MDI wil vervolging internetcartoonist

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

Van de VenDe omstreden moslimprediker Abdul Jabbar van de Ven heeft een aanklacht ingediend tegen internetcartoonist Gregorius Nekschot, bekend van zijn 'misselijke grappen'. De zelfbenoemde jongerenimam heeft moslims op een aantal websites, zoals Marokko.nl en Islaammail.com, opgeroepen een aanklacht tegen Gregorius Nekschot in te dienen bij Meldpunt Discriminatie Internet (MDI). De bekeerde moslim is vooral boos over een cartoon waarop hijzelf wordt afgebeeld.

Cartoonist Nekschot ligt sowieso al niet lekker bij internettende moslims en fervente voorstanders van de multiculturele samenleving vanwege de in hun ogen vele onsmakelijke cartoons over moslims en allochtonen. De tekeningen op de site van Nekschot kunnen inderdaad als hard en soms zelfs keihard worden bestempeld. Hij neemt zeker geen 'blad voor de pen'. Veel mensen zien er echter geen humor in of vinden ze gewoon onsmakelijk en grof. Volgens Van de Ven zet de cartoonist aan tot haat jegens moslims en belediging.

Het MDI is inmiddels 'overspoeld met klachten' over de cartoonist en probeert het Openbaar Ministerie dit keer zover te krijgen een strafzaak te beginnen. Eerder had men gepoogd de tekenaar te bewegen de gewraakte cartoon van zijn site te verwijderen, maar daar ging Gregorius Nekschot niet op in. Volgens de cartoonist heeft het MDI ''zich ontpopt als een instituut dat zich graag laat gebruiken door politiek en religieus ge´nspireerde tegenstanders van De Gulle Lach en De Vrijheid Van Meningsuiting.''

-
De gewraakte cartoon.

NB: Geen cartoons in je reacties verwerken. Een link volstaat. (i.v.m. ę en vernaggelen layout)