactie betrokken. Het andere kind raakte gewond, maar hoefde niet voor verdere behandeling naar het ziekenhuis.

Het water waar het ongeval gebeurde, hoort bij de camping, waar beide kinderen verbleven. Er geldt een maximumsnelheid voor boten.

Update 23:08
De bestuurder van de speedboot, een man uit Uden, is inmiddels aangehouden door de politie. Het vermiste kind is een meisje van dertien jaar, naar haar wordt nog immer gezocht.

Update 23:53
Een woordvoerster van de politie heeft vanavond laat gemeld dat er weinig hoop is dat het meisje levend wordt teruggevonden. De gearresteerde Udenaar, een 31-jarige man, wordt verdacht van dood door schuld. Volgens de politie had hij te veel gedronken.

Het twaalfjarige zusje van het meisje is, in tegenstelling tot eerdere berichten, met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Ze maakt het naar omstandigheden goed. Beide meisjes zijn afkomstig uit Veghel.