Computerblad blundert met cd-rom

Fathom had ons via de nieuws-submit te melden:

Computerblad PC Magazine heeft een blunder van formaat gemaakt door de juli-editie van het blad te laten vergezellen van een cd-rom waarop per ongeluk twee volledige versies van een computerprogramma staan, in plaats van een testversie. De cd-rom is met bijbehorend tijdschrift aan enkele duizenden abonnees verzonden. Het computerblad heeft inmiddels een brief uitgestuurd naar deze abonnees, met het verzoek nu te beloven deze niet te gebruiken.

Het programma waarom het hier draait is de volledige versie van Acronis True Image Corporate Workstation Edition en Acronis True Image Enterprise Server Edition. Deze programma's zijn, zo erkent de uitgever in z'n brief, echter zonder licentie verspreid: "Elk gebruik hiervan door uzelf of door derden is in strijd met de auteursrechten van de rechtenhouders."

Abonnees wordt nu uitdrukkelijk verzocht om via een speciale site in te stemmen met een verklaring waarmee ze akkoord gaan de programma's niet zullen installeren en bovendien toezeggen de oorspronkelijke cd-rom terug te sturen. In ruil daarvoor ontvangen de abonnees een nieuwe cd met daarop alleen de proefversies van het programma.

Marc Hijink, hoofdredacteur van PC Magazine, verklaarde dat de bewuste cd-rom 'slechts naar enkele duizenden abonnees' was verstuurd: "Gelukkig niet naar ons hele bestand; we hebben de fout gelukkig snel ontdekt."