Wederom terreurverdachte vrijgelaten

calvobbes had ons via de nieuws-submit het onderstaande herschreven bericht te melden:

Ook de man die familie was van het Utrechtse gezin dat in september op verdenking van het bezit van explosieven werd aangehouden, is vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie zegt dat er niet voldoende ernstige bezwaren zijn om de man langer vast te houden. In zijn woning in Brussel werden geen explosieven of andere verdachte spullen gevonden.

De 30-jarige Abdelaziz E. wordt ervan verdacht dat hij explosieven in zijn bezit heeft gehad en heeft vervoerd. De man had contacten met het gezin Mbarki uit Utrecht dat werd aangehouden op verdenking van het bezit van explosieven. Die familie werd daarom drie dagen vastgehouden en hun huis werd grondig doorzocht. De grootschalige arrestatie zorgde voor veel opschudding. Zeker toen bleek dat de familie onschuldig is.

Het OM liet nog wel weten dat Abdelaziz E. verdacht blijft en het onderzoek naar hem door zal gaan.

In het landelijk onderzoek naar terrorisme zit de 37-jarige Hassan O. nog wel vast. Bij hem thuis werden ook geen explosieven gevonden maar wel geheime informatie van het AIVD. Het OM onderzoekt nu of er een verband is tussen de vondst van deze informatie en een eerder ontdekt lek bij de AIVD.