Herstel Balkenende kost nog weken

Substitute had ons via de nieuws-submit te melden:

Het zal nog weken duren voordat premier Jan Peter Balkenende weer aan het werk kan. Dat zeggen Kamerleden van het CDA die de minister-president in het ziekenhuis bezochten. Balkenende werd vijftien dagen geleden opgenomen in het IJsseland-ziekenhuis in Capelle aan den IJssel met een ernstige infectie aan zijn voet.

Afgelopen maandag meldde de Rijksvoorlichtingsdienst dat een hersteloperatie waarbij een stukje huid van het dijbeen naar de voet wordt getransplanteerd is uitgesteld. Vrijdag wordt opnieuw bekeken of de voet voldoende geheeld is om de operatie uit te voeren. Balkenende onderging reeds twee operaties, waarbij weefsel uit de door wondroos aangetaste voet werd gehaald.

Verwacht wordt dat de premier nadat hij zijn derde operatie heeft ondergaan nog een flinke periode nodig heeft om aan te sterken. Vandaag werd gemeld dat Balkenende te ziek is om de debatten van de Algemene Politieke Beschouwingen intensief te volgen. Op de kamer van de premier in het ziekenhuis blijft de tv uit, zodat de zieke maximale rust kan houden. "Hij volgt de beschouwingen op hoofdlijnen", aldus een woordvoerder.

Gerrit Zalm
Vice-premier Zalm verving Balkenende tijdens de Algemene Beschouwingen