Pedosite moet quote Van Gogh weghalen

marthijn had ons via de nieuws-submit te melden:

Column producties, de productie-maatschappij van Theo van Gogh, heeft pedofielensite Martijn onder dreiging van juridische acties opdracht gegegeven om een quote uit een interview met Theo van Gogh en Prem Radhakishun van hun site te verwijderen. Volgens Natasja Mohrs van Column producties, die nu de belangen van Van Gogh behartigt, wordt de quote door 'Martijn' volledig uit zijn verband getrokken en wekt mogelijk een suggestie zoals die niet is bedoeld.

Op de site van de pedofielenvereniging stond de volgende quote van Van Gogh: ''Toen wij opgroeiden waren er nog serieuze discussies op televisie of seks met minderjarigen kón. Kortom, het onderwerp was niet taboe. Nu is er een roekeloze heksenjacht op pedoseksuelen. En zijn we bereid daar met z'n allen onze eigen burgerrechten voor in te leveren. Tijden veranderen.''

De pedofielensite is verbolgen dat ze de quote moet weghalen. ''Men probeert nu zelfs Theo, die zo voor het vrije woord was, na zijn dood nog de mond te snoeren'', menen de pleitbezorgers van de pedofilie.

SUM
De quote komt uit het interview dat onder de kop 'In een anarchistische maatschappij worden wij als eerste opgeknoopt' in augustus 2004 werd gepubliceerd in studentenblad SUM. In dat interview hakken Prem en Van Gogh er hier en daar lustig op los. Studenten krijgen het te verduren '''Studenten van nu werken enkel om te kunnen vreten en zuipen op skivakanties'', maar ook de hypocrisie van de maatschappij: '''Seks met kleine kinderen is goed. We roepen alle studenten op seks met dertienjarigen te hebben''.
Natuurlijk zijn de heren geen pleitbezorgers van de pedofilie, maar, zegt Radhakishun, het is wel goed 'om het volk op de hypocriete dubbele moraal te wijzen. ''Ga maar eens naar Mexico, Suriname, de Filipijnen, Thailand. Dan zie je daar allemaal grote, dikke, vadsige West-Europeanen die dertienjarigen kapót neuken! Maar dat is ver van ons bed.'' En zo zit achter alle provocaties van Radhakishun en Van Gogh één boodschap: álles moet bespreekbaar zijn, want hoe minder taboes, hoe gezonder de democratie.

Deze laatste quotes werden niet door Martijn op de website geplaatst. Wel linkte men naar het interview.

-
Het complete interview met Van Gogh en Radhakishun.