Breedbandbehoefte 2015 hoogstens 50Mbps

h4nz0 had ons via de nieuws-submit te melden:

Over tien jaar hebben de Nederlandse huishoudens behoefte aan een breedbandverbinding van 25Mbps tot 50Mbps voor het gebruik van internet-, telefonie- en digitale televisiediensten. Dat blijkt uit het onderzoek "The Connected Home 2010-2015". Hiermee toont men aan dat er geen vraag is naar een glasvezelnetwerk dat veel hogere snelheden kan bieden dan via de koperen telefoonlijn of kabel.

Volgens dit onderzoek zullen de meeste huishoudens hun diensten intensief via internet afnemen. Er wordt dan gedacht aan telefoneren, video-conferencing, gaming, surfen en on-demand televisie kijken op High Definition. Gemiddeld wordt er zo'n vijf tot tien Mbps per huishouden gebruikt. Dit verbruik stijgt tot rond de dertig tot vijfenveertig Mbps in de avonduren.

De onderzoekers beweren dat de lokale overheden de breedbandprojecten lanceren uit politieke overwegingen en niet om de capaciteit te vergroten. Een andere reden die vaak door de overheid wordt genoemd is het feit dat overheden minder afhankelijk willen zijn van telecomoperators en kabelmaatschappijen.