Linda de Mol weg bij de TROS

Linda de Mol gaat met ingang van het nieuwe televisieseizoen, komend najaar, programma's maken voor Talpa, het bedrijf van haar broer John. Talpa begint dan in de avonduren met een nieuw tv-station op het kanaal van kinderzender Nickelodeon. Linda de Mol wordt een belangrijk gezicht bij de nieuwe zender van John de Mol. Op het ogenblik wordt hard gewerkt aan de verschillende programma-formules, die mogelijk door Linda gepresenteerd zullen worden.

Door haar overstap komt een einde aan een verbintenis die Linda ruim twintig jaar had met de TROS. Ze heeft het er best moeilijk mee die omroep te verlaten. "Maar het avontuur trekt. Ik zie in Talpa een spannende uitdaging en natuurlijk speelt mee dat ik dat avontuur samen met mijn broer aanga", aldus de tv-presentatrice maandag.

TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd vindt het ook jammer dat ze weg gaat. "Het voelt als de dochter die het huis verlaat; we zullen haar zeker missen! In bijna twintig
jaar is zij uitgegroeid tot een zeer veelzijdige vakvrouw. Wij hebben natuurlijk respect voor haar keuze om naar het bedrijf van haar broer te gaan."