A'damse politicus tijdens flyeren opgepakt

Melch had ons via de nieuws-submit te melden:

Jupijn HaffmansDe gemeenteraadsfractie van Amsterdam Anders/De Groenen is boos op de politie omdat hun raadslid Jupijn Haffmans gisteren in de hoofdstad is opgepakt terwijl hij aan het folderen was. De stadspoliticus deelde op straat flyers uit waarin hij oproept ''niet te wijken voor hoofdcommissaris 'Big Brother' Welten die het liefst een kordon om de stad zou leggen''.

Volgens een politie-woordvoerder werd Haffmans niet opgepakt vanwege de inhoud van de flyers, maar omdat ''omstanders aanstoot namen'' aan zijn geflyer. Haffmans werd in de boeien geslagen, naar het bureau getransporteerd en al snel weer vrijgelaten. Volgens de woordvoerder wordt onderzocht of hij met het verspreiden van de kritische tekst een strafbaar feit heeft begaan.

Amsterdam Anders/De Groenen ziet de arrestatie van hun raadslid echter als bevestiging van hun mening dat de vrijheid van meningsuiting steeds verder wordt ingeperkt. Op de flyer stond ''Wijk af! Wijk niet voor Welten''. Haffmans zelf zegt verbaasd te zijn over het politie-optreden. Volgens hem is hij gewoon gearresteerd omdat de politie niet gecharmeerd was van de inhoud van de flyers. Binnenkort zal hij weer op straat staan met de flyers, zo laat hij weten.