Mies: 'So what als er een beetje geld verdwijnt'

Mies Bouwman zou er niet zo heel erg mee zitten als van al het ingezamelde geld voor AziŽ een beetje zou verdwijnen. Dat zei de presentatrice dinsdag in het programma 'Jensen in de Middag.' Ze zei dit in een reactie op de stelling van Jensen dat bij zulke acties altijd miljarden aan de strijkstok blijft hangen bij corrupte regeringen.

Met de uitspraak haalt Mies uit naar mensen die niets willen geven omdat ze vinden dat het toch bij de verkeerde mensen terechtkomt. "Ik vraag altijd: zoekt u een excuus om niets te geven? Ik kan die garantie namelijk niet geven. So what als er van al die miljarden er een paar verdwijnt. Stel er wordt 30 miljard opgehaald en er verdwijnen er tien. Dat betekent nog altijd dat er 20 miljard bij de juiste personen terechtkomt."

Mies Bouwman verschijnt na drie jaar afwezigheid donderdag weer op televisie met Beau van Erven Dorens en Albert Verlinde, om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de zeebeving. Bouwman heeft ervaring met dit soort acties. Ooit was ze 24 uur op tv om geld in te zamelen voor 'Open het Dorp'. Haar 'lieve, lieve mensen' werd zelfs een gevleugelde uitdrukking. Mies zegt dat ze vooral geniet van het saamhorigheidsgevoel dat ontstaat bij zulke acties.

De presentatrice benadrukte nog dat de media de verantwoordelijke taak hebben om ook na de 'hype' over AziŽ te blijven berichten. "Vaak zie je dat na een grote actie de aandacht wegebt. Terwijl je juist daarna moet laten zien wat er allemaal met het geld gebeurt. Daarin schiet de media tekort."

Luister het fragment na op de site van Jensen.


 Mies Bouwman
Mies Bouwman tijdens 'Open Het Dorp' in 1962. Foto: Eurovisie-press.