'Spoofing-verhaal is een hoax'

nims had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digitaal nieuwsHet verhaal over cybercriminelen die met behulp van DNS-spoofing de 'slagaders' van internet innemen is een hoax. Dat meldt weblog GoedZo.com. Het nieuwe glossy techtijdschrift Bright zou het bericht bewust hebben verspreid om zo gratis publiciteit voor de lancering van het eerste nummer te krijgen.

Het bericht over de hitmen van het internet werd vandaag overgenomen door onder meer De Telegraaf, NU.nl, Webwereld, Radio 1 en FOK!. Ook weblogs als sargasso.nl, GeenStijl en GoedZo.com besteedden, weliswaar kritisch, aandacht aan het artikel dat geschreven zou zijn door Francisco van Jole en Tonie van Ringelestijn. De bewering dat 'criminelen' voor 1000 euro konden zorgen voor een miljoen hits bleek daarmee nog niet zo gek, door alle aandacht werd de website van Bright vandaag massaal bezocht. Of de actie voldoende is om het blad succesvol in de markt te zetten zal de toekomst moeten uitwijzen.

Het eerste nummer is overigens door Bright gratis digitaal beschikbaar gesteld (pdf-bestand, 37 Mb). Het bewuste artikel is tevens op de site te lezen.