RTL kaapt SBS-programma's weg

Cruise had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsPresentatoren als Dennis Mulder (Klussen & Wonen), Jurgen Smit (Thuis in Nederland), Tim Coronel (AutoXperience) en 'Mental' Theo Nabuurs (MotorXperience) zullen hun programma's met ingang van het nieuwe seizoen op de zenders van RTL Nederland te zien zijn. FAN Media, eigenaar van voorgenoemde gesponsorde programma's, die de afgelopen jaren te zien zijn geweest op SBS6, is overgestapt naar RTL Nederland. De overstap van SBS naar RTL vindt plaats vlak voor de start van het nieuwe tv-seizoen.

Volgens FAN Media kunnen de doelgroepen van de genoemde programma's beter via de zenders van RTL Nederland (RTL4, RTL5 en Yorin/RTL7) bereikt worden dan via die van SBS Broadcasting (SBS6, Net5 en Veronica). Producent van FAN Media, W. Herselman: "Onze thema- en doelgroepengedachte sluit beter aan bij die van RTL. Met de overstap verwachten we onze adverteerders beter te kunnen bedienen en FAN Media de komende jaren verder te kunnen ontwikkelen".

Voorgenoemde programma's zullen vanaf september in het weekend worden uitgezonden op het vernieuwde RTL5. De precieze uitzendtijden zijn nog niet bekend. Oorzaak hiervan is volgens de RTL-woordvoerder het feit dat de overeenkomst die meerdere jaren zal beslaan, vandaag is gesloten.