PvdA: Lonsdale-hoofddoekjes tegen slecht imago

Da_Was_Ik_Nie had ons via de nieuws-submit te melden:

Lonsdale-hoofddoekjes en -keppeltjes en een 'Lons-drie-delig' maatpak inclusief een Lonsdale-stropdas als middel om de strijd aan te gaan met een rechts-extremistisch imago. PvdA-Kamerlid Peter van Heemst vindt dat modeketen London Mode niet de handdoek in de ring moet gooien, maar juist met humor de strijd moet aangaan tegen de stigmatisering.

Dat schrijft Van Heemst in een open brief aan London Mode. De keten kwam onlangs in het nieuws met de aankondiging dat het wil stoppen met de verkoop van Lonsdale in Nederland. Het merk zou te gestigmatiseerd zijn door de media en politiek om nog verder te kunnen gaan. "Goede kleding moet niet op de vlucht slaan voor lelijke ideeën", stelt Van Heemst, die de brief opstelde samen met het Zuid-Hollands Statenlid Robbert Baruch en Rotterdamse gemeenteraadslid Richard Moti. Het drietal biedt aan om een dag stage te lopen bij het bedrijf om van gedachten te wisselen.

Eerder verscheen SP-Kamerlid Krista van Velzen in het parlement in een Lonsdale-shirt. Met die actie wilde ze protesteren tegen jongeren die het merk als een soort van uniform claimen. Het T-shirt dat Van Velzen droeg, 'Lonsdale loves all colours', wordt onder meer verkocht door het Landelijk Bureau ter Bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR).